Πώς να ξεπεράσεις γρήγορα έναν χωρισμό

Καλή η μιζέρια και η ενδοσκόπηση, αλλά έχουμε και δουλειές, εντάξει;
Πώς να ξεπεράσεις γρήγορα έναν χωρισμό
Πάει. Τέλειωσε. Η σχέση σας είναι παρελθόν, και τώρα δεν ξέρεις τι να κάνεις. Να κάτσεις μέσα και να δεις το Ημερολόγιο για έκτη φορά σήμερα; Να το γυρίσεις σε Βουγιουκλάκη, επειδή θες να αλλάξεις την διάθεσή σου; Να βγεις έξω και να μην υπολογίσεις συνέπεια καμιά; Α, και επίσης θα μπορούσες να σηκώνεσαι κάθε δέκα λεπτά και να ανοίγεις το ψυγείο, όχι επειδή περιμένεις να ανακαλύψεις κάτι καινούριο, απλά επειδή δεν έχεις κυριολεκτικά ιδέα τι θέλει το σώμα σου αυτή τη στιγμή.

Και όλα αυτά είναι καλά και αναγκαία μετά από έναν χωρισμό, αλλά έχεις και μια υπέροχη ζωή που σε περιμένει να επιστρέψεις. Γι’ αυτό και σου φτιάξαμε έναν ωραίο, περιεκτικό οδηγό για να ξεπεράσεις τον χωρισμό σου όσο πιο γρήγορα γίνεται. Επειδή δεν θα καθόμαστε να κλαίμε βδομάδες ολόκληρες…

Βήμα 1ο: Απόλαυσέ το
Ζησ’ το κανονικά. Θες να σπάσεις πιάτα; Σπασ’ τα. Μετά όμως θα πρέπει να τα μαζέψεις, κι αυτό είναι μια καλή αναλογία για την ζωή σου. Μην αρνείσαι στον εαυτό σου να βιώνει πλήρως τα αισθήματά του, αλλά να ετοιμαστείς να μαζέψεις τα σπασμένα. (Σε αυτή την περίπτωση, τα σπασμένα είσαι εσύ.)

Βήμα 2ο: Ζήσε επικίνδυνα
Ξέρεις κάτι; Κάποιοι λένε πως ο καλύτερος τρόπος να ξεπεράσεις χωρισμό είναι να κάνεις ανούσιο σεξ. Άλλοι λένε πως αυτό είναι μεγάλο λάθος. Και ο μόνος τρόπος να ξέρεις αν το ανούσιο σεξ λειτουργεί ως χανζαπλάστ για την καρδιά σου είναι να το κάνεις. Καλή διασκέδαση.

Βήμα 3ο: Κάνε τις κλισεδιές
Φάε τις σοκολάτες σου, άκουσε τα μίζερα τραγούδια σου, γκούγκλαρε και διάβασε κείμενα όπως αυτό. Κι αυτά ανάγκη έχεις να τα κάνεις—πόσο μάλλον, μπορεί κάπου να βρεις μια συμβουλή που θα σε βοηθήσει αληθινά. (Όπως αυτές που διαβάζεις τώρα. Δεν χρειάζεσαι άλλες. Για την ακρίβεια, θα βρεις περισσότερα κείμενά μας σχετικά με τον χωρισμό πιο κάτω, στα προτεινόμενα. Δεν χρειάζεται να φύγεις από το in2life.)

Βήμα 4ο: Εστίασε στον εαυτό σου
Κάνε ένα αφρόλουτρο. Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου. Αυνανίσου για δυόμισι ώρες. Έλα ξανά σε επαφή με το θεϊκό στοιχείο που κρύβεις μέσα σου, και όταν λέμε θεϊκό στοιχείο, εννοούμε το άτομο που κάποτε μπορούσε να ζει και χωρίς σχέση και να τα καταφέρνει μια χαρά, και όχι η κινούμενη θλίψη που είσαι τώρα.

Βήμα 5ο: Θυμήσου τι έχει σημασία
Ο πόλεμος στην Συρία, για παράδειγμα. Εντάξει, μπορείς να ξεκινήσεις με άλλα, λιγότερο σημαντικά πράγματα, αλλά σίγουρα πιο σημαντικά από τον χωρισμό σου, όπως ότι χρωστάς κοινόχρηστα. Πλύνε το πρόσωπό σου, βγες έξω και πήγαινε να τα πληρώσεις. (Καταλαβαίνουμε ότι αυτό μπορεί να γίνει και online, αλλά δεν θέλουμε να μείνεις online, επειδή online βρίσκεται και το προφίλ του άλλου που ήδη το έχεις τσεκάρει δέκα φορές σήμερα, και επίσης ο συντάκτης του κειμένου δεν κατάλαβε ποτέ πώς να κάνει καταθέσεις από το app της τράπεζάς του, βοηθήστε με σας παρακαλώ.)

Βήμα 6ο: Αντίο
Μπλόκαρε τον πρώην σύντροφό σου. Κάνε φραγή στο κινητό. Κάθε φορά που σκέφτεσαι ότι θέλεις να τον παρακολουθήσεις, τσίμπα τον εαυτό σου. Ή κάνε κάτι λιγότερο μαζοχιστικό. Βασικά, κάνε κάτι μαζοχιστικό, για να συνδυάσεις την σκέψη του με την αίσθηση του πόνου. Αν λειτούργησε για τα σκυλιά του Παβλόφ, θα λειτουργήσει και για ‘σένα.

Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v