Γιατί μου αρέσουν κακοί άνθρωποι;

Η ερώτηση που μπορεί να σε στοιχειώνει μια ζωή, απαντημένη με τον πιο ψύχραιμο δυνατό τρόπο.
Γιατί μου αρέσουν κακοί άνθρωποι;
Δεν πρόκειται σε αυτό το κείμενο να κάνουμε κατάχρηση ψυχιατρικών όρων. Δεν το επιτρέπει η θέση μας. Συνεπώς δεν πρόκειται να σου πούμε ότι πέφτεις θύμα ψυχοπαθών, ναρκισσιστών ή κι εμείς δε ξέρουμε τι. Εδώ θα σου πούμε με τον πιο απλό τρόπο για ποιους λόγους παρατήρησες εσύ αυτό το μοτίβο σε εκείνους που σου αρέσουν.

Φταίνε οι γονείς
Η πιο κλασική εξήγηση, άρα και η πιο κλισέ. Τα κλισέ όμως από κάπου πρέπει να ξεκινούν, άρα το πώς ήταν η δική σου σχέση με τους γονείς σου, καθώς και το τι συμπεριφορά και προσοχή σου έδειχναν οι γονείς σου είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει αυτό που ψάχνεις ερωτικά. Και επειδή αυτά τα πράγματα όντως είναι φουλ προσωπικά, μην είσαι σίγουρος ότι δύο άτομα με παρομοίως ελαττωματικούς γονείς θα έχουν βγάλει ακριβώς το ίδιο βίτσιο.

Κουτσοί, στραβοί, στον Άγιο Παντελεήμονα
Με πολύ απλά λόγια, αν είσαι το άτομο που συνήθως φροντίζει τους άλλους - σε ερωτικό πλαίσιο ή και όχι - τότε είναι πιο πιθανό να σε ελκύουν ερωτικά άτομα που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι υπάρχει εκεί πίσω κάποιο πρόβλημα που μπορείς να διορθώσεις. Φροντίζεις τόσο πολύ τους άλλους, που καταλήγεις να μην φροντίζεις και τόσο τον εαυτό σου.

Θα κάνω τα πάντα για αγάπη
Αν αυτό είναι κάτι που κάνεις γενικά, σταμάτα. Είναι ο λόγος που άνθρωποι με κακές προθέσεις σε μυρίζονται από το χιλιόμετρο. Μειώνεις τον εαυτό σου, συμβιβάζεσαι και ρίχνεις τα στάνταρ σου. Και μέσα σε όλα αυτά χάνεις τα όριά σου, σου τα καταπατούν - είτε από πρόθεση, είτε χωρίς καν να το ξέρουν - και αναρωτιέσαι τι έκανες λάθος.

Δεν πιστεύεις ότι αξίζεις αγάπη
Για οποιονδήποτε λόγο και να συμβαίνει αυτό, δεν είναι της παρούσης. Αν κατά βάθος ξέρεις ότι αυτός είναι ο λόγος που μπλέκεις με λάθος άτομα, είναι κάτι που πρέπει να λύσεις μέσα από πολλή κουβέντα με τον εαυτό σου, και ίσως έναν ειδικό. Επειδή δεν είναι αλήθεια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v