Πώς να παρατήσεις κάποιον που ακόμα αγαπάς

Δεν συμβαίνουν όλοι οι χωρισμοί όταν ο κόμπος φτάνει πια στο χτένι… Πολλές φορές, αναγκαζόμαστε να παρατήσουμε τα άτομα που αγαπάμε.
Πώς να παρατήσεις κάποιον που ακόμα αγαπάς
Όταν ακούμε για χωρισμούς, αμέσως θα σκεφτούμε καυγάδες. Φωνές, άσχημα λόγια. Κι όμως, δεν είναι όλοι οι χωρισμοί το ίδιο. Μερικές φορές πρέπει να σταματήσεις μια σχέση προτού τα πράγματα φτάσουν σε τέτοιο έσχατο σημείο. Κι αυτό είναι πιο δύσκολο.

Πώς θα καταφέρουμε να πείσου τον εαυτό μας, λοιπόν, ότι ήρθε η ώρα να παρατήσουμε έναν άνθρωπο που ακόμα αγαπάμε, που ακόμα έχει τόσο σημαντική θέση στην καρδιά μας;

1. Χρειάζεστε χρόνο
Χρόνο πριν το κάνετε, αλλά και χρόνο μετά. Είναι μια πολύ, πολύ δύσκολη απόφαση, και θα χρειαστείτε λίγο καιρό για να νιώσετε ξανά ο εαυτός σας. Οπότε, μάλλον ήρθε η ώρα να δείτε τα πράγματα λίγο εγωιστικά. Θα κάνετε ό,τι χρειάζεται για να νιώσετε καλύτερα, και δεν θα δώσετε λογαριασμό. Δεν οφείλετε εξηγήσεις για τα αισθήματά σας σε κανέναν. Συνεπώς, αν θέλετε να κλειστείτε στο σπίτι, κλειστείτε στο σπίτι. Αν θέλετε να κλάψετε, κλάψτε. Αν, πάλι, θέλετε να φορέσετε την πιο ψύχραιμη και συγκρατημένη σας μάσκα για λίγο καιρό, και να τα επεξεργαστείτε όλα μέσα σας, αυτό ακριβώς θα κάνετε.

2. Θυμηθείτε γιατί έπρεπε να γίνει
Μετά από κάθε χωρισμό – και ειδικά σε έναν που έγινε πριν την ώρα του – είναι πολύ εύκολο να πέσεις στην κλασική παγίδα· σου λείπει, και αρχίζεις να θυμάσαι τις καλές στιγμές. Σου λείπει να έχεις ένα άτομο να μιλάς, να κοιμάσαι και να ξυπνάς δίπλα του. Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που πρέπει να θυμίζετε στον εαυτό σας συνέχεια γιατί έπρεπε να χωρίσετε. Ποια ήταν όλα τα μικρά πράγματα που μαζεύτηκαν και οδήγησαν σε αυτό. Και, φυσικά, να μην ξεχνάτε ότι αξίζετε κάτι καλύτερο από αυτό που είχατε πριν.

3. Τι έλειπε από τις παλιές σας σχέσεις;
Μόλις τελειώσατε μια σχέση που δεν σας ικανοποιούσε. Σε τι οφειλόταν αυτό; Προσπαθήστε να θυμηθείτε αν υπήρχε το ίδιο πρόβλημα στις προηγούμενές σας σχέσεις, ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα είχε προκύψει. Σκεφτείτε τι πραγματικά ζητάτε από μία σχέση, και τι είστε διατεθειμένοι να προσφέρετε εσείς.

4. Τι θέλετε να αλλάξετε;
Όλοι μας έχουμε πράγματα που θέλουμε να αλλάξουμε στον εαυτό μας. Εσείς τι θέλετε να αλλάξετε; Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας. Το να κάνετε σχέσεις είναι ωραίο, αλλά τίποτα δεν θα κρατήσει όσο δεν νιώθετε ικανοποιημένοι με τον εαυτό σας πάνω από όλα. Πόσο μάλλον, όταν ξεκινάμε μια σχέση χωρίς να έχουμε τα προβλήματά μας υπό έλεγχο, είναι πολύ εύκολο να περιμένουμε από το άλλο άτομο να μας “φτιάξει”. Και καμία σχέση δεν κατάφερε να επιζήσει με αυτή τη βάση.

5. Γνωρίστε κάποιον
Όταν νιώσετε αληθινά έτοιμοι, δοκιμάστε να ξεκινήσετε κάτι καινούριο. Μπορεί να είναι κάτι χαλαρό, μπορεί να μην είναι καν σχέση, ή μπορεί και να θέλετε να ψάξετε ξανά τον επόμενο μεγάλο έρωτα. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να σας κρίνει για αυτό που ζητάτε απ’ την ζωή σας, αρκεί να είστε έτοιμοι να το κατακτήσετε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v