Τα πράγματα που δεν κάνουν οι ώριμοι άνθρωποι

…επειδή πλέον μεγάλωσες, και δεν δικαιολογείσαι.
Τα πράγματα που δεν κάνουν οι ώριμοι άνθρωποι
Προσοχή. Η παρακάτω λίστα μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε άβολα, επειδή – προφανώς – κανένας μας δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει όλα τα πράγματα που βρίσκονται σε αυτήν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν προσπαθούμε.

Και ίσως κάποια μέρα να μπούμε κι εμείς σ’ εκείνο το πολύ δύσκολο να μπεις κλαμπ των “μεγάλων”…

*Σταμάτα να μισείς τον εαυτό σου. Σταμάτα να μισείς το σώμα σου, σταμάτα να υποβαθμίζεις τις προσπάθειές σου και σταμάτα να είσαι ο χειρότερός σου εχθρός. Είσαι μια χαρά.

*Σταμάτα να νιώθεις μοναξιά όταν ξέρεις πολύ καλά ότι οι φίλοι σου (ή έστω λίγη καλή παρέα) είναι ένα τηλεφώνημα και τρεις στάσεις του μετρό μακριά.

*Σταμάτα να συγκρίνεις την ζωή σου με τις ζωές των άλλων. Όλοι έχουμε τον δικό μας δρόμο να ακολουθήσουμε, και όλοι είμαστε μοναδικοί.

*Σταμάτα να αγχώνεσαι για το μέλλον. Δεν μπορείς να το προβλέψεις. Και το μόνο πράγμα που έχεις υπό τον έλεγχό σου είναι το παρόν. Άρα, φρόντισε να κάνεις καλές επιλογές.

*Σταμάτα να λες όχι σε πράγματα που θα μπορούσαν να είναι καλά και να σου προσφέρουν ευτυχία. Από την άλλη μεριά…

*…σταμάτα να λες ναι σε πράγματα που είσαι 100% σίγουρος ότι δεν θέλεις να κάνεις, αλλά αναγκάζεσαι να τα υποστείς για να ικανοποιείς τους άλλους.

*Σταμάτα να μετανιώνεις για τα λάθη σου. Τα έκανες. Το ζήτημα είναι να έμαθες από αυτά.

*Σταμάτα να κρατάς τα αισθήματά σου κρυφά. Αν δεν τα δείξεις στους ανθρώπους, πώς περιμένεις να σε καταλάβουν;

*Σταμάτα να κάνεις παρέα (ή, χειρότερα, σχέσεις) με τοξικούς ανθρώπους. Δεν θα σε αφήσουν ποτέ να αισθανθείς καλά.

*Σταμάτα να φέρεσαι στους γονείς σου σαν να είσαι έφηβος. Καλώς ή κακώς, ήταν πάντα εκεί για ‘σένα. Εκτός και αν δεν ήταν. Σε αυτή τη περίπτωση, σταμάτα να νιώθεις ενοχές επειδή πιστεύεις ότι τους χρωστάς την ζωή σου. Έτυχε απλά να γεννηθείς.

*Σταμάτα να προσπαθείς να είσαι κουλ. Επειδή “το κουλ” είναι κοινωνικό κατασκεύασμα, και τίποτα δεν ξεπερνά το να είσαι ο εαυτός σου.

*Σταμάτα να κρίνεις κόσμο βάσει επιφανειακών πραγμάτων. Ναι, οι άνθρωποι φοράνε ό,τι θέλουν, βάφονται όπως θέλουν και κάνουν ό,τι θέλουν. Εσύ τι κάνεις, εκτός απ’ το να μην κοιτάς την δουλειά σου;

*Σταμάτα να κρατάς κακία. Όχι τίποτα άλλο, θα σου προκαλέσει ρυτίδες. Ή καρκίνο.

Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v