Πώς θα σταματήσω να τον σκέφτομαι;

Τον σκέφτεσαι στο μπάνιο; Στο μετρό; Όταν οδηγάς; Όταν τρως; Αν θέλεις να σταματήσεις να τον σκέφτεσαι, με τις παρακάτω συμβουλές θα σου φανεί παιχνιδάκι.
Πώς θα σταματήσω να τον σκέφτομαι;

Έλα μωρέ μην το σκέφτεσαι, σιγά. Αυτή η φράση-κινέζικο βασανιστήριο είναι η πιο αφιλτράριστη, άχαρη και κλισέ συμβουλή που μπορεί να σου δώσει κάποιος φωστήρας όταν είσαι απογοητευμένη από τη ζωή, από τη δουλειά ή από ένα γκόμενο. Εσύ σαφώς και δεν θες να το σκέφτεσαι, αλλά δεν υπάρχει κάποιο μαγικό ξόρκι που θα εκτελέσεις και αυτόματα θα σβήσει η σκέψη από το μυαλό σου. Αυτό που δεν γνωρίζεις είναι το πώς θα το πετύχεις.

Τι κάνεις λοιπόν όταν θέλεις να σταματήσεις να σκέφτεσαι κάποιον; Μία καλή λύση είναι το ποτό, σκέφτεσαι, αλλά τα αποτελέσματα είναι βραχυπρόθεσμα, άσε που είναι αυτοκαταστροφικό.

Ξεκινώντας από το πιο βασικό: Έχεις κόψει επαφή;

Το ξέρεις ότι αν μιλάς με τον πρώην σου ή ψάχνεις αφορμές να τον βλέπεις πηγαίνοντας στα κοινά σας στέκια, δεν πρόκειται να τον ξεχάσεις, ε; Σταμάτα να επιδιώκεις επαφή μαζί του, είτε αυτή είναι στα κοινά σας στέκια, είτε σε τσατ, είτε στο τηλέφωνο. Αν σε συμβουλέψουμε να σταματήσεις να μπαίνεις στο προφίλ του, θα είναι σαν να σου λέμε να μην το σκέφτεσαι, αλλά μπορούμε να σε συμβουλέψουμε να πατήσεις «Δεν ακολουθώ» στο προφίλ του – τουλάχιστον δεν θα σου υπενθυμίζει το facebook να μπεις στο προφίλ του.

Φλερτάρεις καθόλου;

Υπάρχει κανένας που να σου κεντρίζει το ενδιαφέρον; Αν δεν υπάρχει, βρες έναν. Μετατόπισε εκεί το ενδιαφέρον σου. Όποτε μπαίνεις στον πειρασμό να ελέγξεις το προφίλ του πρώην σου, μπες στου άλλου το προφίλ. Όποτε πας να σκεφτείς τον πρώην σου, προσπάθησε να σκεφτείς αυτόν.

Έχεις πράγματά του;

Σκέψου ότι είσαι πρωταγωνίστρια ρομαντικής κομεντί.Τι θα έκανες; Θα έσκιζες τις φωτογραφίες σας – εν έτη 2018 τις σβήνεις απλώς-, θα του επέστρεφες τα πράγματά του μέσω κάποιου κοινού σας φίλου. Αλλά θα κράταγες εκείνη την ακριβή τσάντα που σου έκανε δώρο. Γενικά, σατίρισε την κατάσταση στο μυαλό σου, η σάτιρα θα σε βοηθήσει να δεις το θέμα πιο μηδενιστικά. Όχι θα κάτσεις να σκάσεις.

Ψάχνεις να βρεις εξηγήσεις;

Γιατί φέρθηκε έτσι; Γιατί το είπε αυτό; Πέφτεις για ύπνο κουρασμένη και αυτές οι ερωτήσεις τριγυρνάνε μέσα στο μυαλό σου. Πιθανότατα ακόμη και να το συζητούσες μαζί του δεν θα έβρισκες τις απαντήσεις που ζητάς. Όποτε πας να ψάξεις εξηγήσεις, σκέψου «Τι κάνω;», βγες μία βόλτα, βάλε ένα σταντ απ στο youtube ή πάρε τηλέφωνο μια φίλη σου να συζητήσετε τα γκομενικά της.

Έχεις φίλους σε άλλες πόλεις της Ελλάδας;

Πάρε δύο μέρες ρεπό και πήγαινε κάπου να αλλάξεις παραστάσεις. Μπορείς να πας και μόνη σου, δεν χρειάζεται να σε ακολουθήσει η παρέα σου. Αν μένουν οι γονείς σου στην επαρχία πήγαινε εκεί.

Βγαίνεις ραντεβού;

Πριν παρεξηγήσεις αυτήν την πρόταση, εννοούμε ραντεβού γνωριμίας. Σε φλερτάρουν δύο; Δεν χρειάζεται να διαλέξεις, βγες και με τους δύο –ξεχωριστά. Είναι ωραίο να βλέπεις κάποιον να σε διεκδικεί και σίγουρα ανεβάζει την πεσμένη από το χωρισμό αυτοπεποίθηση σου.

Μάθε κάτι καινούριο

Θα εκτιμήσεις πολύ τον εαυτό σου μαθαίνοντας κάτι καινούριο. Το λάθος που κάνουν οι άνθρωποι είναι ότι προσπαθούν να γεμίσουν τα κενά τους με μία σχέση. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή, αφού κάνεις σχέση αρχίζεις και νιώθεις πιο «δυνατή», γιατί για κάποιον λόγο στις κοινωνίες οι σχέσεις είναι συνυφασμένες με την επιτυχία, και μόλις χωρίσεις τα κενά συνεχίζουν να υπάρχουν. Ενώ αν μάθεις παίζεις φλογέρα, θα μπορείς να παίζεις και αφού χωρίσεις.

Οι λίστες είναι καλή κίνηση

Φτιάξε μία λίστα με τους λόγους που δεν επικοινωνούσατε. Μία λίστα με τις στιγμές που είχες ξενερώσει υπερβολικά. Κοίτα την ανά καιρούς για να σου υπενθυμίζει ότι τίποτα δεν είναι τόσο τέλειο όσο το θυμάσαι.

Βρες το θάρρος να συγχωρήσεις

Όταν συγχωρείς κάποιον ειλικρινά και το πιστεύεις, το πιο πιθανό είναι ότι θα το ξεπεράσεις. Μπορεί να σε πλήγωσε, αλλά ίσως και να μην το ήθελε. Σε κεράτωσε; Δεν πειράζει, πιθανότατα το έχει κάνει στις περισσότερες σχέσεις του, δεν είναι κάτι προσωπικό. Σε πλήγωσε επειδή σε χώρισε εκείνος; Άφησε το πίσω σου.

Μήπως τελικά δεν φταίει κανείς;

Είσαι μήπως πληγωμένη επειδή σε χώρισε εκείνος; Ναι, το καταλαβαίνουμε, και ο εγωισμός πληγώνεται. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση δεν πρέπει να ρίξεις το φταίξιμο ούτε σε εκείνον, αλλά ούτε σε εσένα, απλώς δεν ταιριάξατε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v