Πώς να καταλάβεις αν είναι ανώριμος

Τα σημάδια που πρέπει να προσέχεις για να καταλάβεις αν κάποιος είναι ανώριμος, και αν υπάρχει λόγος να ξοδεύεις τον χρόνο σου μαζί του.
Πώς να καταλάβεις αν είναι ανώριμος
Αν έχεις μπλέξει ποτέ με κάποιον που φέρεται ανώριμα, μάλλον έχεις μάθει να τους αποφεύγεις. Ξέρεις πλέον να αναγνωρίζεις τα κρυφά μηνύματα. Υπάρχουν όμως και άτομα που δεν έχουν ζήσει ακόμα αυτή την απαίσια εμπειρία—και επειδή δεν θέλουμε να αναγκαστούν, αυτή είναι μια λίστα με τα πιο τρανταχτά σημάδια που θα σου δείξουν ότι κάποιος είναι συναισθηματικά ανώριμος, και ότι δεν έχεις κάποιον λόγο να προσπαθείς να βγάλεις άκρη μαζί του.

Η καλύτερη μαμά του κόσμου…
…σίγουρα δεν είναι η δική του, αλλά κανείς δεν φρόντισε να του το πει. Και κάπως έτσι καταλήγεις να αγγίζεις τα τριάντα και να μην ξέρεις να σιδερώσεις ένα παντελόνι. Και να λες φράσεις όπως “Η μάνα μου είναι η μοναδική γυναίκα που θ’ αγαπήσω ποτέ”, χωρίς να καταλαβαίνεις πόσο προβληματικό ακούγεται αυτό.

YOLO
Ξανά, αν ο τρόπος ζωής του θυμίζει ένα δεκαπεντάχρονο, μάλλον έχουμε πρόβλημα. Επειδή το ξέρεις πως, και με όλη την καλή διάθεση του κόσμου, ένα φυσιολογικό τριαντάχρονο σώμα δεν μπορεί να αντέξει τόσα πάρτι.

Πού είναι οι παντόφλες μου;
Αυτό το βάζουμε στην (μεγάλη) λίστα των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η σχέση με την μάνα του. Δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητος, και πιστεύει πως όλος ο κόσμος (μα ειδικά οι γυναίκες που υπάρχουν στην ζωή του) πρέπει να τον εξυπηρετεί.

Φοβάμαι την δέσμευση
Ισχύει. Είναι γεγονός, και μπορεί να σου το πει κιόλας—μόνο και μόνο επειδή θέλει να κάνει τον εαυτό του να φαίνεται ακόμα πιο απρόσιτος, για να τον θέλεις ακόμα περισσότερο. Άρα είναι και εντελώς χειριστικός. Πέρα από αυτό, αν όντως ασχοληθείς μαζί του, θα καταλάβεις ότι για όλα τα προβλήματα που έχει με την δέσμευση, έχει μεγάλο ταλέντο στο να γίνεται κολλιτσίδα και να σου ζητάει πράγματα.

Εμένα οι φίλοι μου είναι…
…ανύπαρκτοι. Ίσως να έχει έναν-δυο, που πιθανότατα θα είναι ίδιοι με αυτόν.

Είδες τι καλός που είμαι;
Δεν είναι καθόλου σπάνιο να τον δεις να παρουσιάζει τάσεις ναρκισσισμού—από light πράγματα, όπως το να κόβει τους πάντες πάνω στην κουβέντα για να μιλήσει για τον εαυτό του, μέχρι και πιο ύπουλες συμπεριφορές, όπως passive-aggressive προσβολές.

Υπόλοιπο: €7.24
Έχει (θεωρητικά) σταθερό μισθό. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει ποτέ πάνω του λεφτά. Εντάξει, αυτό ισχύει για όλους μας, επειδή οικονομική κρίση, αλλά η διαχείριση των χρημάτων του είναι αισχρή. Και λογικά θα ζητάει συνέχεια αν μπορεί να δανειστεί λίγα χρήματα—τα οποία ελπίζει να ξεχάσεις ότι του έδωσες.

Δεν το ‘κανα εγώ
Κάνει βλακείες; Συνέχεια. Ενδιαφέρεται για τις συνέπειες των πράξεών του; Όχι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v