Κλασικές σκέψεις που κάνεις όταν όλοι έχουν σχέση εκτός από εσένα

Είναι χειμώνας και πλησιάζει η άνοιξη. Ίσως είναι η χειρότερη εποχή για να είσαι single.

Είναι πολύ εκνευριστικό να είσαι το μοναδικό άτομο που δεν έχει σχέση στην παρέα σου. Σε όλους έχει συμβεί, σε όλους κάποια στιγμή λογικά θα συμβεί. Όσο οι φίλοι σου φιλιούνται δίπλα σου και κάνουν ζουζουνιές, μοιραία θα περάσουν κάποιες σκέψεις από τις παρακάτω.

«Κάτι δεν πάει καλά με εμένα»
Ακόμη κι αν είναι μία περαστική σκέψη, όσο να ΄ναι σε επηρεάζει. Είναι λογικό να σκεφτείς κάτι τέτοιο αν όλοι τριγύρω σου βρίσκονται σε σχέση. Ίσως να μη φταις εσύ, ίσως να συμβαίνει κάτι από αυτά.

«Μήπως διώχνω τις υποψήφιες σχέσεις μακριά μου;»
Σε αυτή τη φάση, αρχίζεις και αναπαράγεις στο μυαλό σου, συζητήσεις που έχεις κάνει στα ραντεβού σου. Αναρωτιέσαι τι δεν πήγε καλά και αν μιλούσες υπερβολικά για τον εαυτό σου. Ή μπορεί να μην έχεις βρει ακόμη έναν άνθρωπο να μπορείτε να μιλήσετε για θέματα που ενδιαφέρουν και τους δύο.

«Μήπως ο τάδε μπορεί να μου κάνει κατάσταση;»
Τόσα ζευγάρια τριγύρω σου και δεν έχουν καμία φίλη ή φίλο να σου γνωρίζουν; Αποκλείεται. Ήρθε η ώρα να ρωτήσεις.

«Τι να κάνει ο/η πρώην μου;»
Εντάξει, μπορεί να χωρίσατε πριν ένα χρόνο και να μην έχετε μιλήσει από τότε. Βέβαια μέσα σε ένα χρόνο αλλάζουν πολλά και τώρα μπορεί να έχει ωριμάσει η κατάσταση, σωστά; Χμ, ίσως όχι, αλλά ποιοι είμαστε εμείς να σταθούμε εμπόδιο;

«Τι είναι χειρότερο; Να κάτσω μέσα ή να βγω με ζευγάρια;»
Το μόνο που ξέρεις είναι ότι θα είσαι ο/η μόνος/η single. Ίσως σου περάσει από το μυαλό η ιδέα να ρωτήσεις για εκείνον/η το/η φίλο/η που είναι ελεύθερος/η. Δεν είν’ κακό.

«Με ποιον/α θα βγω να φλερτάρω;»
Όλοι και όλες κάθονται μέσα και παρακολουθούν σειρές. Προφανώς, γιατί να βγουν για ποτό στην παγωνιά υποκρινόμενοι ότι είναι εργένηδες για να φλερτάρεις εσύ; Μήπως ήρθε η στιγμή να μάθεις να φλερτάρει σόλο;

«Θα με ξεχάσουν όλοι μου οι φίλοι;»
Πρέπει να βρεις αμέσως σχέση ώστε να βγαίνετε όλοι μαζί ζευγαράκια; Όχι, χαλάρωσε, η σχέση θα έρθει από μόνη της και εσύ θα πεις στους φίλους σου ότι συμπαθείς τον/η σύντροφό τους αλλά θέλεις να περνάτε και λίγο χρόνο μόνοι σας.

«Τι θα κάνω με τόσο ελεύθερο χρόνο;»
Θα τον εκμεταλλευτείς, ίσως να μην έχεις ξανά τέτοια ευκαιρία στη ζωή σου.

«Τουλάχιστον δεν έχω τα προβλήματα της σχέσης»
Ναι αυτό είναι αλήθεια. Δεν θα χρειαστεί να κρατηθείς και να μην πάρεις τηλέφωνο. Δεν θα χρειαστεί να «κάνετε ένα διάλειμμα». Τουλάχιστον μέχρι να μπεις σε σχέση.

«Είμαι το μόνο άτομο που πιστεύει ότι το να είσαι εργένης είναι τέλειο;»
Εντάξει, ο κόσμος φαίνεται να κάνει σχέσεις περισσότερο από παλιά (τουλάχιστον από όσο βλέπουμε στο ίνσταγκραμ) αλλά η εργένικη ζωή είναι εξίσου τέλεια. Φλερτάρεις ελεύθερα, έχεις ένα κρεβάτι ολόκληρο δικό σου, δεν δίνεις αναφορά σε κανέναν και όλο τον ελεύθερο σου χρόνο μπορείς να μάθεις από Zumba μέχρι πώς να παίζεις τρομπέτα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v