Πώς θα τον κάνεις να σε γουστάρει

Πέντε απλά βήματα. Δεν θα χρειαστείς τίποτα άλλο για να τον κάνεις να πέσει στα πόδια σου. Κάνε κλικ και θα μάθεις…
Πώς θα τον κάνεις να σε γουστάρει
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνεις κάποιον να σε προσέξει, να σε γουστάρει. Να λιώσει για ‘σένα. Και όταν λέμε πολλοί, εννοούμε δισεκατομμύρια—πρακτικά κάτι ξεχωριστό για τον καθένα μας. Αλλά αυτό δεν θα μας βοηθούσε να γράψουμε κείμενο με εύκολες συμβουλές που θα εξυπηρετούσαν πάνω-κάτω όλους μας. Εκεί περιοριζόμαστε λίγο, έχουμε μόλις πέντε.

Αλλά είναι πολύ αποτελεσματικές…

Πρόσεξε την γλώσσα του σώματός σου
Δεν χρειάζεται καν να του μιλήσεις για να του κεντρίσεις το ενδιαφέρον. Από το να πεταρίσεις πιο έντονα τις βλεφαρίδες σου, μέχρι να γείρεις προς το μέρος του, προσφέροντάς του μια ωραία ματιά στα… καλύτερά σου κομμάτια, το σώμα σου πρέπει να λέει μια ιστορία. Και αυτή η ιστορία θα τελειώσει με εσάς τους δύο μαζί.

Κάνε ό,τι κάνει
Συμβαίνει κάθε φορά που ο έρωτας χτυπά, και συμβαίνει χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε. Έχουμε την τάση να μιμούμαστε κινήσεις και συμπεριφορές του ατόμου που μας ενδιαφέρει. Καν’ το, λοιπόν, συνειδητά. Ξεκίνα να μιμείσαι διακριτικά ορισμένες κινήσεις του—για παράδειγμα, ξεκίνα με το πολύ απλό κόλπο του να πίνεις από το ποτό σου όποτε πίνει κι αυτός. Μην το παρακάνεις, όμως.

Πες του πράγματα για ‘σένα
Μην καυχιέσαι και μην αρχίζεις να του αναλύεις όλα τα προβλήματα που σ’ έχουν βασανίσει από τότε που μπήκες στην εφηβεία. Όχι, μπορείς κάλλιστα να του μιλήσεις για την δουλειά σου (λίγο), για τα χόμπι σου (περισσότερο) και για τα πράγματα που θα ήθελες να κάνεις στο μέλλον. Και μετά ρώτα να μάθεις τα ίδια και για εκείνον. Αυτό δημιουργεί οικειότητα.

Δώσε αδρεναλίνη
Δεν χρειάζεται να ανεβείτε στο τραινάκι του τρόμου, μπορείτε απλά να παίξετε ένα επιτραπέζιο. Ανταγωνιστικό επιτραπέζιο, προφανώς, και θα είστε αντίπαλοι. Καλώς ή κακώς, οι άνθρωποι είμαστε ανταγωνιστικά ζώα, και έχουμε την τάση να σεβόμαστε τους δυνατούς αντιπάλους. Δεν θα το αναλύσουμε περισσότερο, επειδή δεν είμαστε σίγουροι πως θα μας αρέσουν τα αποτελέσματα αυτής της σκέψης, οπότε θα μείνουμε στο επιτραπέζιο. Επιπλέον, αν δεν γουστάρει τα επιτραπέζια, με τι τύπο πήγες κι έμπλεξες;

Ακούμπησέ τον
Εκεί που δεν το περιμένει. Αυτό ακούστηκε λάθος. Δεν μιλάμε για απρεπές άγγιγμα. Ίσα-ίσα, ένα απαλό άγγιγμα στην πλάτη ή στο χέρι, όταν σε κάνει να γελάσεις ή αν σου πει κάτι πολύ ενδιαφέρον, θα του περάσει το μήνυμα. Όχι άμεσα, επειδή λογικά συγχαίρει τον εαυτό του που σε έκανε να γελάσεις εκείνη τη στιγμή, αλλά θα του περάσει το μήνυμα, μην ανησυχείς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v