Οι τύποι που δεν πρέπει ποτέ να ερωτευτείς

Ποιοι είναι εκείνοι οι τύποι που απλά θα σε πληγώσουν, άρα δεν χρειάζεται καν να τους δώσεις μια ευκαιρία;
Οι τύποι που δεν πρέπει ποτέ να ερωτευτείς
Μερικές φορές, χρειάζεται να καείς για να μάθεις. Ευτυχώς, επειδή δεν θέλουμε καμία από τις παρακάτω προσωπικότητες να σου προκαλέσει συναισθηματικά εγκαύματα, τους τοποθετήσαμε σε μια ωραιότατη λίστα, με όλους τους λόγους για να τους αποφύγεις.

Μην ερωτευτείς, λοιπόν, ποτέ…

…το αγόρι της μαμάς
Το να αγαπάς την μαμά σου είναι προτέρημα. Σου έδωσε ζωή. Από την άλλη μεριά, υπάρχουν εκείνοι οι τύποι που όχι απλά αγαπούν την μαμά τους, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα χωρίς την καθοδήγησή της. Μιλάμε για μωρά στο σώμα ενηλίκου, που με το πρώτο πράγμα που θα πάει στραβά, θα τρέξουν πίσω στην αγκαλιά της γλυκιάς τους μητέρας για να παραπονεθούν. Και, για να μοιράζουμε το φταίξιμο ισόποσα, δεν φταίνε μόνο αυτοί. Δεν γίνεται να φτάσεις σε μια ηλικία και να εξακολουθείς να είσαι έτσι, χωρίς να στηρίζει όλη αυτή την τοξική συμπεριφορά και η ίδια η μητέρα. Στην καλύτερη περίπτωση, αν καταφέρεις να τον ξεκολλήσεις από πάνω της, θα γίνεις εσύ η νέα του μαμά. Και δεν το θες αυτό.

…τον τύπο που σου λέει ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί
Επειδή όταν σου το λέει, εν τέλει δεν είναι μια πρόκληση για να τον “φτιάξεις”. Δεν θέλει να τον φτιάξεις, και δεν χρειάζεται να ξοδέψεις την ενέργειά σου. Όταν ακούς κάποιον να λέει ότι δεν μπορεί τις δεσμεύσεις, σεβάσου το και προχώρα. Αν είσαι εντάξει με το να κάνετε κάτι πολύ χαλαρό, χωρίς απώτερο σκοπό να καταλήξετε μαζί, τότε με το καλό. Εναλλακτικά, τα αισθήματά σου θα χτυπήσουν πάνω σε έναν τοίχο.

…τον τύπο που θέλει να τις έχει όλες
Το μόνο που θέλει είναι να παίξει. Με τα αισθήματά σου, με το σώμα σου, με την ανασφάλειά σου και με τις προσδοκίες σου. Ακόμα κι αν καταφέρεις να τον πείσεις να είστε μαζί, δεν πρόκειται να αλλάξει την συμπεριφορά του για ‘σένα, επειδή αυτές οι τάσεις προκαλούνται από κάτι πολύ βαθύτερο (και χειρότερο) από την έλλειψη της κατάλληλης συντρόφου. Θα τον καταλάβεις πολύ εύκολα, ευτυχώς· είναι ο τύπος που ποτέ δεν σε κοιτάει στα μάτια, επειδή υπάρχουν κι άλλες γυναίκες στον χώρο.

…τον νάρκισσο
Υπάρχει ένας πολύ απλός λόγος που ποτέ δεν θα μπορέσει να κάνει σχέση μαζί σου. Είναι επειδή βρίσκεται σε σχέση με τον εαυτό του. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να αισθάνεται εκείνος καλά—χωρίς να τον νοιάζει πόσους ανθρώπους θα πληγώσει μέχρι να το καταφέρει αυτό. Και είναι πάρα πολύ σπάνιο (και χρειάζεται πάρα πολλή ψυχοθεραπεία) να αλλάξει την συμπεριφορά του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v