3 σημάδια ότι δεν το παίζει δύσκολος/η απλώς δεν ενδιαφέρεται

Καμιά φορά παρεξηγούμε τις προθέσεις των ανθρώπων που μας φλερτάρουν με αποτέλεσμα να καταλήγουμε σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Το ιδανικό στην αρχή μίας σχέσης -για πολλούς- είναι ο έρωτας με την πρώτη ματιά από τον οποίο ένα παραμύθι αγάπης και ρομαντισμού ξεκινά. Άλλοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται διαφορετικά τον έρωτα. Θέλουν ίντριγκα, θέλουν παιχνίδι κυνηγητό, χουλιγουντιανά σενάρια και 40 κύματα, πριν ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Έτσι, αυτές οι δύο κατηγορίες ανθρώπων μας οδηγούν σε ένα χαλασμένο τηλέφωνο: «παίζει γιατί με θέλει ή γιατί δεν ενδιαφέρεται;».

Οι πράξεις του/ης δεν ανταποκρίνονται στα λόγια του

Εκτός κι αν είσαι άνθρωπος που του αρέσει το παραμύθι, το πιο πιθανό είναι να ανήκεις στους ανθρώπους που προτιμούν τις πράξεις από τα λόγια. Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να σε ενημερώσουμε ότι ένας ειλικρινής άνθρωπος, δεν υπόσχεται απλώς, τηρεί τα λεγόμενά του.

Επομένως, ένας εύκολος τρόπος για να καταλάβεις αν το φλερτ σου ενδιαφέρεται για εσένα πραγματικά είναι να παρατηρήσεις το κατά πόσο τα λόγια του μετατρέπονται σε πράξεις. Ακόμη και οι άνθρωποι που θέλουν κάτι χαλαρό, δεν θα αναλωθούν στο να σου υποσχεθούν διάφορα και μετά να πάθουν αμνησία· δε θα υποσχεθούν τίποτα.

Αν σου πει ότι θα σε πάρει τηλέφωνο και δεν σε καλέσει, ξεκίνα να παρατηρείς. Αν αυτό συνεχιστεί και με άλλα θέματα, τότε συγγνώμη, αλλά δεν ενδιαφέρεται.

Δεν του/ης αρέσουν οι ταμπέλες

Οι ταμπέλες μπορεί να είναι πολλά πράγματα. Αρχικά, υπάρχει η κλασική ταμπέλα της σχέσης. Μετά, υπάρχουν κι άλλες ταμπέλες. Για παράδειγμα, αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται και εσύ του πεις να βγείτε ραντεβού, θα σου απαντήσει διπλωματικά: «πάμε καλύτερα για μπίρα». Εμμέσως σε προειδοποιεί να μην το βλέπεις σαν την αρχή μίας ενδεχόμενης σχέσης, αλλά σαν ένα απλό "άραγμα". Εσύ δεν το ακούς.

Δεν έχει λόγο να το παίζει δύσκολος/η

Όταν ένας άνθρωπος παίζει παιχνίδια και ταυτόχρονα ενδιαφέρεται, το κάνει για κάποιο λόγο. Ίσως πληγώθηκε στο παρελθόν και τώρα είναι πιο προσεκτικός/ή. Μπορεί να βγήκε πρόσφατα από μία σχέση και τώρα να θέλει να είναι σίγουρος/η για τα συναισθήματά του/ης. Μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα αυτήν την περίοδο στη ζωή του/ης, για το οποίο θα σε είχε ενημερώσει σχετικά, έστω και υπερβολικά περιληπτικά. Ωστόσο, αν δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος που ενίοτε είναι απόμακρος/η, δεν υπάρχει ζήτημα παιχνιδιού, μόνος/η σου παίζεις.

Καμιά φορά, ο πιο ξεκάθαρος τρόπος για να καταλάβεις αν αυτός για τον οποίο ενδιαφέρεσαι παίζει μαζί σου για να σε «κολλήσει» ή γιατί απλώς δεν ενδιαφέρεται, είναι να μπεις στη θέση του/ης. Στη θέση του/ης, αν είχες ένα άτομο απέναντι σου με το φέρσιμο το δικό σου, θα έμπαινες στη διαδικασία να παίξει παιχνίδια. Θα έλεγες ότι το παίζεις εσύ δύσκολος/η ή απόμακρος/η σε τέτοιο βαθμό που να ωθείς και το φλερτ σου να σου φερθεί αναλόγως; Έχεις προσπαθήσει να τον/ην κάνεις να ζηλέψει, οπότε πρέπει κάπως να αντεπιτεθεί;


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v