Γιατί πατάει like ενώ εξαφανίστηκε;

Ένα παράξενο φαινόμενο έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια στο ερωτικό ίντερνετ. Στην Αμερική το λένε haunting.

Σε όποια σχεσο-κουβέντα και να πέσεις θα βρεις τουλάχιστον ένα άτομο το οποίο θα παραπονιέται για εκείνον τον τύπο/ισσα που μία μέρα σταμάτησε να απαντάει στο τσατ· αλλά πατάει λάικ στο περιεχόμενο που ανεβάζεις. Είναι τόσο συχνό που οι Αμερικάνοι του έδωσαν και όνομα (αν και στην Αμερική βγάζουν λέξεις και χρησιμοποιούν ακρωνύμια για οτιδήποτε). Κι αν αναρωτιέσαι γιατί, η απάντηση μπορεί να είναι αρκετά απλοϊκή: γύρισε στην/ον πρώην του. Για να είμαστε όμως καλυμμένοι πρέπει να καλύψουμε όλες τις περιπτώσεις.

Θέλει να ξέρεις ότι είναι διαθέσιμος/η

Γιατί να πατάει λάικ σε μία φωτογραφία σου αλλά να μην απαντάει στα μηνύματά σου; Είναι απλό. Για να γράψεις ένα μήνυμα πρέπει να σπαταλήσεις χρόνο, ενώ το λάικ είναι εφάμιλλο με ένα σκούντηγμα. Ίσως το μόνο που θέλει είναι να φαντάζεσαι ότι έχει μείνει ένα παραθυράκι ανοιχτό, ίσα για να του/ης προσφέρεις απλόχερα την επιβεβαίωση που χρειάζεται.

Ίσως απλά φοβήθηκε

Αν και σπάνιο, κι ακόμα χειρότερα, η νούμερο ένα δικαιολογία που λέμε στους εαυτούς μας για να «χωνέψουμε» καλύτερα μία απόρριψη, κάποιες φορές συμβαίνει. Σε αυτό το σενάριο, το άτομο που ξάφνου εξαφανίστηκε από την μία σε βλέπει σαν πιθανό σύντροφό του, από την άλλη δεν είναι καθόλου έτοιμο αυτήν την περίοδο της ζωής του για σχέση.

Του/ης αρέσεις μόνο εμφανισιακά

Εφόσον έχεις παρατηρήσει ότι στα μηνύματα σας αιωρείται διαρκώς μία απορία, με ερωτήσεις όπως «Τι εννοείς;», «ε;» ή «δεν κατάλαβα», τότε είναι πολύ πιθανό να μην ταιριάζετε σαν προσωπικότητες, αλλά να υπάρχει σεξουαλική έλξη. Θα μπορούσε να το πει και πιο άμεσα, αλλά τι να κάνουμε, αυτά έχει το ghosting.

Θέλει να κάνει τη σχέση του/ης να ζηλέψει

Το κόλπο της ζήλιας, το παλιό το καλό, θα το κάνεις, αλλά θα υπάρξεις και θύμα του. Σου πατάει λάικ στις φωτογραφίες, πιθανόν γιατί θέλει η σχέση του/ης να δει τη δραστήριοτητά του/ης και να ζηλέψει.

Μπορεί να θέλει να επικοινωνήσετε πάλι

Προσοχή, αυτό το ενδεχόμενο είναι πιθανό στην περίπτωση που έχει περάσει ένα σεβαστό χρονικό διάστημα, τουλάχιστον 1 ή 2 μηνών. Ίσως ντρέπεται να σου στείλει μήνυμα και προτιμά να δοκιμάσει λιγότερο «επιθετικά», με ένα ποταπό λάικ.

Είσαι καλή/ος φωτογράφος

Μην σοκάρεσαι, πρέπει να πιάσουμε όλες τις περιπτώσεις. Το προφίλ σου μπορεί να είναι γεμάτο καλλιτεχνικές φωτογραφίες: βουκολικά τοπία, στενά αθηναϊκά σοκάκια και ρομαντικά ηλιοβασιλέματα. Μπορεί να μην εκτιμά πια τον ερωτισμό σου, αλλά να εκτιμά το επιδέξιο μάτι σου.

Ίσως απλά πατάει λάικ στα πάντα

Αν είναι και λίγο ίνφλουενσερ, τότε θεώρησε το σιγουράκι. Πατάει λάικ επειδή θέλει να πατήσεις κι εσύ και να μη σε χάσει από ινσταγκραμικό/φεησμπουκικό φίλο –και ενεργό ακόλουθό του.

Μπορεί να ξέχασε ποιος/α είσαι

Οφείλουμε να σκεφτούμε τα χειρότερα. Υπάρχουν κι αυτοί οι άνθρωποι· έχουν πολλούς ερωτικούς συντρόφους, φλερτάρουν πολύ και μία παροδική σχέση που συνέβη πριν 5 μήνες, ας πούμε, ανήκει στο θολό παρελθόν. Δεν είναι ότι δεν θυμάται πώς είσαι εμφανισιακά. Ωστόσο αν είσαι ο τύπος ανθρώπου που ανεβάζει το σκυλί του, το μπραντς του και κάποιες φωτογραφίες με την παρέα σου όπου φαίνεσαι απειροελάχιστα, είναι πιθανό να μην θυμάται σε ποιον ανήκουν αυτές οι φωτογραφίες.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v