Λόγοι για να πάρεις τηλέφωνο

Κάποιοι στέλνουν μήνυμα, κάποιοι στέλνουν ματιές… κι εμείς αναρωτιόμαστε γιατί ο κόσμος σταμάτησε να χρησιμοποιεί τηλέφωνο.
Λόγοι για να πάρεις τηλέφωνο
Είναι ο νούμερο ένα κανόνας, και για το φλερτ, και για τις σχέσεις: επικοινωνία. Και, σίγουρα, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να επικοινωνήσεις με ένα άτομο. Μπορείς να στείλεις ένα μήνυμα σε μία απ’ τις δεκάδες εφαρμογές. Αν είναι νέα γνωριμία και θες να κρατήσεις μια απόσταση, η μη λεκτική επικοινωνία του βλέμματος μπορεί να σε καλύψει. Και εμείς αναρωτιόμαστε· τι έχει συμβεί με το τηλέφωνο;

Ναι, εντάξει, δεν θέλουμε να ακουστούμε σαν την γιαγιά σου, αλλά μας έχει όντως λείψει εκείνη η εποχή που όταν ήθελες να φλερτάρεις, ένα τηλεφώνημα ήταν η πρώτη σου (ίσως και μοναδική) επιλογή. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να σου δώσουμε μερικούς λόγους για να σε πείσουμε πως ένα τηλεφώνημα είναι καλύτερο και από χίλια μηνύματα.

Είναι πιο προσωπικό
Δείχνει ότι όντως ενδιαφέρεσαι να ακούσεις την φωνή του άλλου και να τον γνωρίσεις καλύτερα. Είναι σίγουρα καλύτερο από το να στείλεις ένα απλό μήνυμα, και δείχνει πως είσαι διατεθειμένος να είσαι ο εαυτός σου μαζί της, μιας και δεν μπορείς να σκεφτείς και να ξανασκεφτείς τι θα πεις σε ένα τηλεφώνημα. Ο αυθορμητισμός είναι πολύ γοητευτικός.


Δείχνεις ότι θέλεις να ακούσεις αυτά που έχει να σου πει
Επειδή, ας είμαστε ειλικρινείς, οι περισσότεροι που θα στείλουν ένα μήνυμα για να φλερτάρουν, απλά κάθονται και φλυαρούν μέχρι να νιώσουν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να ζητήσουν nudes.

Είναι καλύτερη επικοινωνία
Τίποτα δεν μπορεί να νικήσει την πρόσωπο-με-πρόσωπο επικοινωνία, αλλά το τηλέφωνο είναι σίγουρα καλύτερο από τα μηνύματα. Και μόνο αν φανταστείς πόσο δύσκολο είναι μερικές φορές να καταλάβεις το ύφος του άλλου στα γραπτά, και ότι πρέπει να μαντεύεις. Υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι κάθονται και αναλύουν με τις ώρες τις κουβέντες στα chat.

Μηδέν ορθογραφικά
Επειδή το να κάνεις ορθογραφικό ενώ προσπαθείς να φλερτάρεις και να θαμπώσεις τον άλλο με την εξυπνάδα σου είναι ντροπή.

Μπορείς να καταλάβεις καλύτερα αν σε γουστάρει
Το πλεονέκτημα του τηλεφώνου είναι πως δεν θα κάθεσαι να προσπαθείς να μαντέψεις αν όντως της/του αρέσεις ή αν απλά σε ανέχεται για να μην είναι αγενής—κάτι που μπορεί να υποκριθεί πανεύκολα στο chat, γιατί ενώ εσύ μιλάς, ο άλλος μπορεί ταυτόχρονα να κάνει κουίζ στο Buzzfeed για να βρει π.χ. ποιος πρίγκηπας της Ντίσνεϊ είναι η αδερφή ψυχή του.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v