5 σημάδια ότι (επιτέλους) τον ξεπέρασες

Ναι, ο χωρισμός πονάει, αλλά όλοι κάποτε τον ξεπερνάμε. Και αυτά είναι τα σημάδια που θα σου δείξουν πως πλέον είσαι καλά.
5 σημάδια ότι (επιτέλους) τον ξεπέρασες
Μια φορά κι έναν καιρό, η σχέση σας ήταν το πιο σημαντικό πράγμα. Πίστευες πως δεν θα χωρίσετε ποτέ, η παρουσία του ενός στην ζωή του άλλου ήταν απαραίτητη. Και ξαφνικά ήρθε η στιγμή που όλα αυτά τελείωσαν. Το μέλλον που φανταζόσουν μαζί του έχει εξαφανιστεί. Και ο χωρισμός πονάει, το ξέρουμε, αλλά δεν πρέπει να κάνεις το λάθος να βιαστείς. Όταν προσπαθήσεις να ξεπεράσεις έναν χωρισμό γρήγορα, είναι σαν να στήνεις παγίδες στον εαυτό σου.

Αντ’ αυτού, άσε τον εαυτό σου να θρηνήσει όσο το χρειαστεί, και όλα θα γίνουν φυσικά. Και όταν φτάσεις στο ευλογημένο σημείο να πεις πως, ναι, το έχεις ξεπεράσει, αυτά είναι τα σημάδια που θα σου δείξουν να το καταλάβεις.

1. Θέλεις πάλι να φλερτάρεις
Μετά από έναν χωρισμό, ο κόσμος σου φαίνεται μουντός, καταθλιπτικός. Το φλερτ δεν χωράει μέσα σ’ αυτή την εικόνα. Οι άνθρωποι δεν σου φαίνονται τόσο ενδιαφέροντες, μιας και το προσωπικό σου δράμα μονοπωλεί την προσοχή και τα συναισθήματά σου. Η στιγμή που θα νιώσεις πως ευχαριστιέσαι και πάλι το φλερτ θα σε κάνει να νιώσεις απίστευτα όμορφα και αισιόδοξα.

2. Έχεις σταματήσει να τον κράζεις
Όλοι πέφτουμε σ’ αυτή την παγίδα. Αφού πληγωθούμε, το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να λέμε τον πόνο μας στους φίλους μας – εντάξει, και μερικές φορές σε αγνώστους – και να αναλύουμε συμπεριφορές και διαλόγους. Είναι πολύ εύκολο να βάλουμε τον εαυτό μας στην θέση του θύματος. Όταν φτάσεις στο σημείο που το πρώτο σου θέμα συζήτησης είναι το πόσο άσχημα σου φέρθηκε ο πρώην σου, ξέρεις με σιγουριά ότι τον ξεπέρασες. Άλλωστε, δεν λένε άδικα πως το αντίθετο της αγάπης είναι η αδιαφορία.
 
3. Δεν θέλεις (πια) να πάρεις εκδίκηση
Όταν ο χωρισμός ήταν ακόμα φρέσκος, η φαντασία σου μπορεί να ξέφευγε κάποιες φορές. Από δολοπλοκίες και σαμποτάζ μέχρι να μπεις στο σπίτι του και να του σπάσεις όλα τα συλλεκτικά βινύλια, η οργή σου έβρισκε συνεχώς τρόπους να εκφραστεί. Ευτυχώς δεν τα έκανες όλα αυτά· το κάρμα σου θα δεχόταν τρομακτική επίθεση μετά. Ή, ξέρεις, μπορεί να κατέληγες με περιοριστικά μέτρα. Όταν πλέον σταματήσεις να σκέφτεσαι τρόπους για να του καταστρέψεις την ζωή, έχει φύγει κι από το μυαλό σου.

4. Σταμάτησες να κλαις
Ας είμαστε ειλικρινείς. Ο χωρισμός σημαίνει δάκρυα. Και ποιος δεν το ‘χει βιώσει. Να θυμάσαι αυτό: είναι αδύνατο να περάσεις την ζωή σου χωρίς να νιώσεις πόνο. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως πρέπει να υποφέρεις. Όταν δεις πως και μόνο στην αναφορά του ονόματός του δεν νιώθεις πλέον άβολα και έτοιμη να βάλεις τα κλάματα, βρίσκεσαι σε καλό δρόμο.

5. Έχεις ξορκίσει το παρελθόν
Η συγχώρεση είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στο να ξεπερνάμε το παρελθόν. Συγχώρησε τον εαυτό σου για τα λάθη σου, συγχώρησε τον πρώην σου για τα δικά του, και ξέχνα την ελπίδα πως τα πράγματα μπορούσαν να είχαν γίνει διαφορετικά. Ό,τι έγινε, έγινε, και ήταν απαίσιο. Ώρα να προχωρήσεις.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v