Τι να κάνω για να τον κερδίσω;

Υπάρχουν μαγικές συνταγές για να κάνεις κάποιον να σε ερωτευτεί; Πιθανότατα όχι. Έχουμε, όμως, πέντε τρόπους που θα σε φέρουν όσο πιο κοντά γίνεται.
Τι να κάνω για να τον κερδίσω;
Καίγεσαι και λιώνεις, και ξενυχτάς ρωτώντας το Google «τι να κάνω για να τον κερδίσω;» κι εκείνος δεν έχει ιδέα –το Google πάλι έχει, γι’ αυτό σε έφερε εδώ. Ή μπορεί και να έχει μια σχετική ιδέα, αλλά δεν θέλει/ δεν μπορεί/ δεν θέλει να θέλει και άλλα διάφορα που ξεκινούν με «δεν». Κι αν σε ρωτούσαμε, θα έπαιρνες όρκο ότι στην κόλαση ο κόσμος περνάει καλύτερα από εσένα αυτή τη στιγμή.

Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ. Για να συγκεντρώσουμε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να τον κερδίσεις, αλλά και τις παγίδες που θα πρέπει να προσέξεις, για να μην βρεθείτε κι εσύ κι εκείνος σε κόλαση χειρότερη από αυτήν που (πιστεύεις ότι) βρίσκεσαι τώρα.

Βρες το κοινό σας έδαφος…: Είναι πολύ σπάνιο (αν και όχι ανήκουστο) να μας «κερδίσει» κάποιος με τον οποίο δεν έχουμε απολύτως τίποτα κοινό. Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό, μπορούμε να προσθέσουμε και ότι είναι επίσης πολύ σπάνιο δύο άνθρωποι, όσο διαφορετικοί και αν είναι, να μην έχουν απολύτως τίποτα κοινό. Μπορεί, ας πούμε, εσύ να είσαι μανιώδης καριερίστα κι εκείνος νέος αγρότης μόνος που δεν ψάχνει αλλά να παθιάζεστε κι οι δύο εξίσου με τη μουσική. Από εκεί ξεκινάς να χτίζεις τη γνωριμία/ το φλερτ/ τη μεταξύ σας σχέση –δεν το λέμε τυχαία «κοινό έδαφος».

…αλλά να είσαι ο εαυτός σου: Εδώ, βέβαια, υπάρχει μια μεγάλη παγίδα. Επειδή τα κοινά ενδιαφέροντα μπορεί να μην φαίνονται διά γυμνού οφθαλμού, ή να δυσκολεύεσαι να τα εντοπίσεις, κάνεις το λάθος να υιοθετήσεις (ακόμα χειρότερα, να προσποιηθείς) μια συμπεριφορά, έναν τρόπο ζωής, ή μερικές απόψεις που πιστεύεις ότι θα του αρέσουν. Ξεκινάς να χτίζεις επάνω σε ένα έδαφος που δεν είναι ακριβώς κοινό, αλλά στο μυαλό σου αυτό μικρή σημασία έχει, αφού το αποτέλεσμα μετράει, και το αποτέλεσμα είναι ότι εκείνος θα σε θέλει. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι, ακόμα και αν το σχέδιο πετύχει, δεν θα θέλει εσένα, αλλά εκείνη που θα τον έχεις κάνει να νομίζει ότι είσαι. Κι αυτός είναι ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος να καταρρεύσει το όλο οικοδόμημα σε συντρίμμια μετά από λίγο καιρό –γιατί, όχι, δεν μπορείς να προσποιείσαι αιώνια κάτι που δεν είσαι, όσο και αν τον θες τον άλλο.

Μην είσαι διαρκώς διαθέσιμη: Κάτι θα έχεις ακούσει για εκείνα τα αρχέγονα ένστικτα του κυνηγιού που κληροδότησαν στους άνδρες οι πρόγονοί τους. Πέρα από αυτό το χιλιοειπωμένο κλισέ (το οποίο βέβαια εμπεριέχει μεγάλες δόσεις αλήθειας) υπάρχει και ένα ακόμα πρόβλημα με το να είσαι συνεχώς «εκεί» για τον άλλο: Ότι δεν προλαβαίνεις να του λείψεις. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να συνειδητοποιήσουμε ότι θέλουμε κάποιον, από την ξαφνική διαπίστωση ότι μας λείπει.

Επιστράτευσε παρέα…: Βλέπεις το αντικείμενο του πόθου σου σε απόσταση πεντακοσίων μέτρων και αρχίζεις να ιδρώνεις, τα χέρια σου τρέμουν ελαφρώς, δοκιμάζεις να του πεις καλημέρα και τραυλίζεις. Μην νιώθεις άσχημα, σε όλους έχει συμβεί, είναι η παρενέργεια του έρωτα. Πώς, όμως, να δει εκείνος τι καταπληκτικό άτομο είσαι, και να σε ερωτευτεί, αν δεν μπορείς ούτε τρεις λέξεις να βάλεις στη σειρά όταν είστε οι δυο σας; Απλό: Δοκίμασε, στα πολύ αρχικά στάδια της γνωριμίας σας τουλάχιστον (εκεί που δεν υπάρχει ακόμα καν υποψία φλερτ) να μην είστε οι δυο σας. Κάλεσέ τον κάπου που έχεις ήδη κανονίσει να πας με έναν-δυο ακόμα φίλους –οι τεράστιες παρέες των δέκα ατόμων δεν λειτουργούν σε τέτοιες περιπτώσεις– κατά προτίμηση με τους οποίους μπορείς πρώτον να μαντέψεις ότι εκείνος θα ταιριάζει και δεύτερον εσύ ξέρεις ότι θα είσαι χαλαρή.

…και χιούμορ: Κι άλλο κλισέ: Το γέλιο είναι το καλύτερο αφροδισιακό. Είναι πολύ εύκολο να ερωτευτείς κάποιον που σε κάνει να γελάς. Και αντιστρόφως, είναι μάλλον δύσκολο να σε κερδίσει (ερωτικά πάντα μιλώντας) ένας άνθρωπος που παίρνει τη ζωή πολύ στα σοβαρά. Τι άλλο επιχείρημα χρειαζόμαστε για να σε πείσουμε ότι το χιούμορ είναι ένα από τα καλύτερα όπλα σου στη μάχη για να τον κερδίσεις; 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v