Single και με παιδί: Πώς να την παλέψεις

Το να μένεις ξανά single ενώ είσαι και γονιός μπορεί να φαίνεται δύσκολο. Οκέι, είναι δύσκολο, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Άσε μας να εξηγήσουμε.
Single και με παιδί: Πώς να την παλέψεις
Δεν είναι αδύνατο να κάνεις μια πετυχημένη σχέση αφού λήξει η σχέση σου με τον άλλο γονιό του παιδιού σου. Δεν μπαίνει καν στην εξίσωση η ερώτηση για το αν θα ξαναβρείς τον έρωτα, την αγάπη, την συντροφιά. Ναι, θα τα ξαναβρείς. Η διαδρομή απλά θα είναι λίγο πιο κακοτράχαλη, και για αυτόν ακριβώς τον λόγο διαβάζεις αυτό το κείμενο. Για να κάνουμε τα κακοτράχαλα να φαίνονται βατά.

Αρχικά, μάλλον έχουν αλλάξει οι ανάγκες σου από έναν σύντροφο
Άλλα πράγματα έψαχνες προτού κάνεις παιδί, και μάλλον άλλα ψάχνεις τώρα - τουλάχιστον αν μιλάμε για σοβαρή σχέση, και όχι για κάτι πιο χαλαρό. Μόνο που και αυτές οι έννοιες έχουν κάπως αλλάξει: Σοβαρή σχέση πλέον σημαίνει "Αυτό το άτομο θα μπορεί να ζει στο ίδιο σπίτι με το παιδί μου", και κάτι πιο χαλαρό σημαίνει "Αυτό το άτομο προς το παρόν δεν θα γνωρίσει το παιδί μου".

Σκέψου την θέση σου και θέσε ένα σωστό παράδειγμα
Ναι, σε ακούμε να βλαστημάς επειδή είπαμε ότι θα σου τα κάναμε εύκολα σε αυτό το κείμενο. Και, ναι, αυτό που σου λέμε εμμέσως να κάνεις είναι εύκολο στην πραγματικότητα: Μην φέρεσαι ανώριμα. Όταν εμφανίζεται μπροστά σου η επιλογή να κάνεις κάτι ανώριμο ή δραματικό ή καψουρεμένο και παρορμητικό - κάτι που δεν θα ήθελες να κάνει το παιδί σου όταν αποκτήσει ερωτική ζωή, ίσως - και η βαρετή επιλογή να μην το κάνεις... Καλύτερα να είσαι βαρετό άτομο στα ερωτικά σου.

Χρειάζεσαι χρόνο για τον εαυτό σου
Το να βγεις ραντεβού, ας πούμε, πρέπει να είναι χρόνος αφιερωμένος σε εσένα. Αλλά δεν φτάνεις σε αυτό το σημείο από το μηδέν. Κοινώς, πρέπει να μάθεις να βγαίνεις από το σπίτι πρώτα για τον εαυτό σου, και μετά να δεις πώς θα πάει και κάτι ερωτικό. Κάνε μια βόλτα. Επίστρεψε σε κάποιο χόμπι. Άσε ένα άτομο που εμπιστεύεσαι να προσέχει το παιδί, και μάθε σιγά-σιγά να φτιάχνεις λίγο χρόνο για να παραμένεις ο εαυτός σου. Και, μιας που το 'φερε η κουβέντα...

...Τα ραντεβού μεταξύ γονιών δεν σημαίνει ότι μιλάτε μόνο για τα παιδιά σας
Όπως ακριβώς στα ραντεβού μεταξύ χωρισμένων είναι κακή ιδέα να μιλάτε μόνο για πρώην, το ίδιο ισχύει και με τα παιδιά. Έχετε και άλλα στοιχεία προσωπικότητας πέρα από τα παιδιά, και αυτά είναι που θα σας φέρουν κοντά. Το "είναι τόσο καλός γονιός" προφανώς και αποτελεί πολύ σέξι χαρακτηριστικό όταν γνωρίζεις ένα καινούριο άτομο, αλλά θυμίσου λίγο ότι προτού φτιάξετε μια μεγάλη οικογένεια και ζεις κάθε μέρα αυτή την υπέροχη, στοργική πλευρά, για λίγο καιρό απλά... Για λίγο καιρό απλά θα κάνετε σεξ και θα γοητεύετε ο ένας τον άλλο όπως κάθε άλλος άνθρωπος.

Μην μπλέκεις το παιδί
Το ξέρουμε πως για κάθε παράγραφο μέχρι τώρα έχεις φέρει στο νου κάποια σκηνή από ταινία όπου συμβαίνει ακριβώς το πράγμα που σου λέμε να αποφύγεις. Το ξέρουμε πως στις ταινίες αυτές οι φάσεις είναι χαριτωμένες, και το ξέρουμε πως από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια. Αλλά η μόνη αλήθεια είναι ότι πραγματικά δεν θες να συζητάς τα γκομενικά σου με το παιδί σου, ειδικά αν είναι μικρό σε ηλικία, και ειδικά αν μιλάμε για μια σχέση που δεν έχει φτάσει ακόμα στο σημείο που να σκέφτεσαι ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να μπει στην οικογένειά σου. Το παιδί σου δεν έχει ανάγκη να αποδομεί τόσο πολύ τις διαφορετικές μορφές ενήλικων σχέσεων από τόσο μικρή ηλικία, άρα μην του φορτώνεις τέτοιες έγνοιες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v