ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

Πώς να μην ερωτευτείς έναν καλοκαιρινό έρωτα

Τα καλοκαιρινά ειδύλλια ουδείς εμίσησε, την καψούρα όμως πολλοί. Μην καψουρευτείς, πέρνα απλώς καλά.


Οι καλοκαιρινοί έρωτες ή καλοκαιρινά ειδύλλια –πες το όπως σου αρέσει, το νόημα παραμένει το ίδιο, σε ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό έχουν ημερομηνία λήξης. Το ξέρεις, όσο κι αν κάποιες φορές στο παρελθόν με άλλα ειδύλλια παραμύθιαζες τον εαυτό σου ότι τα εμπόδια που σας χωρίζουν μπορείτε να τα ξεπεράσετε και να ζήσετε εσείς καλά κι εμείς καλύτερα. Θα συμφωνήσουμε με τη φωνούλα που σου σιγοψιθυρίζει «κι αν τώρα είναι διαφορετικά;», όμως οφείλουμε να σε προστατέψουμε από το να ερωτευτείς μόνος/η σου. Όταν τελειώσει το καλοκαίρι, βλέπεις τι θα κάνεις. Προς το παρόν, προστατεύσου.

Θύμισε στον εαυτό σου ότι περνάς απλώς καλά

Μπορεί να σου φανεί χρήσιμη η επανάληψη της φράσης «απλώς περνάμε καλά». Υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι πρόκειται περί κάποιου είδους καλοκαιρινή περιπέτεια και ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ περισσότερο.

Βγες και με άλλους ανθρώπους

Είσαι single, μην το ξεχνάς και πορεύσου με αυτό στην ερωτιική σου ζωή. Τι σημαίνει αυτό; Ότι και θα φλερτάρεις με άλλους ανθρώπους, και θα βγεις ραντεβού και θα παίξεις. Άπαξ και έχεις ξεκαθαρίσει στο καλοκαιρινό σου ειδύλλιο τις προθέσεις σου, είσαι καλυμμένος/η.

Φαντάσου το μέλλον σου χωρίς αυτόν/ή

Σκέψου τα σχέδια σου για το Φθινόπωρο, μπες στην διαδικασία να αισιοδοξήσεις για τον ερχομό της νέας σεζόν θέτοντας στόχους οι οποίοι καμία σχέση δεν θα έχουν με το καλοκαιρινό σου ειδύλλιο.

Απόφυγε τα πολλά-πολλά

Μπορεί να είναι δελεαστικό να κάνεις σεξ όλη μέρα στο σπίτι με τον κλιματισμό στους 20 βαθμούς Κελσίου και μετά να βλέπεις ταινίες, αλλά μην το παρακάνεις. Όσο η ζωή σου περιστρέφεται γύρω από το ειδύλλιο σου, τόσο πιο δύσκολο θα είναι μετά να το αποχωριστείς και να συμβιβαστείς με την απουσία του.

Βγες με την παρέα σου

Οι φίλοι μας είναι κομμάτι της καθημερινότητας μας και ένας τρόπος για να μένουμε προσγειωμένοι (και ασφαλείς) είναι με το να περνάμε χρόνο μαζί τους. Απόφυγε το ειδύλλιο – επιδίωξε περισσότερο χρόνο με τους φίλους σου. Άλλωστε με αυτούς σου αρέσει να παρτάρεις.

Κοίτα να περνάς καλά

Εκτίμησε το γεγονός ότι δεν είσαι σε σχέση και είναι καλοκαίρι. Εκτίμησε ότι βγαίνεις με κάποιον χωρίς να σας δεσμεύει κάτι. Εκτίμησε ότι δεν χρειάζεται να δίνεις σε κανένα αναφορά, αλλά απολαμβάνεις τα οφέλη της σχέσης. Αφού τα εκτιμήσεις όλα αυτά, θα νιώσεις ευγνώμων για το υπέροχο καλοκαίρι που πρόκειται να περάσεις.

«Θέλεις να μείνουμε φίλοι;»

Σκέφτεσαι καθόλου την περίπτωση να μείνετε φίλοι; Υπάρχουν αμέτρητα ειδύλλια που μετά το πέρας τους, παρέμειναν φίλοι. Δεν είναι κακό, άλλωστε δεν έχετε τίποτα να χωρίσετε. Ωστόσο, ο κυριότερος λόγος που πρέπει να κάνεις αυτήν την κουβέντα είναι για να καταλάβεις αν θέλει ή δεν θέλει επαφή, ώστε να μην βρεθείς μετά προ εκπλήξεως.

Μην κάνεις σχέδια

Ούτε τώρα, ούτε μετά. Προτίμησε να μην προσπαθείς να κανονίσεις τη συνάντηση σας τώρα, για μετά από τρεις ημέρες –ακούγεται σαν ραντεβού. Κι όταν περάσει το καλοκαίρι, καλύτερα να μην κάνεις σχέδια να τον/ην επισκεφθείς στην πόλη που μένει· η προσδοκία και η αναμονή σε αυτήν την περίπτωση είναι οι εχθροί σου.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Παιδεία είναι αυτό που επιβιώνει όταν όλα όσα έχουν μαθευτεί ξεχνιούνται."

B.F. Skinner, 1904-1990, Αμερικανός ψυχολόγος

 • 1726 - Ιδρύεται το Ανώτατο Μυστικό Συμβούλιο στη Ρωσία.
  1846 - Εγκαθίσταται επίσημα στο Ώστιν η κυβέρνηση της νεοσυσταθείσας πολιτείας του Τέξας. Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Τέξας παραχωρεί επίσημα την εξουσία της στην κυβέρνηση της πολιτείας του Τέξας μετά την προσάρτηση του Τέξας από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
  1878 - Ο Τόμας Έντισον λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον φωνογράφο.
  1884 - Περισσότεροι από 60 ανεμοστρόβιλοι χτυπούν τις Νότιες Ηνωμένες Πολιτείες.
  1915 - Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: αρχίζει η πρώτη ναυτική επίθεση στα Δαρδανέλλια όταν μία ισχυρή αγγλο-γαλλική δύναμη βομβαρδίζει το οθωμανικό πυροβολικό κατά μήκος της ακτής της Καλλίπολης.
  1936 - Υπογράφεται το Σύμφωνο Σοφούλη-Σκλάβαινα μεταξύ των κόμματος των φιλελεύθερων και των κομμουνιστών του Παλαϊκού Μετώπο.
  1942 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: σχεδόν 250 ιαπωνικά πολεμικά αεροπλάνα επιτίθενται στο Ντάργουιν, στη βόρεια Αυστραλία.
  1942 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Φραγκλίνος Ρούζβελτ υπογράφει το εκτελεστικό διάταγμα 9066, επιτρέποντας στους Αμερικανούς στρατιωτικούς να μεταφέρουν Ιάπωνες Αμερικανούς σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
  1945 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Μάχη της Ίβο Τζίμα. Περίπου 30.000 Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάζονται στην Ίβο Τζίμα.
  1959 – Το Ηνωμένο Βασίλειο χορηγεί στην Κύπρο ανεξαρτησία, η οποία θα ανακηρυχθεί επισήμως στις 16 Αυγούστου του 1960.
  1976 - Ο Τζέραλντ Φορντ ανακαλεί το εκτελεστικό διάταγμα 9066 που οδήγησε στη μετεγκατάσταση των Ιαπώνων Αμερικών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

© 2002-2020 MEDIA2DAY