Single του Αγίου Βαλεντίνου; Λέμε ναι!

Όλοι οι λόγοι που επιμένουμε να είμαστε single του Αγίου Βαλεντίνου. Και ναι, κάποιοι από αυτούς έχουν να κάνουν με όλη τη σοκολάτα που μπορούμε να φάμε.
Single του Αγίου Βαλεντίνου; Λέμε ναι!

Άγιος Βαλεντίνος. Ίσως ο πιο μισητός άγιος στον κόσμο, αν αναλογιστούμε πως η μισή ανθρωπότητα αγνοεί ή σιχαίνεται την γιορτή του. Και είναι λογικό. Δεν γίνεται να είσαι single και να μπορείς να αισθανθείς χαρά την ημέρα που όλος ο κόσμος γεμίζει κόκκινες καρδούλες και γλυκερά μηνύματα. Εντάξει, ναι, αυτό το κείμενο είναι κατά της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά δεν πρόκειται να επιτεθεί σε κανέναν – τουλάχιστον θα προσπαθήσει.

Ο σκοπός αυτού του κειμένου είναι να γιορτάσει την τρομερή μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά από την άλλη πλευρά. Αυτή των περήφανων singles. Διάβασε και νιώσε καλά με τον εαυτό σου, λοιπόν, μοναχικέ αναγνώστη!

Δεν υπάρχει πίεση για δώρο
Αν ήσουν σε σχέση, μόνο και μόνο λόγω της ημέρας θα έπρεπε να αγοράσεις κάτι. Από λουλούδια και σοκολατάκια, μέχρι εσώρουχα και ακριβό δείπνο, το σίγουρο είναι πως ο Άγιος Βαλεντίνος είναι ακριβός, και όταν είσαι single μπορείς να γλυτώσεις ένα σωρό λεφτά. Ή, ξέρεις, να τα ξοδέψεις όλα για τον εαυτό σου, επειδή είσαι ενήλικος και κανείς δεν μπορεί να σου πει τι να κάνεις.

Δεν χρειάζεται να κάνεις άβολες κουβέντες
Σκέψου λίγο όλα τα ζευγαράκια που ξεκίνησαν την σχέση τους λίγο καιρό πριν. Τα αισθήματά τους δεν είναι ακόμα πολύ ξεκάθαρα, το μέλλον είναι αβέβαιο. Και τι είναι πιο ρομαντικό από το να πεις πρώτη φορά Σ’ αγαπώ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Θα σου πούμε εμείς: το να μην χρειαστεί να πεις τίποτα, επειδή έχεις κάτσει σπίτι ή έχεις βγει με τους φίλους σου, που ξέρουν ήδη πόσο τους αγαπάς.

Δεν χαλάς την Κυριακή σου
Φέτος ο Άγιος Βαλεντίνος πέφτει Κυριακή, που είναι κακό, γιατί ως γνωστόν οι Κυριακές είναι φτιαγμένες για πιο χαλαρά πράγματα. Οπότε ούτως ή άλλως δεν μπορούσαμε να κάνουμε γκράντε σχέδια. Γι’ αυτό καλύτερα να αφήσουμε τους “ερωτευμένους” να προσπαθούν να περάσουν όσο καλύτερα μπορούν, κι εμείς να απολαύσουμε την ευλογημένη – και πολύ σύντομη – αυτή μέρα πριν ξαναπέσουμε στο μαρτύριο της Δευτέρας.

Περισσότερη σοκολάτα για ‘σένα
Είναι ανάγκη να το αναλύσουμε αυτό; Είναι υπερβολικά απλό: οι άνθρωποι αγοράζουν σοκολάτα του Αγίου Βαλεντίνου, και μετά την μοιράζονται. Εμείς δεν χρειαζόμαστε δικαιολογία για να αγοράσουμε σοκολάτα, και δεν θα την μοιραστούμε με κανέναν. Η σοκολάτα είναι δική μας. Όλη η σοκολάτα.

(Εύκολο) σεξ
Αν υπάρχει κάτι χαλαρό στην ζωή σου αυτή την περίοδο (βλ. f*ck buddy), η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να βρεθείτε και να κάνετε ειρωνικό Δεν-Έχουμε-Σχέση σεξ. Αν, πάλι, δεν έχεις κάποιο τέτοιο άτομο πρόχειρο (αυτό ακούστηκε άσχημο, αλλά σκέψου ότι για το άλλο άτομο εσύ είσαι ο πρόχειρος) σκέψου πόσοι άλλοι singles υπάρχουν εκεί έξω που θέλουν να κάνουν ειρωνικό σεξ. Ή απελπισμένο σεξ. Ή γενικότερα σεξ. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι πως το σεξ είναι πιο εύκολο την συγκεκριμένη μέρα, και μπορείς να εκμετ—εχμ, αρπάξεις την ευκαιρία.

Θοδωρής Διάκος

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v