Μεγάλες προσδοκίες που καταστρέφουν μια σχέση

Αν έχεις τις παρακάτω προσδοκίες από μία σχέση για να την θεωρείς καλή, ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξεις τρόπο σκέψης...
Μεγάλες προσδοκίες που καταστρέφουν μια σχέση
Οι μεγάλες προσδοκίες πάντα βρίσκουν τον τρόπο να σκοτώνουν τον ενθουσιασμό μας. Πριν από έναν χρόνο, δα, όλος ο πλανήτης γκρίνιαζε για το πόσο κακή ήταν η τελευταία σεζόν του Game of Thrones, ας πούμε, επειδή όλοι περίμεναν να δουν την επικότερη τηλεοπτική σεζόν όλων των εποχών. Και, ναι, αυτό γινόταν έναν χρόνο πριν. Πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός.

Στο θέμα μας, όμως. Οι μεγάλες προσδοκίες καταστρέφουν τις σχέσεις. Και αν τα παρακάτω πράγματα τα θεωρείς δεδομένα για να είναι μια σχέση καλή, ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα.

Περιμένεις σεξ κάθε μέρα
Θα το έχεις, για περίπου δύο με πέντε μήνες, στην αρχή της σχέσης. Μετά έχετε και οι δυο σας μια καθημερινότητα να επιστρέψετε, αλλά και να προσαρμόσετε την ερωτική σας ζωή. Κάποιες μέρες θα είστε κουρασμένοι και θα θέλετε να κοιμηθείτε με τα ρούχα στον καναπέ. Κι αυτό είναι καλό.

Περιμένεις να αγαπιέστε με τον ίδιο τρόπο
Και να συμπληρώνετε ο ένας του άλλου τις προτάσεις; Μάλλον δεν θα το βρεις ποτέ αυτό. Αν υπάρχει ζευγάρι που να συμπληρώνουν ο ένας τις προτάσεις του άλλου, το έχουν κάνει πρόβα. Οι καλές σχέσεις δεν το χρειάζονται αυτό, είναι τέλειες ακόμα και μέσα στο χάος και τις απορημένες ματιές τους.

Περιμένεις να μην κάνεις καθόλου στην άκρη τους φίλους σου
Αυτό πονάει, αλλά πρέπει να το αποδεχτείς. Όσο κι αν δεν θες να γίνεις το άτομο που παράτησε τους φίλους του για νέο γκομενάκι, ως ένα σημείο θα το κάνεις. Επειδή νιώθεις γλυκούλικα συναισθήματα, αλλά επίσης επειδή είμαστε όλοι ενήλικες και δεν είναι ντροπή να παρατάς τους φίλους σου επειδή κάνεις πολύ σεξ. Φρόντισε να μένεις σε επαφή και να μην γίνεσαι φάντασμα, και δεν θα σου κρατήσουν κακία.

Περιμένεις να σου ανοίγει τα βάζα
Ή, αντιστρόφως, να σου μαγειρεύει μελιτζάνες παπουτσάκια. Μάθε να ανοίγεις τα βάζα σου μόνη σου, και μάθε να μαγειρεύεις σαν την μάνα σου αν θες να τρως τα φαγητά της. Όλοι οι άνθρωποι έχουν κάτι μοναδικό να προσφέρουν, και το να κάνεις προβολή πάνω τους κοινωνικές προσδοκίες είναι λίγο απαράδεκτο εν έτει 2020.

Περιμένεις να έχετε ίδια ενδιαφέροντα
Αυτό μπορεί να συμβεί, και είναι αλήθεια τέλειο. Αλλά έχει και κακή πλευρά: Αν χωρίσετε, ας πούμε, και όλος σας ο κύκλος και τα στέκια σχετίζονται με τα κοινά σας ενδιαφέροντα; Εμείς θα πούμε ότι το να έχει ο καθένας την ζωή του και τα χόμπι του εκτός της σχέσης, μόνο καλό μπορεί να κάνει. Μην ξεχνάμε την προσωπική ανάπτυξη, παρακαλώ.

Πιστεύεις ότι τα οικονομικά δεν χρειάζεται να θίγονται
Συγγνώμη. Αν δεν είσαι σε φάση να κάνεις αυτή την κουβέντα με σύντροφο που το πάτε σοβαρά, δεν είσαι σε φάση να το πας σοβαρά γενικότερα.

Πιστεύεις ότι είσαι εξπέρ στην επικοινωνία
Και ότι αν μπορούσε απλά να ακολουθήσει τον δικό σου τρόπο να επικοινωνείς τα συναισθήματά σου, όλα θα πήγαιναν τόσο καλά. Και αυτό είναι εξίσου πιθανό να συμβεί με το να κερδίσεις εφ' όρου ζωής τζάμπα καφέ ντελίβερι κάθε πρωί που ξυπνάς. Οι άνθρωποι επικοινωνούμε διαφορετικά, κι εκεί βρίσκεται η μαγεία των σχέσεων: στο να προσπαθούμε παρέα να βγάλουμε νόημα ο ένας μέσα από τις νευρώσεις του άλλου. Μην πιέζεις τις καταστασεις.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v