Πώς να γίνεις πιο κουλ

Δεν θα το πιστέψεις: Το να γίνεις πιο κουλ έχει να κάνει όντως με το να καλυτερεύεις τον εαυτό σου, και όχι με την εικόνα σου.
Πώς να γίνεις πιο κουλ
Μία από τις πιο λάθος αντιλήψεις για το κουλ είναι πως σχετίζεται με τάσεις, εποχές και οδηγίες. Αυτά είναι για να κινείται η αγορά, όταν μιλάμε για αληθινά κουλ ανθρώπους, τα πράγματα αλλάζουν κάπως. Σκέψου, ας πούμε, τους τρεις πιο κουλ ανθρώπους που ξέρεις. Είναι όλοι κουλ για τον ίδιο τρόπο, ή επειδή ο καθένας ξέρει τι κάνει και φροντίζει να το κάνει καλά;

Το να γίνεις πιο κουλ δεν έχει να κάνει ούτε με μόδα, ούτε με τους λογαριασμούς που ακολουθάς στο Instagram. Έχει περισσότερο να κάνει α) με το ποιος είσαι, και β) με το πόσο οκέι είσαι με αυτό που είσαι. Που σημαίνει ότι ένα καλό ξεκίνημα είναι να πετάξεις από πάνω σου μερικές ανασφάλειες που δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

Μην φοβάσαι τις εκπλήξεις
Ούτε το να σου συμβαίνουν, ούτε το να τις προκαλείς. Οι άνθρωποι θα σε θυμούνται πιο εύκολα αν πού και πού γίνεσαι απρόσμενος. Τώρα, σημαίνει αυτό ότι μπορείς να καταχραστείς αυτή την συμβουλή για να κάνεις καφρίλες; Όχι. Πρόσεχε.

Μην φοβάσαι να λες "όχι"
Οι άνθρωποι που λένε "ναι" από υποχρέωση, κάποια στιγμή κουράζονται, και αυτό φαίνεται. Το ξέρουμε, νιώθεις άσχημα να ρίχνεις άκυρα, αλλά μετά το τρίτο συνηθίζεις. Μην εθιστείς, μόνο.

Μην αφήνεις τον εγωισμό σου να σε ελέγχει
Δεν γίνεται να είσαι ο καλύτερος στα πάντα, και όσο πιο σύντομα σταματήσει να σε πειράζει αυτό, τόσο καλύτερα θα μπορείς να μαθαίνεις από όσους γύρω σου ξέρουν καλύτερα από εσένα. Δεν έχεις τίποτα να αποδείξεις.

Μην ξεχνάς την παιδική σου απορία
Το ότι μεγάλωσες δεν σημαίνει ότι ακόμα δεν καταλαβαίνεις πράγματα. Και - γιατί όχι; - επίσης δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρξουν στιγμές που θα χρειαστείς να σου τα εξηγήσουν σαν να είσαι χαζός. Ξανά: Δεν έχεις τίποτα να αποδείξεις, κάνε αβέρτα ερωτήσεις. Μόνο γνώση έχεις να κερδίσεις.

Μην βράζεις στο ζουμί σου
Ο θυμός είναι συναίσθημα ανθρώπινο και αναμενόμενο και πρέπει να σταματήσει να σε τρομάζει. Το κακό είναι όταν κάθεσαι και σκέφτεσαι αυτόν τον θυμό και τον χτίζεις μέσα σου. Δεν πρόκειται ποτέ να σου βγει σε καλό.

Μην φοβάσαι τις συζητήσεις που δεν πάνε καλά
Διαφώνησε. Δεν χρειάζεται κανείς μας να γίνεται μ*λάκας όταν διαφωνεί, πόσο μάλλον αποκτάς πιο σφαιρική άποψη για τα πράγματα. Οι στενόμυαλοι άνθρωποι δεν είναι κουλ.

Πες κι ένα ευχαριστώ
Κι αν λες ήδη ευχαριστώ, πες κι ένα παραπάνω. Κακό δεν κάνει. Όχι επειδή θα κερδίσεις κάτι, ούτε επειδή το κάρμα θα σ' τα επιστρέψει σε μια επόμενη ζωή. Επειδή είναι ένα ακόμα θετικό συναίσθημα που μπορείς να εκφράσεις φωναχτά μες στην ημέρα σου. Από την ταμία μέχρι τον άγνωστο που έκανε πιο 'κει για να χωρέσεις στο λεωφορείο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v