Τα χειρότερα… φάουλ των αντρών στις σχέσεις

Ρωτήσαμε αναγνώστριες και φίλες του in2life να μας μιλήσουν για τα πράγματα που τις εξοργίζουν στις σχέσεις με τους άντρες. Και μας άνοιξαν τα μάτια.
Τα χειρότερα… φάουλ των αντρών στις σχέσεις
Έχουν οι γυναίκες παράπονα από την συμπεριφορά των αντρών στις σχέσεις; Είναι ο ουρανός γαλάζιος; Είναι το φαινόμενο του θερμοκηπίου αληθινό; Μπορούμε να κάνουμε περισσότερες ρητορικές ερωτήσεις, στις οποίες η απάντηση είναι ένα μεγάλο, αναμφισβήτητο Ναι;

Ναι. Αλλά αποφασίσαμε να μάθουμε τα παράπονα απευθείας από την πηγή. Γι’ αυτό και ρωτήσαμε φίλες και αναγνώστριες του in2life. Κι εκείνες δεν κρατήθηκαν.

Δεν ξέρω πότε αναποδογύρισε το στερεότυπο (εκεί κάπου στα 90s, αν έπρεπε να μαντέψω) αλλά η τάση είμαστε-σιαμαίοι-και-κάνουμε-τα-πάντα-μαζί είναι πια κυρίως αντρικό χαρακτηριστικό. Και από τα πιο ενοχλητικά, πρέπει να πω. Γιατί πόσες ευγενικές δικαιολογίες να βρω πια η δόλια για να σου πω ότι όχι, δεν θέλω να έρθω στα γενέθλια της τριτοξαδέρφης σου που έχω δει μια φορά στη ζωή μου, ούτε να πάμε όλοι μαζί για καφέ με την κολλητή μου, ούτε να έρθεις στο πάρτι της εταιρείας που θα μεθύσουμε και θα γελάμε με κακά λογοπαίγνια που δεν θα πιάνεις; Αν πρέπει και να το αναλύσω, θαρρώ πως έχει ρίζες στην έλλειψη εμπιστοσύνης, που δεν είναι απλώς φάουλ, είναι deal breaker, όπως και η ζήλια που είναι απλώς άλλο κλαδί του ίδιου δέντρου.
Κατερίνα, 33

Δύο φάουλ μου τη σπάνε και νομίζω ότι ισχύουν για τους περισσότερους άντρες.
Πρώτον, όταν ο άλλος προσπαθεί να σε κάνει να ζηλέψεις. Εσύ δεν δίνεις σημασία γιατί φαίνεται ότι το κάνει επίτηδες, εκείνος συνεχίζει και στο τέλος εκνευρίζεσαι, όχι γιατί ζηλεύεις, αλλά γιατί σου την έχει σπάσει ο άλλος που θέλει να αυτοεπιβεβαιωθεί μέσα από τέτοιες βλακείες. Και υποτίθεται ότι οι "κατίνες" γυναίκες τα κάνουν αυτά...Προς όλους τους άντρες επίσης θα ήθελα να πω πως δεν ζηλεύουμε γιατί ξέρουμε πολύ απλά πως αν κάνετε κάτι "κακό", πολύ απλά δεν θα μας το πείτε ποτέ. Το να κοκορεύεσαι για το ότι μάτι σου "παίζει" κ.τ.λ. δεν μας λέει απολύτως τίποτα- και το δικό μας μάτι παίζει, απλώς εμείς φροντίζουμε να τα συζητάμε με τις φίλες μας.
Δεύτερον, όταν ο άντρας αγκιστρώνεται πάνω μας. Επίσης μία συμπεριφορά που καταλογίζουν σε γυναίκες αλλά υιοθετούν πολύ περισσότερο οι άντρες. Ως επιχείρημα έχω να κάνω μία μόνο ερώτηση σε όλους τους δεσμευμένους άντρες: Τι κάνει ο κολλητός σας;
Ελεάννα, 27

Μην με αντιμετωπίζεις σαν στερεότυπο. Δεν χρειάζομαι ντάντεμα. Μπορώ κι εγώ να σε βοηθήσω να κουβαλήσεις πράγματα, δεν είμαι τόσο εύθραυστη όσο νομίζεις. Μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου στους φίλους σου, όσο σκατοπερίεργοι και να λες ότι είναι. Και ΟΧΙ δεν έχω νευρά επειδή έχω περίοδο.
Γεωργία, 26

Οι άντρες μόλις νιώσουν άνετα κοντά σου, βγάζουν την μάτσο μάσκα της ανεξαρτησίας και του ώριμου ενήλικα που φοράνε, και γίνονται μυξιάρικα πεντάχρονα, με απαιτήσεις παιδιού δημοτικού και ανάγκη μητρικής προσοχής. Αυτά.
Εύα, 23

Ζηλεύουν τους πρώην σου, τους φίλους σου, τους περαστικούς, τη σκιά τους κ ό,τι πετάει κι ό,τι κολυμπάει. Χωρίς εμπιστοσύνη, ησυχία δεν βρίσκεις.
Θεωρούν ότι άμα δεν τους κάτσεις μια φορά επειδή είσαι κουρασμένη, έχεις σταματήσει να τους γουστάρεις.
Προτιμούν σπίτι και ταινιούλα από μια έξοδο της προκοπής και, συχνά, δηλώνουν ότι οι φίλες σου είναι βαρετές -ενώ εννοείται ότι οι φίλες σου είναι γαμάτες, πανέξυπνες και με χιούμορ.
Σε κοροϊδεύουν επειδή είσαι κλαψιάρα. Συγγνώμη που είμαι σε στενή επαφή με τον συναισθηματικό μου κόσμο, ετσιιεε;
Μαριλένα, 26

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v