Οι σωστοί λόγοι για να γυρίσεις στον πρώην σου

Ας μην είμαστε απόλυτοι. Υπάρχουν πάντα λόγοι που είναι εντάξει να δώσεις δεύτερη ευκαιρία σε μια σχέση που τελείωσε...
Οι σωστοί λόγοι για να γυρίσεις στον πρώην σου
Ένα πολύ σεβαστό ποσοστό των χωρισμών που συμβαίνουν καθημερινά ανήκει στην κατηγορία "Να μη σε ξαναδώ". Για την ακρίβεια, θα πούμε ότι οι περισσότεροι χωρισμοί, την στιγμή που συμβαίνουν, ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Μετά, όμως, αρχίζουν τα ερωτήματα. Τι, πώς, ναι αλλά...;

Και κάπως έτσι έφτασες να διαβάζεις αυτό το κείμενο. Επειδή δεν ήταν τέτοιος ο χωρισμός σου, ή σκέφτεσαι όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό μήπως θα έπρεπε να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία. Τα καλά νέα είναι ότι δεν πρόκειται να σου πούμε όχι. Πόσο μάλλον, θα σου αναλύσουμε και μπόλικους λόγους γιατί να το κάνεις. Τα κακά νέα είναι πως, αν δεν δεις την δική σας φάση να περιγράφεται παρακάτω... μάλλον ετοιμάζεσαι να πάρεις μια κακή απόφαση.

Δεν υπήρχε ποτέ καλό timing
Ακόμα κι αν περάσατε ένα διάστημα μαζί, δεν μπορούσατε ποτέ να είστε αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλο. Είτε λόγω απόστασης, είτε λόγω κάποιου πρόσφατου χωρισμού που δυσκόλευε την κατάσταση... η πρώτη φορά απέτυχε, αλλά όχι επειδή υπήρχε πρόβλημα με τις προσωπικότητές σας.

Χωρίσατε επειδή κάποιος έβαλε την καριέρα του πιο πάνω
Και, ναι, αν δεν ήσουν εσύ που έβαλες την καριέρα σου μπροστά και τώρα - με την ωραία σου οικονομική ασφάλεια - λες "Για να δούμε τι έχει μείνει εδώ", είναι πολύ πιθανό να σε έχει πληγώσει όλο αυτό. Θα πούμε πολύ ειλικρινά, όμως, ότι το να παίξει χωρισμός με κυρίως αιτία τα επαγγελματικά είναι από τους πιο ώριμους χωρισμούς που μπορούμε να φανταστούμε, και οι άνθρωποι με τόσο ισχυρή αίσθηση προτεραιοτήτων - αν και όχι ιδιαίτερα ρομαντικοί - μπορούν να γίνουν υπέροχοι σύντροφοι.

Κατάλαβες τι είχες μόνο αφού το έχασες
Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες και, όχι, δεν είσαι ο μεγαλύτερος μ#λ#κας στη Γη. Αν και είναι πάντα καλή ατάκα για να πεις όσο προσπαθείς να διαπραγματευτείς μια επανασύνδεση.

Η σχέση ήταν καλή, αλλά πολύ έντονη
Πολλές φορές ακούμε μια σχέση να χαλάει επειδή ένας απ' τους δύο σκυλοβαρέθηκε. Υπάρχει και η αντίστροφη περίπτωση, όμως. Είτε αυτό είναι αθώο (να έχεις έναν σύντροφο με ροπή στους οιστριονισμούς), είτε λιγότερο αθώο (να έχεις έναν σύντροφο που σε αγαπά, αλλά αγαπά περισσότερο την κοκαΐνη, ας πούμε). Αν έχεις δει ότι τα δεδομένα άλλαξαν και είστε και οι δυο σας καλύτεροι, πιο ψύχραιμοι άνθρωποι, γιατί να μην το δοκιμάσετε ξανά;

Η σχέση δεν πήγε πουθενά επειδή δεν ξέρατε τι θέλατε
Δε ξέρουμε αν είδες τις ειδήσεις περί πιθανής επανασύνδεσης Τζέι-Λο και Μπεν Άφλεκ, ή αν είδες τις φωτό που βγαίνουν από ένα μοτέλ με ξεκάθαρες μετα-οργασμικές φάτσες, αλλά μπορεί να σου συμβεί κι εσένα το ίδιο. Επειδή άλλοι άνθρωποι είμαστε στα 20, και άλλοι στα 40. Και η Τζέι-Λο στα 50 είναι πιο ισχυρή από τρεις εικοσάχρονες εκδοχές του εαυτού μας, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Η σχέση έληξε επειδή οι ζωές σας πήγαιναν αλλού
Κάποιοι χωρισμοί συμβαίνουν ενώ δυο άνθρωποι ακόμα καίγονται ο ένας για τον άλλο, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν κολλάνε οι επιθυμίες που έχουν για την ζωή τους. Κάποιος μπορεί να ήθελε γάμο, κάποιος άλλος να ήθελε παιδί και κάποιος να έκανε ηθελημένα αγγειεκτομή. Εντάξει, αυτό με την αγγειεκτομή είναι κάπως δραστικό, αλλά αν μερικά χρόνια μετά οι ζωές σας βρεθούν ξανά στο ίδιο μονοπάτι, και τα όμορφα συναισθήματα δεν έχουν λεκιαστεί από τον χρόνο που περάσατε χωριστά...

Χωρίσατε επειδή είχατε καταστραφεί από παλιές σας σχέσεις
Και, όπως όλοι ξέρουμε, τα τραύματα από παλιές σχέσεις τα θεραπεύουμε με προσωπικό χρόνο, υδατάνθρακες, φίλους αλλά και πολλή σκληρή δουλειά μέσα στον εγκέφαλό μας. Και αφού νιώσουμε πιο έτοιμοι, τότε δοκιμάζουμε πάλι να κάνουμε σχέση, ή να σώσουμε μία που έμεινε μετέωρη.

Χωρίσατε επειδή κάποιος δεν ήταν έτοιμος να δεσμευτεί
Πράγμα που είναι 100% φυσιολογικό στην θεωρία. Στην πράξη, αν ακούσεις τον άνθρωπο που αγαπάς να σου λέει με εύσχημο τρόπο ότι σε θέλει, αλλά θα ήθελε να κάνει και λίγο ακόμα τυχαίο σεξ όσο περνά η μπογιά του... αυτό πονάει. Οπότε, αν δεν έχει μείνει οργή από αυτόν τον χωρισμό και αλλάξουν τα δεδομένα, θα πούμε ένα ωραίο "ίσως" εμείς, και θα σου δώσουμε την ευχή μας.

Χωρίσατε επειδή μπήκε άλλο άτομο στην μέση
Ωπ, τι έγινε; Σε πιάσαμε απροετοίμαστο; Μήπως δεν περίμενες να δεις οτιδήποτε σχετικό με κέρατο σ' αυτή την λίστα; Γελιέσαι, επειδή το (ένα, ειδικά αν εξελίχθηκε σε σχέση/απόπειρα σχέσης) κέρατο δεν είναι και τόσο σημαντικό μακροπρόθεσμα. Βασικά, γιατί το βάλαμε σε παρένθεση; Όλη αυτή η παράγραφος ισχύει για το ένα κέρατο. Από το δεύτερο και μετά, δεν αναλαμβάνουμε ευθύνη για τις επιλογές σου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v