Η χειρότερη σχέση της ζωής σου θα είναι κάπως έτσι

Οι χειρότερες σχέσεις είναι αυτές που με κάποιον παράξενο τρόπο υπάρχει διαρκώς ένα πρόβλημα να τις επισκιάζει. Δε το θέλουμε αυτό.

Θα φέρονται περίεργα. Η συμπεριφορά τους θα είναι δισήμαντη και θα κρύβει πάντα κάτι. Αυτοί που δεν απαντάνε ποτέ ξεκάθαρα σε μία ερώτηση. Αυτοί που δεν θέλουν «να βάλουν ταμπέλες» ενώ ήδη θα βγαίνετε καιρό.

Θα σε κάνουν να νιώθεις ότι αγαπάς λιγότερο τον εαυτό σου. Με κάποιο τρόπο αυτοί οι άνθρωποι σε κάνουν να αισθάνεσαι χαζός. Σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι δε σε θέλει κανένας άλλος. Σε κάνουν να νιώθεις ότι δεν είσαι αντάξιος τους.

Θα αναγκαστείς να τους κυνηγήσεις. Δεν θα στέλνουν ποτέ το πρώτο μήνυμα. Θα περιμένουν να κάνεις εσύ πλάνα για κάθε σας έξοδο. Θα περιμένουν να ξεκινήσεις εσύ την κουβέντα. Είναι αυτοί που θα εκμεταλλευτούν την θέλησή σου να κρατήσεις ζωντανή τη σχέση.

Θα είναι κυκλοθυμικοί. Τη μία εβδομάδα θα σου φέρονται πριγκηπικά, την επόμενη θα σε παραμελούν. Αυτοί που θα σε σέβονται μπροστά σε κόσμο ή όταν το θυμούνται. Και αυτό γιατί δεν θα είναι ποτέ σίγουροι για τη σχέση σας.

Θα είναι ισχυρογνώμονες. Αυτοί που αρνούνται να συμβιβαστούν για το καλό σας ή έστω να ζητήσουν συγγνώμη. Αυτοί, οι ευθυνοφοβικοί που νομίζουν ότι τους χρωστάει το κάρμα.

Δεν θα σε κάνουν ποτέ να νιώσεις άνετα. Ένα επικριτικό βλέμμα τους θα κρύβεται πίσω από κάθε αμήχανη στιγμή σου. Θα επιστρατεύσουν ad hominem πρακτικές για να αποφύγουν μία διαφωνία. Θα είναι αυτοί που στο τέλος της ημέρας θα σκέφτεσαι «Πώς με έπεισε;».

Θα σε κάνουν να νιώθεις ένοχα για τα συναισθήματά σου. Θα σε λένε υπερβολική επειδή ένιωσες άσχημα. Θα λένε ότι για όλα φταίει η περίοδος σου. Θα καταλήγουν να είναι πάντα αυτοί το “θύμα”.

Θα κρατάνε μυστικά. Αυτοί που δεν μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, ακόμη και αν είσαι ο μοναδικός άνθρωπος που θα μπορούσαν να το κάνουν.

Θα σου δίνουν εντολές. Αυτοί που θα σου προστάζουν τι θα φορέσεις, με ποιον θα μιλήσεις, με ποιον θα βγεις και πού θα βγεις. Αυτοί που θα νιώθεις την ανάγκη να ζητήσεις την άδεια τους για να φύγεις από το σπίτι. Αυτοί που κάτω από το πέπλο της ανησυχίας θα κρύβουν τα κόμπλεξ τους.

Δεν θα σου δείχνουν ποτέ αν έχεις αντίκτυπο στη ζωή τους. Αυτοί που θα σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι απλά μία καλή παρέα μέχρι να βρεθεί μία καλύτερη. Αυτοί που δεν θα δείξουν ποτέ αν έπαιξες κάποιο ρόλο στη ζωή τους.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v