Σκληρές αλήθειες που πρέπει να ξέρεις για τον χωρισμό

Ο χωρισμός δεν είναι εύκολος. Ο χωρισμός δεν είναι χωρίς πόνο. Και επίσης ο χωρισμός μπορεί να είναι χειρότερος απ’ ό,τι είχες φανταστεί.
Σκληρές αλήθειες που πρέπει να ξέρεις για τον χωρισμό
Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν κάνει σχέση στην ζωή τους, έχουν χωρίσει κιόλας. Επειδή αυτό συμβαίνει, τις περισσότερες φορές. Αλλά δεν είμαστε πάντα προετοιμασμένοι να αντέξουμε τον χωρισμό. Και αυτές είναι μερικές σκληρές αλήθειες, που καλό θα ήταν να αποδεχτείς από νωρίς…

Θα πονέσεις σαν να πενθείς
Έχεις ακούσει για τα πέντε στάδια του πένθους; Ναι, εφαρμόζονται και στους χωρισμούς. Και, πρακτικά, ο χωρισμός είναι μια διαδικασία πένθους. Χάνεις ένα άτομο από την ζωή σου, κι ας είναι ακόμα μια χαρά στην υγεία του. Δεν είναι εύκολο να ξυπνάς και να ξέρεις ότι το πρόσωπο που έβλεπες πρώτα-πρώτα μες στην ημέρα δεν είναι εκεί.

Είναι πιο δύσκολο απ’ ό,τι πιστεύεις
Όταν θυμάσαι παλιούς σου χωρισμούς, δεν θυμάσαι πόσο χάλια πέρασες. Όταν βλέπεις φίλους σου να πονάνε από τον χωρισμό, αναρωτιέσαι γιατί δεν μπορούν απλά να το ξεπεράσουν. Κι όταν έρθει η ώρα να το (ξανα)ζήσεις, τότε θα θυμηθείς κι εσύ ότι η καθημερινότητα είναι ίσως το πιο ανυπόφορο πράγμα για έναν χωρισμένο. Και πάλι, όμως…

…δεν είναι το τέλος του κόσμου
Εκτός από τις στιγμές που νιώθεις ότι είναι. Κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι εκείνες τις στιγμές, κι εσύ μπορείς να κάνεις μονάχα υπομονή. Είναι εντάξει να μην ξέρεις πού στέκεσαι και πού πατάς, να μην ξέρεις τι θέλεις ή τι θα κάνεις μετά από έναν χωρισμό. Και όλο αυτό το χάος στο κεφάλι σου θα καθαρίσει κάποια στιγμή. Δεν θα νιώθεις πάντα έτσι, αλλά μέχρι να έρθουν οι καλύτερες μέρες… κουράγιο.

Η κοινωνική σου ζωή θα είναι περίεργη
Είχατε κοινούς φίλους, που ήλπιζες να παραμείνουν αμέτοχοι και να αποφασίσουν να σας μοιράζονται πολιτισμένα; Καλά κρασιά, θα πούμε εμείς. Κυριολεκτικά κρασιά, είναι ο μόνος τρόπος να την παλέψεις.

Θα εκτιμήσεις (ξανά) πόσο τέλειο είναι να είσαι single
Επειδή πιθανότατα είχες ξεχάσει πώς είναι να μην δίνεις λογαριασμό σε κανέναν, και ότι – μερικές φορές – το να κοιμάσαι και να ξυπνάς χωρίς ένα άτομο δίπλα σου, είναι η μεγαλύτερη ευτυχία. Είτε σε συναισθηματικό επίπεδο (θες και λίγο την ηρεμία σου), είτε σε πρακτικό. Ναι, δεν χρειάζεται πλέον να περιμένεις για να πας στην τουαλέτα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v