Τι λένε τα ρούχα που θα διαλέξεις στο πρώτο ραντεβού για εσένα;

Η πρώτη εντύπωση είναι καταλυτική. Τι θα σκεφτεί το ραντεβού σου ανάλογα με αυτά που θα φορέσεις;
Τι λένε τα ρούχα που θα διαλέξεις στο πρώτο ραντεβού για εσένα;

Ίσως γνωριστήκατε σε ένα μπαρ, ίσως γνωριστήκατε στα κοινωνινκά μέσα δικτύωσης, ίσως στο μετρό. Σίγουρα, για να ετοιμάζεστε να βγείτε έχει μια πρώτη εντύπωση για εσένα. Στο πρώτο αντεβού, όμως, θα λυθούν όσες απορίες έχει για εσένα. Και, δυστυχώς οι άνθρωποι έχουν μάθει να συμπεράνουν πολλά πράγματα από το φαίνεσθαι. Έχουμε μάθει να συνδυάζουμε εικόνες με καταστάσεις. Όπως το μαγιώ-βρακάκι με ανθρώπους μεγάλους σε ηλικία, το ζιβάγκο με τον Παπανδρέου και την τραγιάσκα με τεντιμπόηδες.

Επιλογή 1η: Κάποια παρέκκλιση από το κλασικό καθημερινό ντύσιμο
Για παράδειγμα, αν είσαι γυναίκα που φοράει μόνο φλοράλ και στο ραντεβού επιλέξεις ένα φόρεμα με κάθετες ρίγες.
Τι εντύπωση δίνεις: Είσαι μια δυναμική γυναίκα που έχει το προσωπικό της γούστο, αλλά δεν φοβάται να «ξεφύγει» λίγο. Είσαι περήφανη για τον εαυτό σου και πιστεύεις ότι αν δεν έχεις αμφιβολίες, μπορείς να φορέσεις οτιδήποτε και να φαίνεσαι εντυπωσιακή. Ακόμη και αυτό το διάφανο αδιάβροχο που δεν ξέρεις γιατί το πήρες.
Συμβουλή: Είσαι σε καλό δρόμο, δεν χρειάζεσαι κάποια συμβουλή.

Επιλογή 2η: Τα ρούχα που φοράς συνήθως στη δουλειά, με μία μεταξωτή μπλούζα που πήρες μαζί σου, πριν φύγεις από το σπίτι
Για παράδειγμα, εκείνο το άνετο φαρδύ παντελόνι που δεν είναι φόρμα και εκείνο το πανωφόρι που φοράς κάθε μέρα στη δουλειά εδώ και δύο χρόνια.
Τι εντύπωση δίνεις: Είσαι και εσύ μία δυναμική γυναίκα, που έχει λιγότερο χρόνο. Βάζεις τη ζωή σου σε κουτάκια και φτιάχνεις λίστες για το οτιδήποτε. Στην πραγματικότητα, δεν ακολουθείς ποτέ αυτά που έχεις γράψει σε αυτές τις λίστες, γιατί είσαι αναβλητική. Πιθανότατα, στο πορτοφόλι σου επικρατεί ένα χάος και έχεις ακόμη την κάρτα του γυμναστηρίου που γράφτηκες πριν τρία χρόνια.
Συμβουλή: Αν δεν προλαβαίνεις, φόρεσε κάτι καλό από το πρωί. Και πάρε μαζί σου και ένα κραγιόν.

Επιλογή 3η: Κάποιο σετάκι που έχεις μελετήσει από όταν κανονίσατε να βγείτε. Το έχεις δοκιμάσει τουλάχιστον δύο-τρεις φορές για να είσαι σίγουρη. Πιθανότατα το αγόρασες γι’ αυτό το λόγο.
Για παράδειγμα, ένα μεταξωτό φόρεμα, ασορτί με παπούτσια που περιέχουν το ίδιο χρώμα. Θυμίζει λίγο ντύσιμο σε γάμο ή βάφτιση.
Τι εντύπωση δίνεις: Το ραντεβού σου θα σκεφτεί ότι είσαι λίγο αρχάρια ακόμη. Είτε γιατί δεν έχεις βγει ποτέ σε κανονικό ραντεβού ή επειδή βγήκες από μία μεγάλη σχέση η οποία έφτασε στο τέλος της. Σχεδιάζεις άψογα το ντύσιμο σου, απλώνοντας τα ρούχα στο κρεβάτι, αλλιώς καταλήγεις να κοιτάς τη ντουλάπα για ώρες.
Συμβουλή: Δεν είναι κακό να είσαι οργανωτική και να τα θέλεις όλα τέλεια. Απλώς προσπάθησε να είσαι λίγο πιο αυθόρμητη.

Επιλογή 4η: 50% φόρεμα, 50% μαγιώ
Για παράδειγμα αυτά τα υπερβολικά κολλητά φορέματα με τα μεγάλα ντεκολτέ και τα κοψίματα στη μέρη, που φοράνε οι χυμώδεις διάσημες βλ. Kim Kardashian, Beyonce, J. Lo.
Τι εντύπωση δίνεις: Από τη μία αποπνέεις αυτοπεποίθηση για το σώμα σου. Από την άλλη, όμως, λόγω του λίγου υφάσματος, δείχνεις ότι δεν έχεις πολύ αυτοπεποίθηση. Αυτό συμβαίνει γιατί δίνεις την εντύπωση της κοπέλας που η μητέρα της, της λέει καθημερινά «Εγώ πότε θα γίνω γιαγιά;» και έχει αγχωθεί να της κάνει το χατίρι.
Συμβουλή: Θες να είσαι προκλητική; Φόρα το. Θες να φορέσεις κάτι άλλο αλλά φοβάσαι ότι δεν θα σε βρει σέξι; Επίλεξε ένα φόρεμα που να αναδεικνύει ένα από τα τρία: Γλουτούς, πόδια, στήθος.

Επιλογή 5η: Ό,τι σε κάνει να νιώθεις άνετα
Για παράδειγμα, ό,τι σε κάνει να νιώθεις άνετα.
Τι εντύπωση δίνεις: Μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση, εσύ.
Συμβουλή: Δεν χρειάζεσαι κάποια συμβουλή. Απλά μην το παρακάνεις σαν την επιλογή 2.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v