Τα σημάδια ότι δεν έπρεπε να χωρίσετε

Τις περισσότερες φορές, ο χωρισμός σημαίνει πως, σιγά-σιγά, όλα θα φτιάξουν. Τι συμβαίνει όμως όταν χειροτερεύουν; Μήπως έδιωξες το λάθος άτομο;
Τα σημάδια ότι δεν έπρεπε να χωρίσετε
Χωρίσατε. Περιμένεις από στιγμή σε στιγμή τα πράγματα να αρχίσουν να επιστρέφουν ξανά στο φυσιολογικό, να επανέλθεις στους ρυθμούς σου. Αυτός είναι, άλλωστε, κι ο σκοπός ενός χωρισμού—η σχέση σου άρχισε να σε πνίγει, και δεν άντεχες άλλο. Τι συμβαίνει όμως όταν ο χωρισμός σου αρχίζει να σου φαίνεται λάθος; Και δεν μιλάμε για τα κλασικά συμπτώματα στέρησης που όλοι ζούμε τις πρώτες μέρες.

Ήρθε η ώρα να απαντήσουμε στην πιο τρομακτική ερώτηση απ’ όλες: Μήπως έκανες λάθος; Μήπως πρέπει να δώσεις στην σχέση σας μια δεύτερη ευκαιρία;

Τον σκέφτεσαι συνέχεια
Και δεν σου έρχονται οι κακές αναμνήσεις. Πόσο μάλλον, συνειδητοποιείς πως οι κακές αναμνήσεις δεν είναι και τόσο πολλές, και πως η σχέση σας αποτελούνταν κατά βάση από όμορφες στιγμές. Και, ακόμα κι αν έχει περάσει λίγος καιρός από τότε που χωρίσατε, κι έχεις κάνει όλα τα σωστά βήματα για να τον ξεπεράσεις, βρίσκει συνέχεια τρόπους να εμφανίζεται στις σκέψεις σου.

Σε έχει αλλάξει σαν άνθρωπο
Όλες οι σχέσεις μας αφήνουν κάτι. Οι κακές αφήνουν τραύματα. Οι καλές μας βοηθούν να αλλάξουμε, να κερδίσουμε κάτι παραπάνω. Ίσως να οφείλουμε σε αυτές πολλά κομμάτια του εαυτού μας και, αν η προηγούμενη σχέση μας ήταν αρκετά σημαντική, σίγουρα έχει επηρεάσει σε κάποιο βαθμό το πώς είμαστε τώρα. Αν νιώθεις, λοιπόν, ότι ο πρώην σου ήταν μία θετική δύναμη αλλαγής στην ζωή σου, αν η ζυγαριά γέρνει προς τα θετικά, θα μπορούσες να το ξανασκεφτείς.

Οι φίλοι σου τον λατρεύουν
Μπορείς να κρίνεις την αξία μιας σχέσης από το πώς αντιδρούν οι φίλοι σου σε αυτή. Αν οι φίλοι σου αντιμετώπισαν τα νέα του χωρισμού με έκπληξη ή απορία – αν υποθέσουμε ότι δεν τους έκρυβες κάτι τόσο καιρό – οι πιθανότητες λένε πως η σχέση σας δεν είχε λόγο να τελειώσει.

Το καλύτερο σεξ στον κόσμο
Ναι, το ξέρουμε ότι μόνο με σεξ δεν κρατιέται μια σχέση, αλλά είναι σημαντικό. Και, σίγουρα, το πόσο καιρό ήσασταν μαζί παίζει μεγάλο ρόλο, αλλά αν από τότε απλά δεν κατάφερες να νιώσεις τέτοια σεξουαλική χημεία με κανέναν, δεν σε κατηγορούμε αν αρχίζεις να μετανιώνεις την απόφασή σου.

Θα παρατούσες τα πάντα γι’ αυτόν…
…αν σε είχε ανάγκη. Και το έχεις αποδεχθεί λιγάκι ότι η σχέση σας θα είναι για πάντα κομμάτι της ζωής σου. Είστε συνδεδεμένοι, και γνωρίζεις ότι θα έκανε το ίδιο κι αυτός για ‘σένα. Τις περισσότερες φορές θα βλέπαμε κάτι τέτοιο σε ζευγάρια που ήταν παντρεμένα για αρκετά χρόνια, αλλά ποτέ μην λες ποτέ…

Η ζωή σου δεν έγινε ακριβώς καλύτερη
Όπως είπαμε, ο σκοπός ενός χωρισμού είναι να φτιάξεις την ζωή σου. Ν’ αρχίσεις να βγαίνεις περισσότερο, να ασχοληθείς με τον εαυτό σου… Αν από τότε που χωρίσατε τα πράγματα έχουν μείνει λίγο-πολύ ίδια, ή – ακόμα χειρότερα – αν έχουν πάρει την κάτω βόλτα, ίσως η σχέση σου να ήταν περισσότερο λειτουργική απ’ ό,τι νόμιζες.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v