Τι δουλειά ταιριάζει σε κάθε ζώδιο

Τι κι αν πραγματοποιήθηκαν ή όχι τα όνειρά σου; Κάπου εκεί έξω υπάρχει ένα επάγγελμα το οποίο ταιριάζει στην ψυχή σου.
Τι δουλειά ταιριάζει σε κάθε ζώδιο

Κριός

Δεν είναι εύκολο να βρεις ένα επάγγελμα το οποίο να σου ταιριάζει. Είσαι αρκετά αυθόρμητος, θέλεις να είσαι όλη την ώρα σε εγρήγορση και θέλεις να βρίσκεις στον δρόμο σου εμπόδια, τα οποία τα βαφτίζεις προκλήσεις. Ειλικρινά, η δουλειά των ονείρων σου πιστεύουμε θα ήταν να είσαι οικονομικός σύμβουλος σε μία μεγάλη πολυεθνική. Ένα επάγγελμα στο οποίο θα πρέπει να σηκώνεις τηλέφωνα, να βρίζεις, να καθοδηγείς και να παίρνεις ρίσκα.

Ταύρος

Αν δεν ήθελες να τα κάνεις όλα με το πάσο σου, θα σου λέγαμε ότι γεννήθηκες για να γίνεις σεφ. Επειδή όμως σαν σεφ θα είχες καταφέρει μόνο να εξυπηρετήσεις σε μία ολόκληρη ώρα ένα τραπέζι, πρέπει να εκμεταλλευτείς διαφορετικά την τελειομανία σου και την αγάπη σου για τα καλαίσθητα αντικείμενα. Είσαι γεννημένος για να είσαι γκαλερίστας, Ταύρε. Δεν έχει και πολύ τρέξιμο.

Δίδυμοι

Δεν είσαι διπρόσωπος Δίδυμε, αυτό το κλισέ πρέπει να καταρριφθεί. Απλώς είσαι λιγάκι κυκλοθυμικός, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα αρνητικό, αφού μπορείς να προσαρμόσεις τη διάθεσή σου σε κάθε συμβάν. Είσαι και εξωστρεφής. Γιατί να μην παρουσιάζεις εσύ δηλαδή το κεντρικό δελτίο ειδήσεων;

Καρκίνος

Είσαι ευαίσθητος, ρομαντικός, ενδιαφέρεσαι πολύ για τους ανθρώπους που σε περιτριγυρίζουν και θέλεις να τους βοηθάς. Έχεις και μία ισορροπία όσον αφορά την αρετή της υπομονής, αφού μπορείς να είσαι χαλαρός μέχρι να χρειαστεί να βάλεις το αυστηρό σου προσωπείο. Καταλαβαίνεις πού το πάμε, ε; Για δάσκαλος κάνεις και μάλιστα κάποιος ο οποίος θα αφήσει το στίγμα του. Ο ρομαντισμός και η ευαισθησία με την οποία θα μπορούσες να προσεγγίσεις τη γνώση, θα έμεναν αξέχαστα στους μαθητές σου.

Λέων

Το πρόβλημα με τη δική σου περίπτωση Λέοντα, είναι ότι ο χαρακτήρας σου έχει πολλές πτυχές, οι οποίες δύσκολα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ένα επάγγελμα. Είσαι γεννημένος ηγέτης –θα λέγαμε πολιτικός, αλλά αυτό δεν είναι επάγγελμα-, σου αρέσει να εμπνέεις –άρα θα λέγαμε δάσκαλος-, σου αρέσει να είσαι δημιουργικός –άρα θα σε κάναμε σχεδιαστή-, θέλεις και η δουλειά σου να αναγνωριστεί –άρα πάλι σε κάποια δουλειά δημιουργική θα σε βάζαμε-. Η ιδανική δουλειά λοιπόν για εσένα είναι… ο CEO της εταιρείας της οποίας το προϊόν θα έχεις εσύ σκαρφιστεί. Ναι, εντερπρενέρ.

