Πώς να αποδεχτείς ότι δεν σε θέλει;

Καίγεσαι, λιώνεις, πεθαίνεις αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη: Σε βλέπει φιλικά, ή δεν σε βλέπει καθόλου. Και ήρθε η ώρα να το αποδεχτείς.
Πώς να αποδεχτείς ότι δεν σε θέλει;
Αν ο έρωτας έβρισκε πάντα ανταπόκριση, αυτός ο κόσμος ίσως να ήταν πιο χαρούμενος. Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ, και για να έφτασες σε αυτό το κείμενο μάλλον προσπαθείς να το χωνέψεις ότι έχει συμβεί και σε εσένα. Κοινώς: Δεν σε θέλει. Και ήρθε η ώρα να το αποδεχτείς.

Έχουμε τα έξι βήματα που πρέπει να κάνεις, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να σου πούμε ότι θα είναι και εύκολα βήματα.

Βήμα 1: Απόσταση
Αν επεδίωκες να βρεθείτε για να έρχεστε κοντά, πρέπει να σταματήσεις. Αν βρίσκεστε σε κοινή παρέα, είναι καλή στιγμή να βγεις και με τους άλλους φίλους σου πού και πού. Αν δεν μπορείς να αποφύγεις την συχνή επικοινωνία (αν δουλεύετε μαζί, ας πούμε), τότε προσπάθησε να μένεις στα όσο πιο τυπικά γίνεται. Αν δεν ψυχρανθούν λίγο οι σχέσεις σας, δεν θα μπορέσουν να σχηματιστούν νέα όρια μεταξύ σας, ούτε εσύ θα ξεπεράσεις τον έρωτά σου.

Βήμα 2: Σταμάτα να ελπίζεις
Αν ακόμα πέφτεις για ύπνο το βράδυ και επιτρέπεις στον εαυτό σου να σκεφτεί ρομαντικές στιγμές που δεν θα συμβούν ποτέ, σταμάτα. Απλά δημιουργείς στον εαυτό σου απωθημένο. Όταν έρχονται οι σκέψεις, προσπάθησε να τις διώχνεις.

Βήμα 3: Αντικειμενικότητα
Εδώ είναι η φάση που θα αρχίσεις να βλέπεις τα πράγματα μέσα σε ένα πιο ρεαλιστικό πλαίσιο. Τι σε τράβηξε σε αυτόν τον άνθρωπο; Το ότι δεν έριξες το συγκεκριμένο γκομενάκι δεν σημαίνει ότι δεν ήταν ένα καλό μάθημα για το τι θέλεις από έναν σύντροφο.

Βήμα 4: Αντικειμενικότητα (σατανική εκδοχή)
Και αν δεν λειτουργούν τα υπόλοιπα, μερικές φορές πρέπει απλά να πείσεις τον εαυτό σου ότι έκανες λάθος επιλογή, και αυτό θα χρειαστεί λίγο (εσωτερικό, μην παρεκτρέπεσαι) κράξιμο. Δεν υπάρχει ντροπή, και δεν νοείται πληγωμένος άνθρωπος που να μην το κάνει. Πιάσου από ό,τι μπορείς: Τον έχεις δει, π.χ., να μιλά άσχημα σε ντελιβερά; Να κάνει κάποιο ανάρμοστο αστείο; "Ό,τι πείτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σας".

Βήμα 5: Φλέρταρε με άλλο κόσμο
Το "ο έρωτας με έρωτα περνάει" μπορεί να είναι πλέον γραφική έκφραση, είναι όμως ψέμα; Δεν είναι. Και αν δεν ερωτευτείς, ίσως λίγο αγνό, σαχλό φλερτ να σου δώσει την επιβεβαίωση που χρειάζεσαι: Ότι δεν έχεις ανάγκη να περιμένεις και να λιώνεις για κάποιον που δεν σε γουστάρει, επειδή είσαι μια χαρά άνθρωπος. Και υπάρχει πολύς κόσμος εκεί έξω που θα σε γουστάρει από την πρώτη στιγμή.

Βήμα 6: Μην πέφτεις στα παλιά μοτίβα
Θα ήταν υπερβολικά εύκολο αν μέναμε στο φλερτ (ή σεξ, ή δεσμό) με άλλον άνθρωπο και ξεμπλέκαμε. Τα απωθημένα, όμως, έχουν πολλούς τρόπους να ξαναμπαίνουν στην ζωή μας. Και αν δεν πρόλαβαν να γίνουν απωθημένα, ίσως να προσπαθούν ακόμα να γίνουν. Δεν είναι απίθανο δύο, έξι, δέκα μήνες μετά το αντικείμενο του πόθου να επιστρέψει στις σκέψεις σου. Πρέπει να μπορείς να το διαχειριστείς ξανά. Δες το σαν να κόβεις το τσιγάρο: Είναι δύσκολο, αλλά μακροπρόθεσμα μόνο καλό μπορεί να σου κάνει.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v