Γλώσσα του σώματος: Τι θέλει να σου πει;

Όσα δεν λέγονται με το στόμα, λέγονται με… το σώμα. Κι εμείς θα σε βοηθήσουμε να αποκωδικοποιήσεις την γλώσσα του σώματος κάθε άντρα.
Γλώσσα του σώματος: Τι θέλει να σου πει;
Είτε την μιλάτε άπταιστα, είτε όχι, η γλώσσα του σώματος μας λέει όλα αυτά που τα λόγια δυσκολεύονται να εκφράσουν. Αν έχετε βρεθεί, λοιπόν, σε μια κατάσταση που δεν είστε σίγουρη τι θέλει να σας πει ένας άντρας, αφήστε το σώμα του να σας εξηγήσει τα πάντα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξέρετε να διαβάζετε τα σημάδια. Ας ρίξουμε μια ματιά…

1. Χαμογελάει με τα μάτια
Ένα αληθινό, ειλικρινές χαμόγελο, φτάνει μέχρι και τα μάτια, και δημιουργεί μικρές ζάρες. Αν το χαμόγελό του περιορίζεται στο να γείρει κάπως τα χείλη του προς τα πάνω, δεν είναι και τόσο ενθουσιασμένος.

2. Προς τα πού βλέπουν τα πόδια του;
Αν τα πόδια του (ή και ο κορμός του, αλλά έχουμε μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στον κορμό) είναι στραμμένα προς το μέρος σου, σημαίνει πως τον ενδιαφέρεις. Είναι σαν να του δίνει το ίδιο του το σώμα κατεύθυνση προς τα εσένα.

3. Έρχεται πιο κοντά
Αν προσπαθεί να εισέλθει στον προσωπικό σου χώρο, τότε θέλει ξεκάθαρα να βρίσκεται κοντά σου.

4. Τα πόδια δεν λένε ψέματα
Επιστρέφουμε, όμως, στα πόδια, με περισσότερα σημάδια που μπορείς να αποκρυπτογραφήσεις. Αν κάθεται με τα πόδια ανοιχτά, σημαίνει πως νιώθει αυτοπεποίθηση μαζί σου. Αν τα πόδια του είναι σταυρωμένα, είναι ελαφρώς αμυντικός, αλλά και πάλι όλα εξαρτώνται από το πού κοιτάει το πάνω του γόνατο. Αν είναι στραμμένο προς τα εσένα, ενδιαφέρεται. Αν κοιτάει στην αντίθετη κατεύθυνση, τότε έχει σηκώσει τις άμυνές του.

5. Στρέφει το στήθος του προς τα εσένα
Όταν κάποιος στρέφει το στήθος του προς τα εσένα, σημαίνει ότι σε εμπιστεύεται. Έχει παρατήσει τις άμυνές του και δεν τον πειράζει να δεις πόσο ευάλωτος είναι κατά βάθος.

6. Τι λένε τα μάτια;
Όλοι σχεδόν ξέρουμε πως όταν κάποιος λέει ψέματα, αποφεύγει την οπτική επαφή. Γι’ αυτό και πολλές φορές, όταν σου λέει ψέματα, θα καταβάλει έξτρα προσπάθεια να σε κοιτάει κατάματα. Οπότε, μπορεί αυτό να μην σου δώσει πολλές πληροφορίες. Το πόσο συχνά ανοιγοκλείνει, όμως, τα μάτια του, είναι καλός ανιχνευτής ψεύδους. Αν τα ανοιγοκλείνει περισσότερο από το κανονικό (έξι με δέκα φορές το λεπτό, για παράδειγμα), μάλλον δεν εννοεί αυτό που σου λέει.

7. Γίνεται ο καθρέφτης σου
Όταν οι πράξεις και οι κινήσεις του αρχίζουν να γίνονται ίδιες με τις δικές σου, όχι απλά ενδιαφέρεται για εσένα, αλλά μάλλον λιώνει, και προσπαθεί να σου το δείξει με όποιον τρόπο μπορεί!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v