ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

Η φίλη μου βγαίνει με τον πρώην μου: Τι να κάνω;

Αυτά καλό είναι να μην γίνονται, αλλά επειδή ο έρωτας είναι τυφλός (και λίγο μ#λάκας ενίοτε), εμείς θα σου πούμε πώς να την παλέψεις.

Η φίλη μου βγαίνει με τον πρώην μου: Τι να κάνω;

Δεν είναι και ό,τι καλύτερο να ξυπνάς μια μέρα και να μαθαίνεις ότι ο πρώην σου έχει βρει νέο αίσθημα – όχι επειδή εσύ δεν έχεις βρει ακόμα κάτι, απλώς μια ακαθόριστη ενόχληση για ό,τι κάνει ο πρώην σου. Είναι ακόμα χειρότερο να μαθαίνεις ότι το νέο αίσθημα είναι φίλη σου. Και επειδή λογικά δεν θα αντιδράσεις καλά μόλις το μάθεις, θέλουμε να πάρεις μια ανάσα, να διαβάσεις παρακάτω και να δεις τα πράγματα λογικά.

Προσπάθησε να μην φρικάρεις
Εντάξει, σου δίνουμε πέντε λεπτά για να νευριάσεις, να πάρεις τηλέφωνο κάποιον άλλο φίλο, να γκρινιάξεις… Απλά μην σπάσεις τίποτα. Μετά, πρέπει να θυμηθείς ότι ο έρωτας είναι τυφλός, και ότι μπορεί αυτό που έλειπε από την δική σας σχέση, να το έχει βρει τώρα. Και αυτό είναι καλό, και πρέπει να εστιάσεις εκεί. Επειδή οποιαδήποτε άλλη σκέψη μπορεί να σε βάλει σε πιο δολοφονικό mood.

Μην αντιδράσεις αρνητικά
Μην βάλεις τις φωνές, και – προς θεού – αν εμφανιστούν μπροστά σου, χαρούμενοι και χαριτωμένοι, μην γυρίσεις επιδεικτικά το κεφάλι. Μπορείς ακόμα και να τους χαιρετήσεις ευγενικά, με ένα χαμόγελο που θα λέει “Ναι, οκέι, χαίρομαι για ‘σας, whatever”, αλλά για εκείνους θα λέει “Έχω ήδη βάλει μπροστά το πλάνο μου να πεθάνετε, χαρείτε το όσο κρατά”. Άφησε τον εαυτό σου να πάρει γλυκιά ηθική ικανοποίηση από την παράνοια που τους έχεις προκαλέσει—χωρίς φυσικά να ήταν αυτός ο σκοπός σου. Αλλά δεν ευθύνεσαι εσύ για τις αντιδράσεις των άλλων.

Μην κάνεις σκηνή
Ναι, υπάρχει κάτι που λέγεται girl code, και η φίλη σου το έσπασε. Αλλά εσύ δεν θα πέσεις στο επίπεδό της, και δεν θα κάνεις σκηνή, επειδή υπάρχει και κάτι που λέγεται φεμινισμός, και αντικειμενικά είναι λίγο πιο σημαντικός (για τον κόσμο, αλλά επίσης και για το γεγονός ότι αν κρατήσεις το κεφάλι σου ψηλά, θα είσαι ξεκάθαρα το αξιοπρεπέστατο θύμα, οπότε τεχνικά νίκησες—όχι ότι υπήρχε κάποιος ανταγωνισμός, φυσικά).

Αποδέξου το και συνέχισε την ζωή σου
Και αν ο χωρισμός, όπως και η προδοσία της φίλης σου – αλλά και του πρώην σου, δεν γλυτώνει από την Αποκάλυψη του Ιωάννη που συμβαίνει στο κεφάλι σου, όσο κι αν δεν πρόκειται να αφήσεις να το καταλάβει ο κόσμος – σε έχουν αφήσει σε μια φάση που δεν ξέρεις καν τι είναι πλέον η ζωή σου, θα σου πούμε εμείς: Η ζωή σου είναι οτιδήποτε δεν έχει να κάνει με άτομα από το παρελθόν σου που σε πλήγωσαν. Αξίζεις κάτι καλύτερο, και θα θέλαμε να σε δούμε να το κυνηγάς.


σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Οι περισσότερες γυναίκες που δεν αποκτήσαμε είναι αυτές που δεν τις το ζητήσαμε."

Marcel Pagnol, 1895-1974, Γάλλος συγγραφέας & σκηνοθέτης

  • 1909 - Γεννιέται ο Φερδινάνδος Πόρσε, ιδρυτής της ομώνυμης γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
    1922 - Ο Κεμάλ γνωστοποιεί στη Γαλλία ότι θα σεβαστεί τη συμμαχική ουδέτερη ζώνη αν η Τουρκία πάρει την Ανατολική Θράκη.
    1940 - Ανακαλύπτεται ελληνική προϊστορική λιμναία πόλη, αναγόμενη σε εποχή παλιότερη του 2000 π.Χ. στη λίμνη της Καστοριάς.
    1970 - Κραυγάζοντας "Ζήτω η Ελεύθερη Ελλάδα", ο φοιτητής Κώστας Γεωργάκης αυτοπυρπολείται στη Γένοβα της Ιταλίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το στρατιωτικό καθεστώς στην Ελλάδα.
    1982 - Χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε διαδικτυακή επικοινωνία ο smiley :-). Τη χρήση του συγκεκριμένου συμβόλου προτείνει ο Σκοτ Φάλμαν.

© 2002-2018 MEDIA2DAY