ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

Αυτά που λένε οι νάρκισσοι και τι εννοούν

Οι ναρκισσιστές θα σου πουλήσουν μπόλικο παραμύθι μέχρι να πέσεις στα δίχτυα τους. Και έπειτα θα συνεχίσουν να σου λένε άλλα, και να εννοούν εντελώς διαφορετικά...

Αυτά που λένε οι νάρκισσοι και τι εννοούν

Οι περισσότεροι ναρκισσιστές λειτουργούν με παρόμοια μοτίβα. Πρώτα η φάση τους είναι “Σ' έχω κάνει θεό”, μέχρι να νιώσεις ασφάλεια. Μετά, σιγά-σιγά, προσπαθούν να σε ελέγξουν με κάθε πιθανό τρόπο. Και πολλές φορές όταν συνειδητοποιήσεις πως έπεσες στα δίχτυα ενός ναρκισσιστή, θα είναι ήδη αργά.

Εδώ θα σου εξηγήσουμε χωρίς φόβο (αλλά με πολύ πάθος) τι σημαίνουν όλα αυτά τα ψέματα που λένε...

Λέει “Σ' αγαπώ”...
...εννοεί πως αγαπά να σε ελέγχει, να του ανήκεις και να ασχολείται μαζί σου όποτε γουστάρει εκείνος, χωρίς εσύ να έχεις άλλη επιλογή από το να είσαι στη διάθεσή του 24/7.

Λέει “Λυπάμαι που νιώθεις έτσι”...
...και δεν το εννοεί καθόλου. Αν λυπάται για κάτι, είναι που θα πρέπει να προσπαθήσει ακόμα περισσότερο να σε πείσει ότι τίποτα δεν πηγαίνει στραβά.

Λέει “Αντιδράς υπερβολικά”...
...και το εννοεί. Δεν τον νοιάζει αν εσύ πληγώνεσαι ή αν σε πνίγει το δίκιο. Τον νοιάζει μόνο το γεγονός ότι του χαλάς την ζαχαρένια.

Λέει “Τώρα φέρεσαι τρελά”...
...και το λέει για να το πιστέψεις. Επειδή όσο πιο σύντομα αρχίσεις να αμφισβητείς το ίδιο σου το μυαλό, τόσο πιο εύκολα θα μπορεί να σε έχει του χεριού του.

Λέει “Όλες/οι οι πρώην μου ήταν τρελές/οί”...
...και στην πραγματικότητα εννοεί ότι τους τρέλανε ο ίδιος. Και έφυγε αφήνοντας πίσω του συντρίμμια.

Λέει “Σταμάτα να με ζηλεύεις τόσο...”
...που θα ήταν εντάξει αν δεν φρόντιζε να σου δίνει καθημερινά δικαιώματα για να ζηλεύεις. Στο μυαλό του, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και εσύ δεν έχεις δικαίωμα να παραπονιέσαι.

Λέει “Δεν περιστρέφεται ο κόσμος γύρω σου”...
...και εννοεί ότι θα έπρεπε να περιστρέφεται γύρω από εκείνον. Κάθε φορά που το ένστικτό σου βαράει συναγερμό, θα σε κατηγορήσει ότι κάνεις ακριβώς τα ίδια πράγματα που κάνει και εκείνος.

Λέει “Δεν θα βρεις άλλον σαν εμένα”...
...και λέει ψέματα. Επειδή κυκλοφορούν πολλοί πανομοιότυποι εκεί έξω. Εσύ καλύτερα να το εκλάβεις ως ευχή και να φύγεις όσο πιο μακριά του γίνεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v