Σταμάτα να τον κυνηγάς επιτέλους

Κάπου βαθιά μέσα σου νιώθεις ότι έχεις πέσει πολύ χαμηλά, και αυτός είναι ο λόγος που θέλεις να μπεις σε αυτό το άρθρο.

Ήδη μοιάζει με μαραθώνιο αυτή η σχέση. Αν η σχέση ήταν ολυμπιακό άθλημα, πιο πολύ θα έπρεπε να μοιάζει με σκυταλοδρομία. Εν πάση περιπτώσει, είσαι πρώτη και καλύτερη σε όλα, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα θετικό. Είσαι αυτή που θα πάρεις τηλέφωνο πρώτη, είσαι αυτή που θα προτείνεις κάτι πρώτη. Είσαι η πρώτη που θα του πατήσει λάηκ. Δεν είναι κουραστικά εκεί στην κορυφή;

Αυτή η μορφή υπερπροσπάθειας, δεν εμφανίζεται μόνο στην επικοινωνία σας. Έχει μπει για τα καλά στη ζωή σου. Κοντεύεις να κάψεις τα μαλλιά σου από τις πολλές βαφές, έχεις σκεφτεί να ξεκινήσεις σολάριουμ και ήδη έχεις ξεκινήσει την πιο απαράδεκτη δίαιτα. Δεν έχουν τα μαλλιά σου το πρόβλημα, έχεις απλώς την ανάγκη να καλύψεις το κενό με οποιοδήποτε τρόπο.

Ενώ λοιπόν εσύ επενδύεις τον χρόνο (και το χρήμα σου) για λίγα ψίχουλα αγάπης, κατά βάθος νιώθεις ότι είναι ανούσιο. Δεν έχει νόημα να κυνηγάς το άπιαστο. Όποτε είστε μαζί, νιώθεις πως όλα είναι σχετικά καλά. Όταν χωρίζεστε, σε έχει κάπως γραμμένη.

Ακόμη και όταν είστε μαζί, τίποτα δεν πάει ακριβώς όπως το περίμενες. Ενώ εσύ κάνεις κομπλιμέντα για την εμφάνισή του, κομπλιμέντα για το ντύσιμό του, έχεις βάλει εκείνα τα φεμ-φατάλ παπούτσια σου, τον έχεις καλέσει σπίτι σου, εκείνος δεν λέει να ανταποδώσει με κάποιον τρόπο.

Και μέσα σε όλα αυτά, νιώθεις αδικημένη. Οι προσπάθειες σου δεν εκτιμώνται, βασικά δεν έχεις ακούσει ποτέ έναν καλό λόγο.

Εκείνος, φροντίζει να επιβεβαιώνει τους φόβους σου και τις ανασφάλειές σου, δίνοντας σημεία ζωής εκείνες τις στιγμές που βαριέται αφόρητα και δεν υπάρχει κανείς να του κάνει παρέα. Όταν είναι μεθυσμένος και θέλει να πάει κάπου να περάσει το βράδυ του. Και μετά χάνεται, μέχρι να υπάρξουν πάλι οι κατάλληλες συνθήκες.

Έχει περάσει καιρός και οι τριγύρω ρωτάνε αν εσείς οι δύο είστε μαζί. Και αυτή είναι μία από τις πιο άβολες στιγμές σου, καθώς νιώθεις όλα τα παραπάνω να σε πλακώνουν βαριά στο στήθος. Είναι η μόνη στιγμή που συνειδητοποιείς ότι αν ήταν γραφτό σας να είστε ζευγάρι, μέχρι τώρα θα είχατε γίνει.

Το υπόλοιπο διάστημα, ψάχνεις –και βρίσκεις- δικαιολογίες για αυτήν του τη συμπεριφορά. Οι δικαιολογίες σου περιλαμβάνουν τις φράσεις «Είναι ανώριμος», «Φοβάται», φράσεις που αν άκουγες από μία φίλη σου, θα της έδινες σφαλιάρα.

Παρ’ όλα αυτά εσύ δεν χαμπαριάζεις. Οι φίλοι σου δεν σου έχουν δώσει σφαλιάρα, αλλά σου έχουν πει με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους να τα παρατήσεις. Δεν είναι κακό να τα παρατάς, κακό είναι να αποκτάς αυτοκαταστροφικές συνήθειες.

Και η αλήθεια είναι ότι οι αυτοκαταστροφικές συνήθειες, ήδη έχουν φτιάξει φωλίτσα στο πρόγραμμα σου. Σου παίρνει ώρες να κοιμηθείς, γιατί άλλοτε περιμένεις να σου απαντήσει και άλλοτε ψάχνεις το προφίλ του.

Αυτή η έρευνα που διεξάγεις στο προφίλ του, δεν σε έχει αφήσει αδίκως άυπνη. Έχεις ανακαλύψει ότι εκείνες τις φορές που του έχεις προτείνει να βγείτε και σου έχει απαντήσει ότι θα κάτσει μέσα, στην πραγματικότητα ήταν έξω - και δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου να σ’ το κρύψει.

Το χειρότερο όμως ξέρεις ποιο είναι; Ακόμη και αυτή τη στιγμή που διαβάζεις αυτό το άρθρο, ξέρεις πως αν σου στείλει, θα διακόψεις την ανάγνωση και θα τρέξεις να του απαντήσεις.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v