Βγάλε ραντεβού τον εαυτό σου: 9 τέλειες ιδέες

Ακύρωσε όλα σου τα βαρετά σχέδια (που δεν ήθελες να κάνεις ούτως ή άλλως) και αφιέρωσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου. Γιατί μπορείς.
Βγάλε ραντεβού τον εαυτό σου: 9 τέλειες ιδέες
Το ξέρουμε, ακούγεται οξύμωρο. Ένα ραντεβού χρειάζεται δύο άτομα για να πετύχει. Ή τουλάχιστον έτσι λέει ο κόσμος. Εμείς λέμε ότι μπορείς να βγάλεις τον εαυτό σου, μπορείς να περάσεις τέλεια και να μην χρειαστεί να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν. Δεν ακούγεται τέλειο;

Πήγαινε σινεμά
Το να δεις μια ταινία σε μια σκοτεινή αίθουσα με μερικές δεκάδες αγνώστους είναι απαίσια ιδέα αν θες να βγεις ραντεβού με άλλο άτομο. Δεν μπορείτε να μιλήσετε. Θα αναγκαστείς να μοιραστείς τα ποπ κορν ή τα ζαχαρωτά σου, που τα αγόρασες από το περίπτερο και τα έβαλες λαθραία στην αίθουσα μέσα στην τσάντα σου. Αυτό είναι κόλαση. Αν όμως είσαι μόνος, απολαμβάνεις μια ταινία, περνάς καλά, και τρως όλα τα σνακ.

Πήγαινε θέατρο
Είναι σχεδόν σαν να πηγαίνεις κινηματογράφο, απλά (πολύ) πιο κλασάτο. Θα δεις μια παράσταση, και μετά μπορείς να βγεις σε ένα κοντινό μπαρ – αναγκαίο κομμάτι της θεατρικής εμπειρίας. Εντάξει, στο θέατρο δεν έχει σνακ, αλλά ταΐζεις το μυαλό σου, και όλοι το έχουμε ανάγκη αυτό.

Συναυλία!
Θυμάσαι την τελευταία φορά που πήγες μόνος/η σε συναυλία; Είναι ίσως από τις καλύτερες εμπειρίες που μπορείς να ζήσεις. Αφέσου, χόρεψε – αν το επιτρέπει η μουσική – και πιες, αφήνοντας κάθε άλλη έγνοια να εξαφανιστεί.

Μαγείρεψε κάτι σπέσιαλ
Δεν χρειάζεται να ψάξεις με τις ώρες να βρεις μια συνταγή που θα ικανοποιήσει κάποιον άλλο, γιατί ξέρεις ήδη τι θες να φτιάξεις. Αγόρασε τα υλικά και φτιάξε ένα τέλειο δείπνο για τον εαυτό σου και μόνο – μην ξεχάσεις το επιδόρπιο – και συνόδευσέ το με ένα ποτήρι μπουκάλι κρασί.

Netflix & chill
Κι επειδή πλέον έχουμε Netflix και στην Ελλάδα, και ο πρώτος μήνας είναι δωρεάν, οφείλεις να ενδώσεις στην αμερικανική μανία. Με την διαφορά ότι δεν θα σου το προτείνει ένας περίεργος τύπος στο Tinder. Θα τα κάνεις όλα με τον ρυθμό σου. (Θα τα κάνεις, όμως, γιατί το Netflix & chill χωρίς σεξουαλική δραστηριότητα λέγεται απλά “Δεν έχω ζωή”.)

Καφετέρια και βιβλίο
Ή λάπτοπ, για ακόμα περισσότερους χίπστερ πόντους. Βρες μια όμορφη καφετέρια, κάτσε σε ένα γωνιακό τραπέζι – που να έχει πρίζα κοντά – και ξεκίνα να γράφεις το αριστούργημά σου. Και προφανώς θα πάρεις κι ένα γλυκό, επειδή το αξίζεις!

Second hand = παντοτινή αγάπη
Πήγαινε σε ένα μαγαζί με second hand ρούχα (ή με στοκ, ή ρούχα με το κιλό) και ξόδεψε μία πολύ μικρή περιουσία σε πολλά πάμφτηνα ρούχα που μπορεί να μην χρειάζεσαι, αλλά όλο και κάποτε θα χρειαστείς. Πουκάμισο με 1,99€; Τζιν με 5€; Μιλάμε για ρούχα. Είτε είσαι γυναίκα, είτε είσαι άντρας, τα φτηνά ρούχα θα σου φτιάξουν το κέφι.

Πήγαινε σε ένα μπαρ
Δεν θα καταλάβουμε ποτέ γιατί η κοινωνία βλέπει με μισό μάτι όσους πηγαίνουν και τα πίνουν μόνοι τους σε μπαρ. Σίγουρα, ένα μέρος αυτών των ανθρώπων είναι αλκοολικοί, αλλά εσύ δεν είσαι, και θα πας εκεί για να περάσεις μια χαλαρή βραδιά με τον εαυτό σου. Μπορεί και να έρθει κάποιος να σου μιλήσει—ναι, συμβαίνει και στην αληθινή ζωή.

Οδήγησε χωρίς προορισμό
Τόσο κινηματογραφικό. Τόσο μοναχικό. Τόσο τέλειο αν έχεις όντως αυτοκίνητο. Μπορείς να γυρνάς στην πόλη, να βγεις εκτός, να κάνεις βόλτες με τις ώρες, ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική και να ξεχάσεις (ή να σκεφτείς) τα πάντα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γυρίσεις στο σπίτι με το κεφάλι σου πιο καθαρό από ποτέ.

Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v