Ωραίοι τρόποι να την πέσεις χωρίς να φανείς λιγούρι

Ξέχνα τις βγαλμένες από βιντεοταινία των 80s ατάκες κι έλα να δούμε μαζί πώς θα την πέσεις ευγενικά, μπας κι έχεις καμιά ελπίδα.
Ωραίοι τρόποι να την πέσεις χωρίς να φανείς λιγούρι
Είσαι στο μπητσόμπαρο/ κάμπινγκ/ πανηγύρι του χωριού, βλέπεις αιθέρια ύπαρξη απέναντι, λες «θα πάω κι ας μου βγει και σε κακό». Στάσου, μύγδαλα. Πριν βγεις στον πηγαιμό, έχουμε μερικές σημαντικές οδηγίες να πάρεις μαζί σου, αν όχι για σίγουρη επιτυχία, τουλάχιστον για να μην είσαι «εκείνος ο γύπας».

Πιάσε κουβέντα (ανθρώπινη)

Μην ξεκινήσεις από τίποτα που να μοιάζει με το «σε είδα από μακριά κι έχεις ωραίο χαμόγελο/ μπούστο/ ματοτσίνορο». Με κομπλιμέντα για την εμφάνιση με το καλημέρα σας δεν σκόραρε ποτέ κανείς, σου μιλάμε εκ πείρας. Ξεκίνα σαν να ήθελες όντως να πιάσεις απλά κουβέντα: Ρώτα για τα κοκτέιλ του μαγαζιού που είστε/ το βιβλίο που διαβάζει/ τις παραλίες του νησιού.

Κόψε αντιδράσεις

Οι Βρετανοί αυτό το λένε “read the room”, διάβασε το δωμάτιο δηλαδή, για να καταλάβεις αν σε παίρνει να συνεχίσεις. Ένας άνθρωπος που σου απαντά μονολεκτικά και μετά κοιτάζει αλλού δεν ενδιαφέρεται, μην επιμένεις, πες «ευχαριστώ» και φύγε. Αν έχεις το πράσινο φως να συνεχίσεις, θα το καταλάβεις από πράγματα όπως αυθόρμητο χαμόγελο, οπτική επαφή, κουβέντα που κυλάει αβίαστα και άλλα τέτοια εύκολα που ξέρεις ήδη από το νηπιαγωγείο.

Κάνε ένα αστείο

…αλλά μην απογοητευτείς αν δεν πιάσει. Δεν έχουμε όλοι την ίδια αίσθηση του χιούμορ, κι ένα χαμόγελο δείχνει ότι η πρόθεση εκτιμήθηκε, κι ας μην είναι το χιούμορ το δυνατό σου σημείο. Τώρα που το είπαμε αυτό, βέβαια, αν το χιούμορ σου περιορίζεται στα κάφρικα αστεία που κάνεις με τους φίλους σου, καλύτερα μην το επιχειρήσεις, αγνόησε παντελώς αυτή την παράγραφο, και μείνε στην ανάλαφρη κουβέντα.

Τώρα είναι η στιγμή να κάνεις ένα κομπλιμέντο

Αφού το κλίμα είναι χαλαρό κι ευχάριστο, κι η κουβέντα ρέει, τώρα είναι η στιγμή να κάνεις ένα διακριτικό, χαριτωμένο κομπλιμέντο. Το τι θα πεις έχει πολύ μικρότερη σημασία από το ύφος, που καλή ιδέα είναι να μοιάζει αυθόρμητο, σαν να το σκέφτηκες μόλις εκείνη τη στιγμή, και κατά προτίμηση χωρίς σαλάκι να τρέχει. Πες το, άκου το «ευχαριστώ» που θα σου πει, και συνέχισε την κουβέντα σαν να μην το έκανες ποτέ. Συνταγή επιτυχίας.

Θέσε μια ξεκάθαρη πρόταση

Ωραία τα είπατε, ενδιαφέρον σου φάνηκε να υπάρχει από την άλλη πλευρά, τώρα είναι ώρα να τα μαζεύεις, δεν είστε εκεί για να μιλάτε μεταξύ σας όλο το βράδυ –εκτός αν βρεθήκατε για κάποιο λόγο στον ίδιο χώρο ο καθένας μόνος του, και είναι εμφανές πως θέλετε και οι δύο να περάσετε το βράδυ σας μαζί, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο, σου το ευχόμαστε όμως. Αν η περίπτωση δεν είναι τέτοια, πρότεινε να τα πείτε κάπου αλλού μια από τις επόμενες μέρες, ζήτα τηλέφωνο (Instagram, TikTok αν είσαι πιτσιρίκι) πες ένα χαμογελαστό «χάρηκα πολύ» και φύγε. Θα στείλεις μήνυμα την επόμενη μέρα (όχι σε μια βδομάδα για να φανείς πολυάσχολος, είναι παλιό αυτό το κόλπο, δεν πιάνει) να ξαναπείς ότι χάρηκες πολύ και να προτείνεις να βρεθείτε σε συγκεκριμένο μέρος μια από τις επόμενες μέρες. Έξτρα πόντοι αν το μήνυμα περιέχει ένα inside joke, ή έστω μια αναφορά σχετική με την χτεσινοβραδινή κουβέντα σας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v