Μηνύματα: Μήπως το παρακάνεις;

Δεν είναι κακό να θες να φανείς κουλ όταν μιλάς με μηνύματα… Κακό είναι να κάνεις τα παρακάτω λάθη.
Μηνύματα: Μήπως το παρακάνεις;
Δυστυχώς, δεν υπάρχει εγχειρίδιο του σωστού texting. Ακόμα και μέσα στο κουτάκι ενός chat, η ανθρώπινη επικοινωνία είναι ένα παράξενο, μυστήριο πράγμα, που κανείς ποτέ δεν μπορεί να κατέχει 100%. Υπάρχουν, όμως, κάποια λάθη αρκετά ντροπιαστικά, που αν τα κάνεις στο άτομο που προσπαθείς να γοητεύσεις, μάλλον οδεύεις προς μπλοκ.

Εντάξει, όχι μπλοκ. Αλλά σίγουρα ένα ωραιότατο (και δικαιολογημένο) ghosting.

“Μόλις βγήκα απ’ το ντους/γυμναστήριο”
Μπράβο σου που είσαι καθαρός άνθρωπος και που γυμνάζεσαι. Όχι, αλήθεια μπράβο, είναι δύο αξίες που πρακτικά όλοι μπορούν να εκτιμήσουν σε έναν σύντροφο. Απλά είναι λίγο καγκουριά να τα αναφέρεις πάνω στην συζήτηση, με την παραμικρή αφορμή. Ακόμα χειρότερα, αν τα ακολουθεί…

Στέλνεις απροειδοποίητες selfies
Είσαι στο γυμναστήριο; Στέλνεις μια selfie με έναν εικοσάκιλο αλτήρα δίπλα. Μόλις βγήκες απ’ το ντους; Στέλνεις μια casual selfie με τις σταγόνες να τρέχουν. Το πρόβλημα; Κανείς δεν ζήτησε αυτές τις φωτογραφίες. Πίστεψέ μας, η εμφάνισή σου (για την οποία είσαι περήφανος και σε χαιρόμαστε, επαναλαμβάνουμε) είναι κάτι που έχει ήδη προσέξει, και θα προσέξει πιο αναλυτικά όταν βρεθείτε από κοντά. Μέχρι τότε, τα επιπλέον μας βρωμάνε… απελπισία.

“Είμαι ανάμεσα σε μερικές επιλογές αυτή τη στιγμή”
Όχι. Δεν κοιτάς τις επιλογές σου, είσαι άνεργος. Παρομοίως, το να αναφέρεις τι δουλειά κάνεις χρησιμοποιώντας έναν μακροσκελή ορισμό στα αγγλικά, που ούτε το αφεντικό σου δεν μπορεί να εξηγήσει ακριβώς τι σημαίνει, δεν λέει τίποτα. Πες απλά τι δουλειά κάνεις, επειδή η δουλειά δεν είναι ντροπή. Θα μπορούσες να μένεις ακόμα στο πατρικό σου και να τρως γαριδάκια.

Καυχιέσαι χωρίς λόγο
Μπράβο σου που κάνεις τόσα πολλά ταξίδια, που γνωρίζεις τόσο σημαντικό κόσμο, και επίσης που είσαι Πρέσβης Καλής Θέλησης ή ό,τι κι αν δηλώνεις πως είσαι. Αυτά είναι σημαντικά επιτεύγματα, αλλά αν περιμένεις να σε αγαπήσουν για αυτά, και όχι για την προσωπικότητά σου, μάλλον δεν θα σε αγαπήσουν ποτέ.

Προσπαθείς να δείξεις διακριτικά ότι έχεις κι άλλες επιλογές
Είναι ωραίο να σε κυνηγάνε. Κάνει καλό στην αυτοπεποίθηση. Και, είμαστε σίγουροι, όσο είναι ευλογία, άλλο τόσο είναι κατάρα, και μερικές φορές δεν μπορείς να βρεις την ησυχία σου. Αρκεί όμως να μην το χρησιμοποιείς για να κάνεις το άτομο που σε ενδιαφέρει τώρα να ζηλέψει. Αυτό είναι αγενέστατο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v