Πώς να βρεις αληθινή αγάπη

Μην ψαρώνεις από τον παραμυθένιο τίτλο. Οι συμβουλές που θα σου προτείνουμε είναι πέρα για πέρα ρεαλιστικές.
Πώς να βρεις αληθινή αγάπη
Τα συστατικά μίας σχέσης που αντέχει στον χρόνο, αν το καλοσκεφτείς, είναι δύο: Δύο άτομα που αγαπιούνται και επιλέγουν να συνεχίζουν να αγαπιούνται μέσα στα χρόνια. Αυτό όμως είναι και κάπως γενικό. Και βάζει στην άκρη παράγοντες που είναι 100% υπό τον έλεγχό μας. Και που δεν έχουν καν να κάνουν με το άλλο άτομο.

Επειδή η αλήθεια είναι πως η αγάπη είναι κάτι που υπάρχει, αλλά μέχρι να μάθουμε να την βρίσκουμε και να την αποδεχόμαστε... δεν θα μας φαίνεται τόσο ικανοποιητική.

Σταμάτα να ψάχνεις το έτερό σου ήμισυ
Είναι ουτοπικό. Ποιες είναι οι πιθανότητες το άλλο σου μισό να βρίσκεται στην ίδια πόλη; Και ξέχνα το ίντερνετ. Πριν το ίντερνετ, ο πιο ενδιαφέρων και σέξι άνθρωπος που γνώριζες δεν απείχε πάνω από έξι χιλιόμετρα από εκεί που έμενες, οπότε ξεκίνα να δίνεις ευκαιρίες στους ανθρώπους να σε εκπλήξουν. Το να ψάχνεις κάποιον που να είναι αρμονικά ταιριαστός με εσένα και τα κουσούρια σου σημαίνει ότι δεν έχεις κι εσύ όρεξη να εξελιχθείς παραπάνω, ούτε να μάθεις κάτι από έναν πιθανό σύντροφο. Η αγάπη σπάνια θα βρεθεί όταν δύο μισά επανενωθούν. Τις περισσότερες φορές χτίζεται με απανωτά "Ρε, αυτός ο άνθρωπος με κάνει να περνάω τέλεια, ρε".

Κάνε τα πράγματα που θες
Σε γενικές γραμμές, το να πας κάπου ή να κάνεις κάτι με απώτερο σκοπό να γνωρίσεις κόσμο... δεν είναι καλή ιδέα. Ναι, το ξέρουμε, είναι σαν να σου λέμε ότι το να πας σε singles night σε ένα μπαρ είναι κακό. Και εν μέρει αυτό σου λέμε. Και άντε στο μπαρ έχει αλκοόλ και μουσική και είναι πιο κατάλληλες οι συνθήκες. Αλλά μην γίνεις από τους ανθρώπους που ζουν κάθε τους στιγμή σαν να προετοιμάζονται για να γνωρίσουν ένα ταίρι. Είναι κουραστικό, σε ρημάζει ψυχολογικά και μετά από λίγο καιρό θα σου γίνει μανία. Κάνε τα πράγματα που θες να κάνεις, πέρνα όσο καλύτερα μπορείς και ποτέ δεν ξέρεις.

Δάσκαλε που δίδασκες
Μία πολύ σημαντική ερώτηση που σπάνια κάνουμε στον εαυτό μας (επειδή οι άνθρωποι έχουμε την τάση να το κάνουμε αυτό) είναι: "Φέρομαι όσο καλά θέλω να μου φέρονται;"
Επίσης οι άνθρωποι έχουμε την τάση να απαντάμε αμέσως "Ναι" σε τέτοιες ερωτήσεις. Πάρε τον χρόνο σου, κάνε την ενδοσκόπησή σου και σύντομα δεν θα χρειάζεται να ψάχνεις για έναν παρτενέρ με τις αξίες που θες. Θα σε έχει εντοπίσει εκείνος, επειδή θα τις έχει δει πρώτα σε 'σένα.

Άσε τα πράγματα να εξελίσσονται μόνα τους
Μην πιέζεις καταστάσεις για να ειπωθούν πράγματα που θες να ακούσεις. Η φάση που ανακαλύπτεις σιγά-σιγά τον άλλο άνθρωπο και παράλληλα μεγαλώνει και η σχέση σας είναι η καλύτερη, άρα γιατί να μην απολαύσεις κάθε της στιγμή; Όσο περισσότερο γνωρίζεις έναν άνθρωπο, τόσο πιο πολλά γίνονται αυτά που σας συνδέουν, άρα γιατί να πρέπει να βάλεις ένα πρόγραμμα σε αυτό;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v