Πώς να μετατρέψεις το one-night stand σε σχέση

Κάνετε σεξ, είστε χαλαρά, μα θέλεις κάτι παραπάνω; Έχουμε μερικές ιδέες για να προσπαθήσεις…
Πώς να μετατρέψεις το one-night stand σε σχέση
Το να κάνεις σεξ χωρίς δέσμευση είναι απελευθερωτικό. Το να βρεις ένα άτομο που συνεννοείστε, μπορείτε να απολαμβάνετε ο ένας την παρέα του άλλου και δεν έχετε θέματα ζήλειας και ανασφάλειας, είναι τέλειο. Τι συμβαίνει όμως όταν θες να μετατρέψεις αυτή την χαλαρή σχέση σε… κανονική σχέση;

Έχουμε μερικές ιδέες για να προσπαθήσεις, αλλά με προσοχή. Αυτά τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύπλοκα…

Συνέχισε να το βλέπεις χαλαρά
Ακούγεται αντιπαραγωγικό, αλλά πρέπει να το κάνεις. Αν μια μέρα αρχίσεις ξαφνικά να προσπαθείς να ελέγξεις την κατάσταση, περισσότερο κακό θα προκαλέσεις. Άφησε τα πράγματα να κυλούν ομαλά, και προσπάθησε αργά-αργά να βρίσκεστε όχι μόνο για σεξ. Άλλωστε, αν τα πάτε τόσο καλά, μπορείτε να κάνετε και παρέα.

Δείξε αγάπη
Όχι αγάπη “θα σου αγοράσω εκατό τριαντάφυλλα”. Σκέψου την αγάπη που δείχνεις για τους φίλους σου. Μπορείς να είσαι εκεί, να ακούς και να δείχνεις ενδιαφέρον για την ζωή του/της. Μην αφήσεις αυτά που νιώθεις να βράζουν μέσα σου, ενώ εξωτερικά το παίζεις κουλ. Απλά έκφρασέ τα με υγιή τρόπο.

Απασχολήσου
Θυμήσου ότι δεν έχετε (ακόμα) σχέση. Άρα, η ζωή σου δεν γίνεται να περιστρέφεται γύρω του/της. Μην στηρίζεις όλα σου τα σχέδια πάνω του/της, και απλά συνέχισε την ζωή σου κανονικά. Πόσο μάλλον, η ανεξαρτησία σου θα είναι ακόμα ένα ελκυστικό χαρακτηριστικό πάνω σου.

Λιγότερες ξεπέτες
Κάποτε ήσουν εντάξει με το να λάβεις ένα μήνυμα στις 2 το πρωί, να σηκωθείς, να βγάλεις πιτζάμες, να κάνεις ντους και να ετοιμαστείς για σεξ. Αν, όμως, θέλεις η σχέση σας να προχωρήσει, πρέπει να το περιορίσεις αυτό. Αντ’ αυτού, κάντε σχέδια.

Πέρνα καλά
Αν αρχίσεις να νιώθεις οποιαδήποτε στιγμή ότι σταμάτησες να περνάς καλά μαζί του/της, τότε δεν έχει νόημα να συνεχίσεις να το κυνηγάς. Δεν θα καταλήξει πουθενά.

Γίνετε φίλοι
Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι καλό να είστε πρώτα φίλοι και μετά σύντροφοι. Ξεκινήσατε με σεξ, μετά ανακαλύψατε ότι περνάτε ωραία μαζί… και το επόμενο λογικό βήμα είναι να αναρωτηθείτε αν αυτή η σχέση μπορεί να πάει ένα βήμα παραπέρα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v