Πώς θα γνωρίσω τον έρωτα της ζωής μου;

Θέλετε να γνωρίσετε τον άνδρα ή την γυναίκα της ζωής σας και να τον κρατήσετε; Δείτε τι πρέπει να κάνετε.
Πώς θα γνωρίσω τον έρωτα της ζωής μου;
Βαρεθήκατε τις ανούσιες σχέσεις. Κουραστήκατε από δεσμούς που καταλήγουν σε αδιέξοδα και είπατε «ως εδώ». Θέλετε πάση θυσία να βρείτε το άλλο σας μισό. Πώς θα τα καταφέρετε; Ακολουθούν πέντε απλά βήματα.

Ανοίξτε τα μάτια σας

Τείνουμε να νομίζουμε ότι θα πρέπει να ψάξουμε στα πέρατα του κόσμου για να βρούμε τον άντρα ή την γυναίκα της ζωής μας. Λάθος. Ότι θα πρέπει να γνωρίσουμε εκατομμύρια κόσμου, να βγούμε σε μπαράκια και να πάμε σε πάρτι για να αυξήσουμε τις πιθανότητες να βρούμε κάποιον. Επίσης λάθος. Μερικές φορές ο έρωτας βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας, στη γειτονιά μας, στην πόλη μας ή και στο… χωριό. Αντί λοιπόν να προσπαθείτε να γνωρίσετε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, δώστε βάση στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. 

Γνωρίστε τον τύπο σας

Σας έχει τύχει να είστε μαζί με τον ίδιο τύπο ανθρώπου κάθε φορά και με τον καιρό να συνειδητοποιείτε ξανά και ξανά ότι η σχέση σας δεν τραβάει; Τότε πιθανότατα ο «τύπος» που επιλέγεται δεν σας κάνει και δεν αποτελεί σωστή επιλογή. Αναθεωρήστε λοιπόν τις προκαταλήψεις σας και δώστε ευκαιρίες σε τύπους ανθρώπων που υπό κανονικές συνθήκες δε θα σας πέρναγε από το νου ότι θα μπορέσετε να σμίξετε μαζί τους. Στην ίδια λογική, προσπαθήστε να εμβαθύνετε περισσότερο στον εαυτό σας, να δείτε λίγο τα πράγματα «αλλιώς» και να ξεφορτωθείτε τυχόν στερεότυπα που μένουν «κολημμένα» στο μυαλό σας.

Καταστρώστε σχέδιο

Τα μέρη που αράζετε και ο τρόπος που συμπεριφέρεστε συνήθως «φέρνουν» κοντά σας τους ανθρώπους που (καταλήγετε να) είστε μαζί. Βάλτε λοιπόν στο μυαλό σας το «μοντέλο» του ανθρώπου που θέλετε, κάντε μια λίστα με προτεραιότητες που αναζητάτε σε μια σχέση και προσπαθήστε να δείτε πού θα βρείτε ένα τέτοιο άτομο. Σε μπαρ; Σε συναυλία; Σε κάποιο μάθημα γιόγκα; Σε ταξίδια; Οι επιλογές είναι αμέτρητες. Το ίδιο και οι υποψήφιοι παρτενέρ.

Δείξτε τον αληθινό σας εαυτό

Δεν χρειάζεται να προσποιηθείτε κάτι που δεν είστε. Αφεθείτε ελεύθεροι, δείξτε αυτό που πραγματικά είστε και αυτό που πραγματικά αισθάνεστε τη δεδομένη στιγμή. Μη διστάσετε να πείτε την άποψή σας, ακόμα και αν δεν συμβαδίζει με την άποψη εκείνου/εκείνης που έχετε απέναντί σας. Η ειλικρίνεια είναι το μαγικό «κλειδί» που θα σας ανοίξει τις πόρτες του μεγάλου έρωτα.

Αφήστε τους εγωισμούς στην άκρη

Αναγνωρίστε τα ελαττώματα και τα προτερήματα του χαρακτήρα σας. Δεχτείτε τα λάθη που κάνατε και μάθετε από αυτά. Προσπαθήστε να βελτιωθείτε σε τομείς που νομίζετε ότι «πάσχετε», δουλέψτε με την ψυχολογία σας και αποκτήστε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Η αυτοπεποίθηση είναι το παν σε περιπτώσεις όπου ψάχνετε το ιδανικό ταίρι.

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v