10 παράξενα σημάδια ότι ωριμάζεις

Ναι, μπορεί να σου προκαλούν στρες, αλλά – πίστεψέ μας – είναι σημάδια ότι βρίσκεσαι εκεί ακριβώς που πρέπει!
10 παράξενα σημάδια ότι ωριμάζεις
Η ενηλικίωση, όπως όλοι συνειδητοποιήσαμε κάποια στιγμή, δεν είναι μια μοναδική στιγμή στην ζωή μας, που απλώς γυρνάει ένας διακόπτης και πλέον είμαστε… ενήλικες. Όχι, είναι μια μεγάααλη διαδικασία (που ίσως δεν σταματά ποτέ), και κάθε φορά αναγνωρίζεις στον εαυτό σου ένα νέο σημάδι ωριμότητας.

Ίσως όμως υπάρχουν και σημάδια που πέρασαν χωρίς να τα καταλάβεις, και σίγουρα χωρίς να τα δεις πιο θετικά…

Νιώθεις όχι-και-τόσο-καλά με την ζωή σου
Δεν αισθάνεσαι και τόσο όμορφα με το πού βρίσκεσαι στην ζωή σου αυτή τη στιγμή. Η πραγματικότητα δεν συμβαδίζει με τα όνειρά σου, και αυτό σου δημιουργεί αρκετό στρες. Σκέψου, όμως, το εξής: Η αλλαγή είναι αναπόφευκτη, και το γεγονός ότι έχεις όνειρα που ανυπομονείς να κυνηγήσεις δείχνει ότι είσαι στον σωστό δρόμο.

Έχεις λιγότερους φίλους
Θυμάσαι όλες εκείνες τις παρέες που είχες πριν μερικά χρόνια, με άτομα που απλώς θα βγαίνατε για έναν καφέ και θα κάνατε χαλαρή κουβεντούλα; Μάλλον έχεις καιρό να τους δεις, ε; Αυτό συμβαίνει επειδή, όσο μεγαλώνουμε, αρχίζουμε να είμαστε πολύ πιο σίγουροι για το τι άτομα θέλουμε δίπλα μας.

Αρχίζεις να λες όχι
Όχι σε εξόδους που δεν θες, όχι σε προτάσεις που δεν σε ενδιαφέρουν, και όχι επειδή απλά δεν είχες όρεξη. Δεν είναι ντροπή να μην έχεις όρεξη να κάνεις κάτι, και η στιγμή που θα νιώσεις εντάξει με αυτό είναι από τις πιο λυτρωτικές της ζωής σου.

Φοβάσαι την αποτυχία
Έχουμε να πούμε δύο πράγματα. Πρώτον, και ποιος δεν την φοβάται; Δεύτερον, και πιο σημαντικό: Αν φοβάσαι την αποτυχία, αυτό σημαίνει πως πρέπει να συνεχίσεις να προσπαθείς, και να γνωρίζεις ότι τουλάχιστον δεν έχεις ψευδαισθήσεις μεγαλείου—αυτή την μάστιγα που πλήττει τους ανώριμους ανθρώπους.

Περνάς περισσότερο χρόνο μόνος σου
Επειδή, αντικειμενικά, το να μάθεις να γουστάρεις περισσότερο τον εαυτό σου είναι ίσως το πιο ώριμο πράγμα που μπορείς να κάνεις. Επίσης είναι καλό για την υγεία σου, ψυχική και σωματική.

Δεν σε νοιάζει και τόσο τι λέει ο κόσμος
Το σημαντικό είναι εσύ να ζεις όπως θέλεις. Και, προφανώς, να μην κάνεις κακό στους άλλους, επειδή τότε θα είχαμε πρόβλημα. Αλλά είναι όντως υπέροχο να σταματήσεις να σκέφτεσαι την κριτική των άλλων συνεχώς, και να την αφήνεις να σε επηρεάζει και να σου βάζει εμπόδια.

Δεν ενθουσιάζεσαι εύκολα
Μην φρικάρεις, δεν έχεις δει τα πάντα. Έχουν μείνει ακόμα πολλά να δεις. Απλά αυτό σημαίνει πως βιώνεις μια περίοδο στασιμότητας, κι αν αυτό δεν είναι κίνητρο για να δουλέψεις περισσότερο και να πετύχεις τους στόχους σου, τότε δεν ξέρουμε τι να σου πούμε.

Είσαι πιο προσεκτικός στα ερωτικά σου
…με αποτέλεσμα τα ερωτικά σου να είναι σαφώς λιγότερο θεαματικά σε σχέση με παλιότερα. Και, ναι, μπορεί να μην περνάς και τόσο καλά στο κρεβάτι σου, αλλά ξέρεις πως τα άτομα που επιλέγεις έχουν πολλές περισσότερες πιθανότητες να ταιριάζουν μαζί σου.

Δεν καίγεσαι τόσο πολύ στα social media
Δεν ποστάρεις πράγματα κάθε μέρα. Δεν κάνεις ανανέωση το Messenger και το Instagram κάθε μέρα. Δεν θέλεις καν να μπεις στην διαδικασία να μάθεις πώς λειτουργεί το Snapchat. Χρειάζεσαι επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο.

Αμφιβάλλεις συνεχώς για τον εαυτό σου
Χαλάρωσε. Όλοι οι έξυπνοι άνθρωποι είναι γεμάτοι αμφιβολίες. Και ξεπερνώντας τις, φτάνουν ψηλά…

Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v