Αυτά που θα κάνεις μόλις τον ξεπεράσεις

Αν δεις τα παρακάτω σημάδια… Συγχαρητήρια, μόλις ξεπέρασες επίσημα τον χωρισμό!
Αυτά που θα κάνεις μόλις τον ξεπεράσεις
Ο χωρισμός ξεπερνιέται σε αρκετά, μικρά στάδια. Δεν ξυπνάς μια μέρα, και ξαφνικά όλα είναι καλά. Αλλά μερικές φορές, μπορεί να ξυπνήσεις και να νιώσεις ότι κάτι, μικρούλι, ασήμαντο ίσως, να άλλαξε. Και τότε ξέρεις πως είσαι στον σωστό δρόμο.

Δεν σκέφτεσαι πια πόσο καιρό είστε χώρια
Αν σε ρωτήσει κάποιος πότε χωρίσατε, δεν θα του πεις “ενάμιση μήνα, τρεις μέρες και δεκαπέντε ώρες πριν”. Θα πεις “πριν από κάνα μήνα”, και ίσως να σηκώσεις τους ώμους επειδή, ουάου, πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός.

Έχεις σταματήσει να λες ότι ξεπέρασες τον άλλον
Μικρό μυστικό: Όταν λες σε κόσμο ότι τον ξεπέρασες, το λες για να το ακούς εσύ, μπας και πείσεις τον εαυτό σου. Όταν πραγματικά έχεις ξεπεράσει κάποιον, δεν έχεις ανάγκη να μιλάς για αυτόν.

Δεν αποφεύγεις τα μέρη που πηγαίνατε
Έχεις να πας στο στέκι σας, με φόβο ότι θα τον πετύχεις, εδώ και μήνες; Πλέον όμως θες να πας, επειδή – συγγνώμη κιόλας – είναι και δικό σου στέκι. Και αν, εν τέλει, τον πετύχεις, δεν θα χαλάσει ο κόσμος. Εντάξει, θα είναι άβολο, και γι’ αυτό καλύτερα να μην πας μόνη/ος σου, αλλά το σημαντικό είναι πως ξέρεις ότι μπορείς να το κάνεις.

Δεν σε νοιάζει τι κάνει
Αν μάθεις νέα του, θα είναι επειδή κάποιος άλλος σου τα είπε. Και δεν θα ενοχληθείς καν. Θα είναι η άχρηστη πληροφορία της ημέρας σου, μόνο που – όπως είπαμε και πριν – δεν θα αισθανθείς την ανάγκη να πεις φωναχτά πόσο άχρηστη πληροφορία ήταν αυτή. Και, προφανώς, ούτε θα ρωτήσεις τους κοινούς σας φίλους, και ούτε θα αρχίσεις να ψαχουλεύεις στα social media.

Θες να βγεις ραντεβού
Με άλλον άνθρωπο, φυσικά. Αλλά θες να ξαναβγείς ραντεβού, να γνωρίσεις κόσμο και να φλερτάρεις. Να κάνεις σεξ – με ή χωρίς δέσμευση, ό,τι προτιμάς – και να διασκεδάσεις. Έχεις αρχίσει να παίρνεις πίσω τα κομμάτια του εαυτού σου που ο χωρισμός (ίσως και η ίδια η σχέση, αν ήταν κακή) σου στέρησε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v