Single διακοπές: Τα υπέρ και τα (αναπόφευκτα) κατά

Πόσο δύσκολο είναι να πας διακοπές ενώ είσαι single; Ποια είναι τα υπέρ, και ποια τα αναμφισβήτητα κατά;
Single διακοπές: Τα υπέρ και τα (αναπόφευκτα) κατά
Το να πηγαίνεις διακοπές ολομόναχος είναι μια εμπειρία που ο καθένας οφείλει να ζήσει κάποια στιγμή στη ζωή του. Η απόλυτη ελευθερία μπορεί να μετατρέψει το ταξίδι σε μία από τις ωραιότερες αναμνήσεις. Εκτός από τις στιγμές που θυμάσαι ότι είσαι όντως μόνος σου, και κανείς δεν μοιράζεται την ανάμνηση αυτή μαζί σου.

Φτιάχνεις το πρόγραμμά σου
Δεν θα χρειαστεί να υποφέρεις καυγάδες και διαφωνίες για τον προορισμό, για το τι θα κάνεις εκεί, πού θα πας και – κυρίως – πόσα θα ξοδέψεις. Και μπορείς να αλλάξεις τα πλάνα σου ανά πάσα στιγμή· ποιος θα σου γκρινιάξει, άλλωστε; Απ’ την άλλη, όλα αυτά σημαίνουν πως θα υπάρξουν στιγμές που η μοναξιά θα είναι η μόνη σου παρέα. Φαντάσου τον εαυτό σου σε μια παραλία, να θαυμάζεις το πιο υπέροχο ηλιοβασίλεμα. «Πόσο όμορφο είναι;» ρωτάς, μα κανείς δεν είναι δίπλα σου.

Κανείς δεν μπορεί να σε κρίνει
Σε έπιασε η ξαφνική επιθυμία να βγεις και να πιείς ολόκληρο το μπαρ; Μήπως θα προτιμούσες να τεμπελιάσεις, να μην ξεμυτίσεις από το δωμάτιο και να μην λουστείς για τέσσερις μέρες; Απλά το κάνεις, και δεν θα σε κοιτάξει περίεργα κανένας. Μόνο που μετά καταλαβαίνεις πως δεν υπάρχει κανείς εκεί για να σε βοηθήσει όταν το χρειαστείς – απ’ το να προσέχει το ποτό σου όσο πας στην τουαλέτα, μέχρι να σε κουβαλήσει πίσω στο ξενοδοχείο όταν δεν μπορείς να πάρεις τα πόδια σου. Και ξαφνικά, η φροντίδα του εαυτού σου φαντάζει έργο ακατόρθωτο.

Γνωρίζεις νέα άτομα
Όπως και στην καθημερινή ζωή, όταν είσαι single, θα γνωρίσεις καινούριο κόσμο. Ίσως να φαίνεσαι πολύ πιο προσιτός, έτσι όπως κάθεσαι μόνος. Με λίγα λόγια, οι μοναχικές διακοπές σημαίνουν ατελείωτες ευκαιρίες για φλερτάρισμα. Από την άλλη, τι είδους σχέση μπορείς να αποκτήσεις με ένα άτομο που γνώρισες στις διακοπές σου και ίσως να μην ξαναδείς ποτέ; Αυτά τα σενάρια συμβαίνουν μόνο στις ταινίες. Και, αναλόγως του πόσο φρέσκο είναι το κοινωνικό σου στάτους ως single ατόμου, ίσως το σεξ της μιας βραδιάς να μην είναι και το καλύτερο για την ψυχολογία σου.

Γνωρίζεις τον εαυτό σου
Θα νιώσεις πολύ άνετα με μόνο τον εαυτό σου για παρέα. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που θα σου συμβούν όταν ταξιδεύεις μόνος είναι ότι έχεις όλο τον χρόνο – και τον χώρο – στα χέρια σου, για να ανακαλύψεις (ξανά) κάθε πτυχή του εαυτού σου μέσα από τις εμπειρίες που θα μαζέψεις. Σπας τα όρια της άνεσής σου, και σίγουρα θα επιστρέψεις καλύτερος από ποτέ. Αλλά… το ίδιο σίγουρο είναι πως θα νιώσεις ευάλωτος. Θα νιώσεις ανασφάλεια. Θα σταματήσεις τον εαυτό σου από το να ζήσει κάποια πράγματα, γιατί τα είχες στο κεφάλι σου σαν εμπειρίες που θα ήθελες να έχεις μοιραστεί. Αν έχουμε να σου δώσουμε μία συμβουλή; Κάντο. Κάντο για τον εαυτό σου και μόνο, και ζήσε όλα αυτά που θες, γιατί ποτέ δεν είναι αργά να δημιουργήσεις ακόμα περισσότερες αναμνήσεις.

Θ.Δ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v