6 βήματα για να πάρεις την τύχη σου στα χέρια σου

Δεν γίνεται να τα αφήνεις όλα στην μοίρα τους, ούτε να περιμένεις μια ζωή έναν ήρωα, σαν άλλη Μπόνι Τάιλερ. Ώρα να δουλέψεις.
6 βήματα για να πάρεις την τύχη σου στα χέρια σου
Είναι πολύ εύκολο να τα ρίχνεις όλα στην μοίρα και να κάθεσαι σε μια γωνιά, ως άλλο ταπεινό χαμομηλάκι, περιμένοντας να 'ρθει κάποιος να σε μαζέψει. Δεν θα σου πούμε ότι δεν πρόκειται να συμβεί. Δεν θα σου πούμε ότι δεν σου αξίζει να σε μαζέψει και ένας, και δέκα πρίγκιπες με άσπρο άλογο. Θα σου πούμε, όμως, ότι αυτή η στάση κρύβει κινδύνους.

Αρχικά, όταν δεν έχεις κανέναν έλεγχο πάνω στην ζωή σου, όταν δεν κυνηγάς τα πράγματα που επιθυμείς, ο κάθε καιροσκόπος άνθρωπος θα βρει τρόπο να σε χρησιμοποιήσει. Αν, δε, η παθητικότητά σου είναι μεγαλειώδης, ακόμα και ένας μη καιροσκόπος μπορεί να μπει σε πειρασμό να περάσει λίγο ωραία, χωρίς να σκέφτεται. Και κάπως έτσι μπορεί να βρεθείς ξανά με την καρδιά σου ραγισμένη, και να σκέφτεσαι "Μα δεν έκανα τίποτα" από πάνω.

Ώρα, λοιπόν, να κάνεις κάτι. Για τον εαυτό σου πρώτα απ' όλα.

Βάλε ξεκάθαρους στόχους
Εννοούμε και για τα ερωτικά σου, αλλά και για την ζωή σου γενικότερα. Κάνε ένα σχέδιο για το πού βλέπεις τον εαυτό σου πέντε χρόνια στο μέλλον. Αν αυτό σε φρικάρει, τότε σκέψου έστω τι στόχους θες να έχεις πετύχει μέσα στον επόμενο χρόνο. Τι θες να κάνεις με την δουλειά σου, πώς είναι τα οικονομικά σου; Ο ελεύθερος χρόνος σού αρκεί; Ξεκίνα πρώτα να φτιάχνεις αυτά για να καλοπερνάς με τον εαυτό σου, και τα ερωτικά μετά θα είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Διαθεσιμότητα από διαθεσιμότητα διαφέρει
Μπορείς να βρίσκεσαι σε έναν χώρο, και η ενέργειά σου να λέει πολλά πράγματα. Αυτά τα πράγματα μπορούν να κυμαίνονται από "Μάλλον θες να 'ρθεις να μου μιλήσεις επειδή είμαι κουλ", μέχρι το "Αν δεν βρω κάποιον απόψε, θα αυτοκτονήσω". Αν δεν θες να είσαι ένα από τα χειρότερα single της Πρωτοψάλτη, δηλαδή "Απελπιστικά Διαθέσιμη", είναι στο χέρι σου να ελέγξεις τον εαυτό σου.

Τσέκαρε εσύ τον χώρο
Και επιστρέφουμε στο ταπεινό χαμομηλάκι. Δυστυχώς, υπάρχουν πολύ λίγες κατηγορίες ανθρώπων για τις οποίες δουλεύει το "Θα κάτσω εδώ να δείχνω εύθραυστος". Ακόμα χειρότερα, στην πλειοψηφία αυτών των κατηγοριών είναι τουλάχιστον ηθικά γκρίζο να πας να την πέσεις. Συνεπώς, ξεκόλλα απ' την γωνία σου, κάνε μια βόλτα στα πέριξ και ρίξε κι εσύ μερικές ματιές που υπόσχονται πράγματα.

Εμπιστεύσου το ένστικτό σου
Αυτό μπορεί να πάει θετικά ή αρνητικά. Έχεις την τάση να λες συχνότερα "Γαμώτο, δεν έπρεπε να το κάνω αυτό" ή "Γιατί δεν το έκανα"; Πράξε αναλόγως, χαλαρώνοντας λίγο και φροντίζοντας τον εαυτό σου καλύτερα, ή παίρνοντας περισσότερα ρίσκα αντίστοιχα.

Μην χαλιέσαι για πράγματα που δεν αξίζει να σε χαλάσουν
Πόσο συχνά ξεφυτρώνουν νέα γκομενικά δράματα στην ζωή σου; Είναι πιθανό κάποια στιγμή να πενθήσεις σαν χωρισμό μια σχέση που δεν έγινε ποτέ, ή ένα φάσωμα που κατέληξε Τσέρνομπιλ αμηχανίας. Αν, όμως, πενθείς κάθε άτομο που περνά για είκοσι λεπτά με μία νύχτα απ' την ζωή σου, έχεις πρόβλημα.

Αποδέξου το απρόβλεπτο
Ο μόνος σωστός τρόπος να πιστεύεις στην μοίρα είναι να κοπιάζεις για να έχεις την ζωή που θέλεις, ενώ παράλληλα αφήνεις τον εαυτό σου ανοιχτό στις διάφορες ευκαιρίες που σου προσφέρει πού και πού η ζωή: ευκαιρίες άλλοτε καμουφλαρισμένες, άλλοτε πολύ καλές για να είναι αληθινές ή πολύ γελοίες για να είναι αληθινές. Μοίρα δεν είναι να ελπίζεις κάποια μέρα να αλλάξει η ζωή σου, αλλά να αντιμετωπίζεις αυτά που έρχονται με μια αίσθηση περιπέτειας. Και πατώντας γερά στα πόδια σου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v