Πότε επιτρέπεται να μην απαντάς σε μηνύματα;

Σε κάθε κανόνα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Όπως και στον άγραφο κανόνα που λέει ότι πριν εξαφανιστείς πρώτα πρέπει να εξηγήσεις.

Κάποιοι το λένε ghosting, κάποιοι το λένε «ήπιε το εξαφανιζόλ» και κάποιοι άλλοι το λένε «κάτι μπορεί να του/της έτυχε». Όπως και αν το ονομάσεις το θέμα είναι ένα: Είναι αγενές να εξαφανίζεσαι, αγνοώντας μηνύματα και κλήσεις διαρκώς. Αλλά, επειδή κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του, σκεφτήκαμε κάποιες όπου το ghosting είναι επιτρεπτό.

Μετά από ένα απαίσιο πρώτο ραντεβού
Υποτίθεται ότι δεν είναι σοφό να αποκλείσεις κάποιον από το πρώτο ραντεβού, πρέπει να του δώσεις άλλη μία ευκαιρία. Δεν έχει άδικο αυτός που το διατύπωσε και δίνει πάσα για το εξής συμπέρασμα: Σκέψου πόσο χάλια μπορεί να ήταν το πρώτο ραντεβού για να σε αναγκάζει να μην έχεις άλλη επιλογή από το να μην του απαντήσεις. Για παράδειγμα, πάτε σε μία καφετέρια και αυτός δεν φέρεται καλά στη σερβιτόρα. Αυτό από μόνο του, δικαιολογεί στη συμπεριφορά όπου πίνεις τον καφέ σου μονορούφι και φεύγεις στο δεκάλεπτο. Έπειτα σκέψου ότι είναι ο τύπος άνδρα που ξεκινάει κάθε πρόταση του έτσι: «Θα σου πω εγώ…». Ή είναι πρωί και παραγγέλνει Irish Coffee.

Όταν τα βρίσκεις με ένα πρώην
Γενικά καταδικάζουμε τα ξαναζεσταμένα φαγητά, αλλά έστω ότι ο λόγος που το σπάσατε ήταν τελείως ανόητος και δεν κράτησε και πολύ. Αν ένας από τους δύο βγει ραντεβού στο μεσοδιάστημα, τότε, αν τα ξαναβρείτε δεν πειράζει να εξαφανιστείς από το τρίτο πρόσωπο. Σίγουρα του αξίζει μία εξήγηση, αλλά αργά ή γρήγορα θα το καταλάβει από κάποια φωτογραφία που ανεβάσατε. Βεβαίως μην περιμένεις να λέει τα καλύτερα μετά για ΄σένα.

Μετά από ένα One Night Stand –ξεπέτα-
Για να ισχύσει η άφεση αμαρτιών, πρέπει να το ήξεραν και οι δύο εμπλεκόμενοι ότι επρόκειτο για ξεπέτα. Πάμε τώρα στην αιτία: όταν κάποιος μπαίνει στη διαδικασία να κάνει μία ξεπέτα, ξέρει ότι πρόκειται για ξεπέτα, δεν του έταξε κανείς γάμο και τον αποπλάνησε και βασικά αυτός είναι και ο ορισμός του One Night Stand, κάνουμε σεξ και ξεχνάμε ότι συνέβη, και γιατί όχι κάποιες φορές, ότι γνωριστήκαμε. Ίσα-ίσα, αν κάποιος από τους δύο μπερδεύτηκε συναισθηματικά και νοσταλγεί αυτό το one night stand, τότε είναι που πρέπει να εξαφανιστεί ο άλλος. Αλλιώς ο πρώτος θα έχει ελπίδες.

Αν χρησιμοποιήσει την λέξη «μπερδεμένο»
Όταν κάποιος ξεστομίζει την λέξη μπερδεμένο και κάπου εκεί κοντά υπάρχει και η λέξη σχέση, προετοιμάζεσαι για τα χειρότερα. Ενίοτε όμως, δεν έχεις την ψυχική διάθεση να ασχοληθείς με τα χειρότερα. Τότε επιτρέπεται να εξαφανιστείς. Είναι αντίστοιχο με την κατάσταση σχέσης στο facebook: Είναι περίπλοκο. Τρέχα όσο πιο μακριά μπορείς.

Αν σου πει ότι η γη είναι επίπεδη
Εκτός κι αν πιστεύεις και εσύ ότι η γη είναι όντως επίπεδη. Η ψυχολογία σε αυτές τις περιπτώσεις λέει ότι δεν υπάρχει ανωμαλία αν και οι δύο εμπλεκόμενοι συναινούν. Αν λοιπόν σου πει ότι η γη είναι επίπεδη και ότι υπάρχουν στοιχεία που το αποδεικνύουν δείχνοντας σου τη φωτογραφία με το καράβι και τον ορίζοντα, τρέχα ό-σ-ο π-ι-ο μ-α-κ-ρ-ι-ά μπορείς.

Αν σου πει ότι πιστεύει στον Εθνικοσοσιαλισμό
Το πρώτο μήνυμα που σου έστειλε αντί για «Γεια» ήταν «Χέιλ» αλλά εσύ δεν κατάλαβες τι ακριβώς εννοούσε. Μετά είπε κάτι για Άρεια Φυλή και σκέφτηκες τώρα που κολλάνε οι εξωγήινοι. Μετά σου μίλησε για τον εθνικοσοσιαλισμό και πήγε το μυαλό σου σε εποχές ΠΑ.ΣΟ.Κ. Όχι, μην πάει το μυαλό σου στον Αντρέα, υποστηρικτής του Χίτλερ είναι στηρίζουμε την εξαφάνιση σου 100%.

Αν σου πει ότι δεν συμπαθεί ούτε τα σκυλιά ούτε τα γατιά
Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να υιοθετήσει σκυλάκι ή γατάκι. Αλλά, έλα τώρα, αν σου πει κάποιος ότι αντιπαθεί τα σκυλιά και τα γατιά, δεν ακούς μία φωνή από τη παρεγκεφαλίδα σου να φωνάζει «Τρέχαααα»;


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v