Τι θα συμβεί μόλις φύγεις από μία τοξική σχέση

Όλα θα πάνε καλά. Όχι, το εννοούμε. Διάβασε και θα σου το αποδείξουμε κιόλας!

Θα ξαναβρείς τα ενδιαφέροντά σου
Κανείς πλέον δεν μπορεί να σε σταματήσει από το να ασχοληθείς με τα πράγματα που αγαπάς. Ή ακόμα και να μάθεις κάτι καινούριο. Κανείς δεν θα απαιτεί συνεχώς την προσοχή σου, και κανείς δεν θα σε μειώσει ή θα κατακρίνει αυτά τα κομμάτια του εαυτού σου.

Θα ξαναβρείς και αγαπημένα σου πρόσωπα
Ένα από τα χειρότερα πράγματα που συμβαίνει σε κάθε σχεδόν τοξική σχέση είναι πως το άτομο που δέχεται όλη την καταπίεση, συνήθως αποκόβεται από φίλους, ακόμα και από συγγενείς. Είτε αυτό συμβαίνει επειδή ο τοξικός σύντροφος βάζει λόγια και δημιουργεί μπλεξίματα, είτε επειδή άμεσα προσπαθεί να σε ξεκόψει από τους φίλους σου, πλέον ξέρεις ότι κανείς δεν μπορεί να ξαναμπεί ανάμεσά σας.

Θα αρχίσεις να εκτιμάς τα μικρά πράγματα
Λένε πως δεν αρχίζεις να εκτιμάς κάτι μέχρι να το χάσεις. Οι μικρότερες, οι πιο ανθρώπινες επιδείξεις αγάπης ίσως να είναι κάτι που δεν υπήρχε στην σχέση σου. Πόσο μάλλον, στις τοξικές σχέσεις, η αγάπη έχει την τάση να έρχεται με… το κιλό. Όσο πιο μεγάλο το πρόβλημα, τόσο μεγαλύτερες και πιο γκράντε οι ρομαντικές χειρονομίες. Τα μικρά, καθημερινά είναι που έχουν σημασία όμως…

Θα αγαπήσεις αληθινά
Μετά από μια απαίσια σχέση, για ένα πράγμα μπορείς να μην έχεις καμία αμφιβολία: Γνωρίζεις πλέον πολύ καλύτερα τι είναι αγάπη. Επειδή έζησες στο πετσί σου όλα αυτά που δεν είναι.

Η ανεξαρτησία σου θα σημαίνει τα πάντα
Επειδή κόπιασες για να την κερδίσεις. Δεν είναι καθόλου εύκολο να ξεφύγεις από μία τοξική σχέση. H συναισθηματική και ψυχολογική πίεση που μπορεί να σου δώσει είναι τόσο μεγάλη, που μπορεί να υπήρξαν στιγμές που έχανες την ελπίδα σου. Αλλά τώρα που έχεις κερδίσει την ανεξαρτησία σου, τίποτα – και, το πιο σημαντικό, κανένας – δεν μπορεί να σε σταματήσει.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v