Πώς να αντιδράσεις αν σου κάνει σκωτσέζικο ντους

Έχετε βγει μερικές φορές, περάσατε τέλεια, αλλά έχουν περάσει δύο τρεις μέρες από τότε που έχετε να τα πείτε.

Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Ήσουν τόσο σίγουρη ότι τον έχεις μαγέψει και ότι οι τρεις τελευταίες μέρες που περάσατε μαζί ήταν ονειρικές. Και λογικά έτσι έγινε. Αλλά αυτός μία είναι έτσι, μία είναι γιουβέτσι. Μία θέλει, μία φαίνεται να μη θέλει. Και εσένα τα νεύρα σου κουρέλια. Κάνε λίγο διαλογισμό και φέρσου διπλωματικά.

Κάνε ένα βήμα πίσω
Για να κάνει εκείνος ένα βήμα μπρος και να αρχίσετε να χορεύετε. Περάσατε τέλεια τα τρία σερί βράδια που ήσασταν μαζί και τώρα αυτός ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Αρχικά, μην προδικάζεις τίποτα, ίσως δεν θέλει να σε πιέσει. Ή είπε να περάσει λίγο χρόνο και με τους φίλους του. Έπειτα, γιατί τόση αγωνία με το κινητό; Όλο κοιτάς αν σου έστειλε κάτι ή αν σου πάτησε λάικ. Συνέχισε τη ζωή σου και αν θέλει να στείλει, θα στείλει. Κι αν δεν στείλει, δεν άξιζε.

Διοχέτευσε κάπου αυτή την ενέργειά σου
Πήγαινε γυμναστήριο και άσε το κινητό σπίτι. Ξεκίνα τη σειρά που λες τόσο καιρό ότι θες να την ξεκινήσεις και βάλε το κινητό στο αθόρυβο. Πήγαινε σε μία φίλη σου να κάνετε μποτέ και άσε το κινητό σε ένα άλλο δωμάτιο. Θα σου στείλει όσο είσαι απασχολημένη, πάντα έτσι γίνεται.

Μην κλείνεις πόρτες
Δεν έχεις σχέση με αυτόν που σου κάνει σκωτσέζικο ντους, έχετε βγει απλώς παραπάνω από δύο φορές. Αν φλέρταρες ή μίλαγες με κάποιον άλλο, μην του το κόψεις. Αν αποδειχθεί ότι αυτός που ενδιαφέρεσαι απλώς σου έκανε ghosting (εξαφανίστηκε), θα νευριάσεις δεκαπέντε φορές περισσότερο με τον εαυτό σου.

Ασε τις ξινίλες
Εσύ τώρα κάθεσαι σε αναμμένα κάρβουνα, προσπαθείς να εκτελέσεις τις συμβουλές που ακούς και διαβάζεις, αλλά κατά βάθος βράζεις. Έχεις σκεφτεί σαράντα έξι πιθανά σενάρια, τα οποία περιλαμβάνουν παράλληλη σχέση, παιχνιδάκια με άλλες και ένας θεός ξέρει τι. Μόλις εμφανιστεί, θα τα έχεις μαζεμένα και θα βγάλεις αυτήν την τρεμάμενη φωνή που προδίδει εκνευρισμό και έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Κάν’τον να θυμηθεί
Όχι ότι πέρασαν και πολλές μέρες και ξέχασε. Αλλά κάνε μία ωραία χειρονομία και παράλληλα δείξε τι ωραία που περνάτε. Πήγαινε σπίτι του με μία πίτσα αγκαλιά και έκπληξε τον. Μη διανοηθείς να ζητήσεις εξηγήσεις. Μη διανοηθείς να μείνεις εκεί το βράδυ, μη διανοηθείς να κάτσεις πολύ ώρα καν. Ένα δίωρο καλό είναι.

Μήπως να ζηλέψει λίγο;
Όχι άμεσα όμως. Έμμεσα. Ανέβασε ένα στόρι, που θα δείχνει, για παράδειγμα, δύο εισιτήρια για σινεμά ή δύο ποτά. Πρόσεχε η ταινία να μην είναι κάτι που θα το έβλεπε μόνο μία γυναίκα και δη μία χαζογκόμενα. Ή βάλε έναν ωραίο φίλο σου να ανεβάσει μία φώτο στον τοίχο σου και να γράψει κάτι αντίστοιχο με: «Ωραία περνούσαμε τότε». Σίγουρα θα του κινήσει την περιέργεια.

Αν σου πει να βγείτε, πες ότι είσαι απασχολημένη
Όχι με passive aggressive ύφος, υποκρίσου λίγο ότι αναρωτιέσαι. Για παράδειγμα: -Μαρία, θες να τα πούμε σήμερα; -Μμμ, ναι θα μπορούσαμε… Ωχ ξέχασα, δε γίνεται σήμερα. Τι θα έλεγες για [Διάλεξε μία μέρα με 2-3 ημέρες απόσταση];

Κάνε την επίμαχη κουβέντα
Αν έχεις φτάσει στο ΑΜΗΝ και η υπομονή σου έχει εξαντληθεί, κάνε τη ρημάδα την κουβέντα, αλλά τουλάχιστον κάν’ την σωστά. Δεν χρειάζονται δράματα και γκρίνια, ξεκάθαρα και λογικά ρώτα αυτό που αναρωτιέσαι. Ρώτα τον αν βλέπει άλλες ή αν έχει σκοπό να το κάνει και είσαι καλυμμένη. Θα είναι πολύ άβολο αν ρωτήσεις «Σε τι φάση είμαστε;», «Πώς το βλέπεις μεταξύ μας;», μείνε στα ουσιαστικά χωρίς να στριφογυρίζεις γύρω από το θέμα.

Ρώτα κάποιον κοινό σας γνωστό
Μπορείς να ρωτήσεις αν είναι καλά γιατί έχεις να ακούσεις κάποιες μέρες νέα του. Από την αντίδραση του κοινού σας γνωστού θα καταλάβεις διάφορα. Αν στα «μασάει», κάτι περίεργο παίζει, τρέχα μακριά. Από την άλλη μπορεί να μάθεις ότι ήταν καιρό σε μεγάλη σχέση και τώρα χρειάζεται χρόνο ή ότι έχει βγει δύο βράδια σερί και είναι κομμάτια.

Ψάξε
Βάλ’τον για μία μέρα στην λίστα των κοντινών φίλων στο fb και δες τι κάνει. Είναι όλη την ώρα online και πατάει λάικ σε ό,τι βλακεία υπάρχει; Μην ξανασχοληθείς. Αν έχει χρόνο και όρεξη για να χαζολογήσει στα σόσιαλ, αλλά όχι για να δει τι κάνεις, μάλλον δεν σε γουστάρει τόσο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v