Παρθένος

Στη δική σου περίπτωση Παρθένε, δε δυσκολευτήκαμε καθόλου. Είσαι οργανωτικός, έχεις πρόγραμμα, είσαι τελειομανής, είσαι λεπτολόγος, έχεις θέμα με τα μικρόβια και την καθαριότητα, είσαι ο ορισμός της τάξης. Από το πλύσιμο των πιάτων, μέχρι τον υπολογισμό της φορολογικής σου δήλωσης, τα κάνεις όλα με χειρουργική ακρίβεια. Το έπιασες, υποθέτουμε -υπονοούμε ότι θα ήσουν ένα εκπληκτικός χειρουργός.

Ζυγός

Τα πηγαίνεις πολύ καλά σε ό,τι αφορά το κοινωνικό κομμάτι. Έχεις χάρη, γοητεία, μπορείς να διοργανώσεις τέλεια μία εκδήλωση, μπορείς να φέρεις ανθρώπους σε επαφή και παράλληλα να συναναστρέφεσαι με πολύ κόσμο. Κι ενώ αυτά με μια πρώτη ματιά μοιάζουν χρήσιμα μόνο για να γίνεις το δημοφιλές παιδί στο λύκειο, με μία δεύτερη είναι ιδανικά και για όποιον θέλει να γίνει διπλωμάτης.

Σκορπιός

Είσαι ένα ζώδιο μυστικοπαθές, μυστήριο γενικότερα. Έχεις διάφορες παραξενιές οι οποίες συνθέτουν αυτόν τον τόσο αψυχολόγητο χαρακτήρα. Έχεις και ένστικτο. Πιστεύουμε ότι η δουλειά που θα σε έκανε ευτυχισμένο και θα σου ταίριαζε ταμάμ είναι αυτή του πράκτορα. Είναι η τέλεια δουλειά για εσένα.

Τοξότης

Ενώ είσαι το λεγόμενο πάρτι άνιμαλ του ζωδιακού, έχεις κι άλλα χαρίσματα που το... παρτιανιμαλίκι σου απλώς τα κρύβει. Θέλεις να γίνεσαι συνέχεια καλύτερος, θέλεις συνέχεια να κατέχεις περισσότερο γνώση με οδηγό σου πάντα την αλήθεια. Μήπως είσαι γεννημένος για ακαδημαϊκή καριέρα; Χαλάλι οι φοιτητές αν είναι να κάνεις έρευνα στο πεδίο σου.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως δε γουστάρει να του δίνουν εντολές, ούτε ο εαυτός του δε θέλει να του δίνει εντολές. Από την άλλη είναι και από τα ζώδια που πάνε by the book και είσαι και καλός με τους υπολογισμούς. Η ιδανική δουλειά για εσένα θα ήταν να γίνεις αναλυτής δεδομένων και σιγά-σιγά να φτάσεις στην κορυφή.

Υδροχόος

Είσαι το ζώδιο που κινείται πιο μπροστά από την εποχή του –όλοι το ξέρουν αυτό. Είσαι και δημιουργικός, αλλά και κυκλοθυμικός όσον αφορά το κίνητρό σου: τη μία έχεις τρομερή όρεξη για δουλειά και το μυαλό σου παίρνει φωτιά, και την άλλη φαντασιώνεσαι αόρατα ιπτάμενα στρώματα. Ξέρεις λοιπόν τι θα σου ταίριαζε; Να γίνεις πρόεδρος της δικής σου ΜΚΟ. Τώρα το τι θα διεκδικούσες… το ξέρεις μόνο εσύ και δεν θέλουμε να μπούμε στο λαβύρινθο του μυαλού σου.

Ιχθείς

Βρίσκεσαι σε μία μόνιμη κατάσταση αμηχανίας και το γνωρίζεις. Αυτό συμβαίνει όμως επειδή μέσα στο κεφάλι σου έχεις επτακόσιες τριάντα επτά διαφορετικές ιδέες οι οποίες περιμένουν να τις υλοποιήσεις. Είσαι δημιουργικός, αλλά βαριέσαι λιγάκι κάποιες φορές. Γι’ αυτό πιστέυουμε ότι η ιδανική δουλειά για εσένα θα ήταν να είσαι ποιητής. Άλλωστε και ο Γιώργος Σεφέρης, Ιχθύς ήταν.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v