Πώς να πιάσω την κουβέντα σε κάποιον;

Δυσκολεύεστε κι εσείς να ξεκινήσετε μια κουβέντα από το πουθενά; Μην φοβάστε, είμαστε εδώ για να σας σώσουμε!
Πώς να πιάσω την κουβέντα σε κάποιον;
Κάποιοι άνθρωποι είναι τόσο χαρισματικοί, που μπορούν να ξεκινήσουν μια κουβέντα με την παραμικρή αφορμή, και να συνεχίσουν. Κάποιοι άλλοι… ας πούμε πως δεν είναι τόσο χαρισματικοί. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να κομπλάρουν όταν τους παρουσιάζεται η ευκαιρία να πιάσουν την κουβέντα σ’ έναν άγνωστο. Αν είστε κι εσείς μέσα σ’ αυτούς τους ανθρώπους, ορίστε μερικές χρήσιμες συμβουλές.

1. Να σου κάνω μια ερώτηση;
Ο πιο απλός τρόπος. Ο πιο καθημερινός. Βέβαια, πώς συνεχίζεις; Πρέπει όντως να έχεις σκεφτεί μια ερώτηση που δεν θα ακουστεί περίεργη, και θα μπορέσει να ξεκινήσει μια ενδιαφέρουσα κουβέντα. Αν βρίσκεστε σε ένα μέρος με πολύ κόσμο, μπορείς να ρωτήσεις τον λόγο που βρίσκονται εκεί, ή πώς ενημερώθηκαν για το συμβάν στο οποίο βρίσκεστε. Στην χειρότερη περίπτωση, μπορείς να ζητήσεις βοήθεια ή συμβουλή για κάτι, που μπορεί να είναι και το πιο αποτελεσματικό για να ξεκινήσει η κουβέντα. Γιατί; Είναι απλό, οι άνθρωποι θέλουν να νιώθουν χρήσιμοι. Επιπλέον, μ’ αυτόν τον τρόπο η κουβέντα μπορεί να αρχίσει και να μεταφερθεί γρήγορα σε κάποιο περισσότερο ενδιαφέρον θέμα.

Προσέξτε, φυσικά, και την αντίδραση του άλλου ατόμου. Αν δεν φανεί πως έχει όρεξη να συζητήσει, πιάστε το υπονοούμενο.

2. Κάνε κι ένα κομπλιμέντο
Μου αρέσει αυτό που φοράς! Φαίνεσαι πολύ ανανεωμένη! Τα κομπλιμέντα είναι πολύ καλός τρόπος να μειώσετε την ένταση. Ποιος δεν χαίρεται, άλλωστε, όταν παίρνει μια μικρή δόση επιβεβαίωσης; Επίσης, όταν το κομπλιμέντο έχει να κάνει, για παράδειγμα, με κάτι που φοράει το άλλο άτομο, η κουβέντα μπορεί να συνεχίσει πιο εύκολα – Από πού το πήρες;
 
Το μόνο που πρέπει να θυμάστε: το μόνο κομπλιμέντο που μετράει είναι ένα ειλικρινές κομπλιμέντο!

3. Το βλέπεις αυτό;
Βρες κάτι από το περιβάλλον, και ξεκίνα την κουβέντα από εκεί. Για παράδειγμα, είστε σε μια ομιλία; Ρώτα την γνώμη του για τον ομιλητή. Αν είστε στην δουλειά, πιάσου από κάποιο συμβάν. Σε ένα μπαρ; Ρώτα αν έχει δοκιμάσει το signature cocktail του μαγαζιού.

Με αυτόν τον τρόπο, η προσοχή φεύγει από το ότι μιλάτε μεταξύ σας, και η ένταση χαλαρώνει, καθώς υπάρχει ένα ξεκάθαρο θέμα συζήτησης. Είναι καλός τρόπος να κάνεις το άλλο άτομο να νιώσει ασφάλεια.

4. Μοιράσου κάτι προσωπικό
Τι έκανες εσύ πρόσφατα; Κατά κάποιο τρόπο, πάρε όλες αυτές τις ερωτήσεις που θα μπορούσες να κάνεις για να ξεκινήσεις μια κουβέντα, και απάντησε μόνος/η σου. Αυτή η μέθοδος μπορεί να βοηθήσει αρκετά σε περιπτώσεις που το άλλο άτομο νιώθει εμφανώς άβολα με τους ανθρώπους, οπότε το να ανοιχτείς πρώτα εσύ μπορεί να του δώσει κάποια σχετική ασφάλεια.

Μια καλή ιστορία μπορεί να ξεκινήσει μια ακόμα καλύτερη συζήτηση, και να δώσει και πολλές πληροφορίες για το τι άτομο είσαι, οπότε μην φοβηθείς να ανοιχτείς.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v