Πώς να βγεις ραντεβού με έναν εσωστρεφή άνθρωπο

Είναι μια μεγάλη αλήθεια ότι οι εσωστρεφείς άνθρωποι δεν… το ‘χουν και τόσο με τα ραντεβού. Κι εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.
Πώς να βγεις ραντεβού με έναν εσωστρεφή άνθρωπο
Τα κατάφερες. Γνώρισες και γουστάρεις κάποιον που ανακάλυψες ότι είναι εσωστρεφής. Τώρα, μερικές φορές χρησιμοποιούμε αυτή την λέξη για να περιγράψουμε οποιονδήποτε άνθρωπο δεν θέλει να μιλάει και τόσο πολύ, αλλά η αληθινή εσωστρέφεια είναι τελείως διαφορετικό πράγμα.

Όχι, ένας εσωστρεφής άνθρωπος δεν μισεί τους άλλους ανθρώπους. Και χρειάζεται συντροφιά—ίσως όχι σε τέτοιο βαθμό (ή και με τον ίδιο τρόπο) που την χρειάζονται οι υπόλοιποι. Είναι τεράστιο λάθος να μπερδεύεις την εσωστρέφεια κάποιου με αγένεια ή αδιαφορία. Υπάρχει ένα στίγμα που ακολουθεί αυτή την ομάδα, και δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που θα κατηγορήσουν τους εσωστρεφείς ότι απλά προσπαθούν να καλύψουν την κακή προσωπικότητά τους. Στην πραγματικότητα, οι εσωστρεφείς είναι ίσως οι καλύτεροι ακροατές στον κόσμο, απλά και μόνο επειδή δεν θέλουν πραγματικά να ακούσουν τι έχεις να πεις.

Έπειτα, κάποιος μπορεί να είναι εσωστρεφής αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο ανθρώπινος χαρακτήρας είναι άσπρο-μαύρο. Για την ακρίβεια, μπορεί να δεις αυτό το άτομο να γίνεται πολύ πιο κοινωνικό από τους περισσότερους εξωστρεφείς ανθρώπους. Η μόνη διαφορά είναι ότι μετά θα χρειαστεί λίγο χρόνο μόνος του, για να ηρεμήσει. Η επαφή με τους ανθρώπους μπορεί να τον αγχώσει, οπότε μην φρικάρεις αν βγείτε έξω, περάσετε ένα όμορφο βράδυ και μετά αργήσει λίγες μέρες για να σου ξαναστείλει μήνυμα. Το πιο λογικό είναι να πέρασε αρκετό χρόνο να σε σκέφτεται—κουκουλωμένος στον καναπέ του.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να βρεις την κατάλληλη ισορροπία. Εσύ μπορεί να θες να πάτε σε ένα πάρτι, ενώ το πιο εξτρίμ πράγμα που θα έκανε εκείνος αν βγαίνατε απ’ το σπίτι θα ήταν να πάτε σε ένα μισοάδειο μπαρ. Σίγουρα, θα πρέπει να γίνουν μερικές θυσίες, αλλά και από τις δύο πλευρές—και κάθε (σωστός) εσωστρεφής άνθρωπος το γνωρίζει αυτό· ξέρει ότι η προσωπικότητά του δεν είναι πάντα συμβατή με τους υπόλοιπους, και μερικές φορές θα πρέπει να πιέσει τον εαυτό του. Αν γνωρίσεις κάποιον εσωστρεφή που θέλει μόνο να σε αναγκάζει να κλειδώνεστε στο σπίτι, υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ ότι ησυχία δεν σημαίνει μοναξιά. Μπορεί να περάσετε ώρες ολόκληρες μαζί, χωρίς να βγάλετε λέξη, αλλά είναι τέτοιος άνθρωπος που δεν θα σε κάνει να αισθανθείς άβολα. Πόσο μάλλον, αν έχεις την προθυμία να μοιραστείς την σιωπή του, θα καταλάβει ότι πραγματικά θέλεις να κάνεις μια προσπάθεια να είσαι μαζί του και να ξεπεράσετε τα “εμπόδια” που οι χαρακτήρες σας έχουν θέσει.

Τέλος, παρά το γεγονός ότι, όντως, η ιδέα που έχουν για μια τέλεια βραδιά είναι να κάτσουν στο σπίτι και να διαβάσουν ένα βιβλίο, μην τους υποτιμάς. Ξέρουν να περνούν καλά, ακόμα κι αν δεν γίνονται αναγκαστικά η ψυχή του πάρτι. Ίσως χρειαστεί να χαμηλώσεις κάπως τις προσδοκίες που θα είχες, αλλά αν ταυτόχρονα τους δεις να κάνουν για ‘σένα την προσπάθεια να γίνονται πιο κοινωνικοί, έχετε κάνει μια υπέροχη αρχή. Και τα πράγματα που θα ανακαλύπτετε καθημερινά ο ένας για τον άλλον θα κάνουν την σχέση σας να μην είναι ποτέ βαρετή!

Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v