Γιατί οι διαβαστεροί άνθρωποι είναι σέξι;

Βρίσκεις κι εσύ σέξι τους ανθρώπους που διαβάζουν βιβλία; Αναρωτιέσαι τι είναι αυτό που κάνει τον βιβλιοφάγο εαυτό σου σέξι; Άφησέ μας να σε διαφωτίσουμε.
Γιατί οι διαβαστεροί άνθρωποι είναι σέξι;
Αν έχεις πρόσβαση στο ίντερνετ κάμποσο καιρό τώρα, πιθανότατα έχει πάρει κάπου το μάτι σου την συμβουλή του σκηνοθέτη John Waters, «αν πας στο σπίτι κάποιου, και δεν έχει βιβλία, μην κοιμηθείς μαζί του/της». Τι είναι, όμως, αυτό που κάνει σέξι τους ανθρώπους που διαβάζουν; Θα σου πούμε αμέσως.

Η εξυπνάδα

Προφανές, αλλά δεν θα μπορούσαμε να το αφήσουμε απέξω. Οι έξυπνοι άνθρωποι, που μπορούν να συζητήσουν μια πληθώρα θεμάτων, είναι ακαταμάχητα σέξι.

Η φαντασία

Το διάβασμα, ειδικά για όσους το αγάπησαν από μικροί, καλλιεργεί την φαντασία, και η φαντασία ως γνωστόν κάνει θαύματα στο κρεβάτι.

Η ενσυναίσθηση

Οι έρευνες δείχνουν ότι όσοι διαβάζουν λογοτεχνία είναι καλύτεροι στο να καταλαβαίνουν τους ανθρώπους, εντοπίζοντας κίνητρα και μοτίβα συμπεριφορών, και έχουν επίσης αυξημένη ενσυναίσθηση. Αν δεν είναι σέξι ένας άνθρωπος που σε καταλαβαίνει, δεν ξέρουμε τι είναι.

Η διαφορετική δημόσια εικόνα

Σκέψου το: Η εικόνα κάποιου που διαβάζει βιβλίο μέσα στο μετρό, ανάμεσα σε μια λαοθάλασσα ανθρώπων που κοιτάνε τα κινητά τους, σου τραβά αμέσως το μάτι, ακριβώς επειδή δεν είναι συνηθισμένη. Και όλοι ξέρουμε πόσο σέξι είναι η διαφορετικότητα.

Τα έξτρα θέματα συζήτησης

Λένε ότι οι άνθρωποι που δεν βαριούνται ποτέ δεν είναι ποτέ βαρετοί, κι αυτό σίγουρα ισχύει για τους ανθρώπους που διαβάζουν, χάρη στο ότι πάντα έχουν μια ιστορία εύκαιρη να διηγηθούν για να σπάσουν τον πάγο, ή για όταν πέσει αμήχανη σιωπή στο τραπέζι. Τι πιο σέξι από αυτό;

Η καλύτερη έκφραση

Όσο περισσότερο διαβάζεις, τόσο καλύτερα μπορείς να εκφράσεις ό,τι σκέφτεσαι, με τρόπο τέτοιο ώστε να μην μένουν περιθώριο για ασυνεννοησίες και παρεξηγήσεις. Αν έχεις περάσει έστω και ένα ραντεβού χαμένο στην μετάφραση, εκτιμάς πολύ καλά την αξία της αμοιβαίας κατανόησης που προκύπτει από την σωστή επικοινωνία.

Το λουκ

Εντάξει, αυτό δεν ισχύει πάντα, αλλά τα γυαλιά και το ιντελεκτουέλ στιλάκι που υιοθετούν κάποιοι από τους ανθρώπους που διαβάζουν, είναι τόσο σέξι που υπάρχουν ολόκληρες σελίδες στο ίντερνετ αφιερωμένες σε αυτό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v