Πώς να δείξεις ευγενικά ότι δεν ενδιαφέρεσαι

Βγήκατε και το πράγμα δεν κύλησε ομαλά; Σου την πέφτει και δεν ξέρεις πώς να πεις όχι; Όποια και να είναι η φάση σου, έχουμε συμβουλές.
Πώς να δείξεις ευγενικά ότι δεν ενδιαφέρεσαι
Δεν ξέρουμε κι εμείς πόσες φορές έχουμε γράψει για το πόσο άσχημο είναι να εξαφανίζεσαι από την ζωή κάποιου χωρίς ούτε ένα μήνυμα. Το να μην απαντάς σε τηλέφωνα, να μην πηγαίνεις πια σε στέκια. Έχουμε γράψει για το πόσο άσχημο είναι να σου το κάνουν αλλά και να το κάνεις. Και υπάρχουν ένα σωρό ακόμα λάθος τρόποι για να πεις σε έναν άνθρωπο ότι δεν γουστάρεις, ή ότι δεν γουστάρεις πια.

Μάλλον όμως για να έχεις φτάσει εδώ, θέλεις κι εσύ να στείλεις κάποιον και δεν ξέρεις πώς να το κάνεις. Οπότε θα σου προτείνουμε μερικές πιο εύπεπτες εναλλακτικές. Επειδή δεν χρειάζεται να γίνεις κακός άνθρωπος, ούτε να διατηρήσεις το δράμα και να τρέφεσαι από αυτό - επειδή, αλήθεια, αυτή είναι κατά βάθος η ουσία του ghosting.

Αρχικά, πρέπει να το πεις
Δηλαδή, δεν έχει υπόλοιπο κείμενο αν δεν το παραδεχτείς αυτό στον εαυτό σου. Δεν πρόκειται να βρεις συμβουλή "στείλε ένα μήνυμα", ό,τι διαβάσεις εδώ γίνεται πρόσωπο με πρόσωπο. Φρόντισε αυτή η κουβέντα να είναι σύντομη, και να μην συμπεριλαμβάνει πληροφορίες που θα πληγώσουν χωρίς λόγο το άλλο άτομο. Όταν ο άλλος είναι ήδη κάτω, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να του την πεις, ας πούμε, επειδή το σπίτι του είναι μόνιμα ακατάστατο ή για τις σεξουαλικές του επιδόσεις. Το να μην σπαταλάτε μαζί τον χρόνο σας είναι ήδη το κέρδος σου, δεν έχεις κάτι παραπάνω να κερδίσεις από αυτή την διαδικασία.

Θες να παραμείνετε φίλοι;
Είναι, κατά τ' άλλα, ένα κουλ άτομο που απλά δεν σου βγαίνει να δεις ερωτικά; Πες το. Μπορεί να μην είναι στην κατάλληλη φάση ψυχολογικά για να ικανοποιηθεί με αυτή την δήλωση (και ίσως να μην φτάσει εκεί ποτέ, αλλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό), μακροπρόθεσμα όμως μπορεί να δημιουργηθεί μια εξίσου κουλ φιλία.

Καλύτερα να πεις την αλήθεια
Σε γενικές γραμμές, θα σου πούμε ότι τα ψέματα δεν είναι καλή στρατηγική, για πολλούς λόγους. Αρχικά, τα ψέματα είναι στρες στο να τα σκεφτείς, να τα προσαρμόσεις στην πραγματικότητα και μετά να τα συντηρήσεις. Στρες. Έπειτα, βάζεις έναν άνθρωπο μπροστά σου και τον απογοητεύεις. Ο μέσος άνθρωπος που περνά ερωτική απογοήτευση θα παίξει αυτόν τον τελευταίο διάλογο στο κεφάλι του 7-25 φορές (το λεπτό, την ημέρα ή την εβδομάδα). Μην το κάνεις χειρότερο απ' ό,τι χρειάζεται να είναι. Τώρα, όμως...

...Τι γίνεται αν δεν μπορώ να πω την αλήθεια;
Εξαρτάται ποια είναι η σχέση σου με την αλήθεια. Για παράδειγμα, αν η αλήθεια είναι "Δεν θέλω να ξαναβγούμε επειδή κατέληξα ότι με ενοχλείς", μια φράση όπως "Βλέπουμε πολύ διαφορετικά τα πράγματα" λέει το ίδιο πράγμα. Και μπορεί να εξηγηθεί με εξίσου εύκολους, ανώδυνους τρόπους, αν το άλλο άτομο σε ρωτήσει τι εννοείς. Γενικά, καλό είναι να προσέχουμε να μην λέμε πράγματα που δεν θα θέλαμε να ακούσουμε να μας λένε. Ειδικά σε περιπτώσεις που η αλήθεια είναι απλώς κάτι που θα έκανε το άλλο άτομο να νιώσει άσχημα χωρίς λόγο.

Τι γίνεται αν δεν θέλω να έρθω πρόσωπο με πρόσωπο με αυτό το άτομο;
Τότε θα υποθέσουμε ότι παίζει κάτι άσχημο. Υπερβολική επιμονή, ενόχληση ή κάτι χειρότερο - ένα κείμενο στο ίντερνετ δεν μπορεί να σε βοηθήσει με αυτό. Αν φοβάσαι ότι υπάρχει ένας άνθρωπος στην ζωή σου που δεν μπορείς να κάνεις κουμάντο πρόσωπο με πρόσωπο, κλείσε αυτή την σελίδα και πάρε τηλέφωνο τα τρία πιο κοντινά σου άτομα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v