Τι να κάνεις αν τα ερωτικά σου έχουν βαλτώσει

Τα ερωτικά σου μοιάζουν πλέον με μια μαύρη τρύπα που έχει καταπιεί όλη σου την όρεξη για ζωή; Μπορείς να το αλλάξεις!
Τι να κάνεις αν τα ερωτικά σου έχουν βαλτώσει
Όλοι μας το έχουμε ζήσει κάποια στιγμή. Η ερωτική μας ζωή έχει βαλτώσει, δεν βλέπουμε φως στο τούνελ. Και, κάτι νύχτες σκοτεινές, έρχεται εκείνη η απαίσια φωνή από το υποσυνείδητο και λέει την φράση που όλοι φοβόμαστε να ξεστομίσουμε.

Θα πεθάνεις μόνος.

Ναι, εντάξει, θέλουμε να χαλαρώσεις. Δεν θα πεθάνεις μόνος. Για την ακρίβεια, αν διαβάσεις παρακάτω, ίσως καταφέρεις να βγεις από αυτή την περίεργη φάση που βρίσκεσαι, και να γνωρίσεις τον έρωτα της ζωής σου πιο γρήγορα απ’ ό,τι νομίζεις…

Βήμα πρώτο: Αποδέξου μερικές αλήθειες
Οι σχέσεις, ο έρωτας, οι γνωριμίες και τα ραντεβού δεν είναι εύκολο πράγμα. Και μερικές φορές δεν βρίσκεσαι καν στην κατάλληλη ψυχολογική κατάσταση για να τα διαχειριστείς όλα αυτά. Άρα, αποδέξου ότι δεν γίνεται πάντα να έχεις κάτι ερωτικό να παίζει στο background. Είναι ανθρώπινο.

Βήμα δεύτερο: Εξέτασε τα λάθη σου
Αυτό ακούγεται σαν κακή συμβουλή για κάποιον που το υποσυνείδητό του έρχεται τα βράδια και πετάει κακίες, αλλά αν δεν το κάνεις τώρα, δεν θα το κάνεις ποτέ. Δεν μπορείς να παίζεις το θύμα μια ζωή, και ήρθε η ώρα να παραδεχτείς τα λάθη που έκανες στις προηγούμενές σου σχέσεις. Και να μάθεις από αυτά.

Βήμα τρίτο: Κάνε την φωνή να σκάσει
Επειδή το υποσυνείδητο δεν μας τα λέει καλά τελευταία. Και επειδή αυτού του είδους οι σκέψεις είναι απλά προβολές της ανασφάλειάς μας. Δεν τις έχεις ανάγκη, και δεν πρέπει να τις αφήνεις να σε καταστρέφουν συναισθηματικά.

Βήμα τέταρτο: Αγάπησε τον εαυτό σου
Ναι, αυτό είναι μια διαδικασία που χρειάζεται μια ολόκληρη ζωή για να επιτευχθεί (και αν), αλλά μερικές φορές είναι ωραίο να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και να λες “Το ‘χεις. Μπορείς να τα καταφέρεις. Και επίσης έχεις πολύ ωραία φρύδια.”

Βήμα πέμπτο: Φρόντισε τον εαυτό σου
Αφού αρχίσεις λοιπόν να λες γλύκες στον εαυτό σου, επειδή κάποιος έπρεπε επιτέλους να τις πει (προτιμότερα κάποιος που δεν είναι η μάνα σου), ήρθε η ώρα να περάσεις στην πράξη. Και δεν είναι ανάγκη να το αναλύσεις υπερβολικά, πρέπει να κάνεις κυριολεκτικά τέσσερα πράγματα: Πιες πολύ νερό, φάε υγιεινά, γυμνάσου και κοιμήσου καλά.

Βήμα έκτο: Με τι κόσμο κάνεις παρέα;
Κακά τα ψέματα, αλλά πολλές φορές στην ζωή μας είμαστε αυτό που πιστεύουν οι άλλοι για εμάς. Αν έχεις γύρω σου κόσμο που σε κάνει να νιώθεις άσχημα με τον εαυτό σου, ήρθε η ώρα να κάνεις μια ωραία εκκαθάριση στην κοινωνική σου ζωή. (Αυτό δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο ακούγεται· συνήθως η τοξικότητα προέρχεται από ένα-δυο άτομα, και κατά βάθος ξέρεις καλά ποια είναι αυτά.)

Βήμα έβδομο: Τι δεν θες;
Κάνε μια λίστα με τα πράγματα που δεν θες με τίποτα να κάνει ένας πιθανός σου σύντροφος. Δεν μιλάμε για επιφανειακά στοιχεία εδώ πέρα. Σκέψου συμπεριφορές, ιδεολογίες και στοιχεία χαρακτήρα που σε κάνουν να θες να κλειστείς σε μοναστήρι. Και σταμάτα να μπλέκεσαι με άτομα που τα αντιπροσωπεύουν όλα αυτά.

Βήμα όγδοο: Πάμε πιο αργά
Αν η ερωτική σου ζωή πάει χάλια, τότε είμαστε αρκετά σίγουροι ότι έχεις την τάση να βιάζεσαι. Και, ως γνωστόν, όποιος βιάζεται, σκοντάφτει πάνω στις μεγάλες προσδοκίες του, μετά απογοητεύεται, και μετά ξεκινάει ένας φαύλος κύκλος. Όταν γνωρίσεις ένα άτομο που θα σου αρέσει, πάρε μια ανάσα και ξεκίνα κάτι μαζί του… Έτσι, απροσδιόριστα. Μην βιαστείς, και άσε τα πράγματα να κυλήσουν από μόνα τους…

Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v