Σημάδια ότι του δίνεις ψεύτικες ελπίδες

Είναι πολύ άσχημο να ερωτεύεται κάποιος ένα άτομο που απλά παίζει μαζί του… Αλλά ακόμα πιο άσχημο είναι αυτό το άτομο να είσαι εσύ.
Σημάδια ότι του δίνεις ψεύτικες ελπίδες
Μερικές φορές δεν είμαστε σίγουροι τι ακριβώς συμβαίνει με ένα άτομο που γνωρίζουμε. Υπάρχει ενδιαφέρον; Φλερτ ήταν αυτή η ματιά; Και τι υπονοούμενα να κρύβονται πίσω από τις λέξεις; Ναι, αυτή η απορία είναι μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού, αλλά κάποια στιγμή (και σύντομα) καλό είναι να λυθεί, ώστε να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις: να συνεχίσεις, ή να προχωρήσεις.

Αν, όμως, η απορία συνεχίζεται, αν νιώθεις πως δέχεσαι όλα τα κατάλληλα σινιάλα, αλλά κάθε φορά βρίσκεις αδιέξοδο, τα πράγματα είναι δύσκολα. Δεν ξέρεις πώς νιώθεις. Δεν ξέρεις πώς να φερθείς. Φαντάσου, τώρα, ένα σενάριο στο οποίο το άτομο που δίνει φρούδες ελπίδες… είσαι εσύ.

Ναι, ακόμα κι αν το κάνεις, ξέρουμε πως δεν είναι σκόπιμα. Δεν είσαι, δα, ψυχοπαθής. Αλλά επειδή νοιαζόμαστε και δεν θέλουμε να σε δούμε (έστω και κατά λάθος) να καταστρέφεις κάποιο άτομο που λιώνει για ‘σένα, διάβασε τα παρακάτω…

Τον αγγίζεις περισσότερο απ’ ό,τι πρέπει
Ναι, και οι φίλοι αγγίζονται και αγκαλιάζονται, αλλά από ένα σημείο και μετά, το πράγμα πάει στο ερωτικό. Προσπάθησε να μην το παρακάνεις, και σίγουρα θα ήταν καλό να αποφεύγεις τα πιο… ξεχωριστά αγγίγματα. Εκείνα που δίνουν πιο ξεκάθαρα το μήνυμα, άρα – υποθέτουμε – οποιοδήποτε άγγιγμα διαρκεί περισσότερα από δύο δευτερόλεπτα.

Τι συμβαίνει με την οπτική επαφή;
Το ίδιο με τα αγγίγματα συμβαίνει. Λένε πως οπτική επαφή πάνω από 5 δευτερόλεπτα σημαίνει πως είτε θέλεις να κάνεις σεξ, είτε να σκοτώσεις. Και επειδή το μυαλό του περισσότερου κόσμου θα πάει αυτομάτως στο πρώτο, καλύτερα να προσέχεις.

Γελάς, ό,τι κι αν λέει
Αυτό, θέλεις ή δεν θέλεις, είναι σημάδι ότι γουστάρεις. Επειδή δεν γίνεται να λέει συνέχεια ξεκαρδιστικά πράγματα. Εκτός κι αν είναι κωμικός. Αν είναι κωμικός, θα ήταν καλό να τον ενημερώσεις ότι εκτιμάς πολύ το χιούμορ του, και ότι είναι άψογος στην δουλειά του. Βασικά, αν δεν τον γουστάρεις, θα ήταν καλό να τον ενημερώσεις σε κάθε περίπτωση.

Κάνεις σαφή την προτίμησή σου
Ναι, όλοι έχουμε τα αγαπημένα μας άτομα μέσα στην παρέα, και όσο κι αν προσπαθούμε να είμαστε δίκαιοι, αυτό βγαίνει προς τα έξω. Το πρόβλημα είναι το εξής: Από την στιγμή που αισθάνεσαι ότι το αγαπημένο σου άτομο στην παρέα έχει αισθήματα για ‘σένα, πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v